Dragon82 2 Napisano Septembar 17, 2012 U prolazu, 13 postova Motocikl: gsx-r1000, 06' (rm125 93') Prijavi odgovor kao problematičan Da li je obavezno zameniti ulje pre pocetka svake sezone ili na odredjenoj kilometrazi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10465 Napisano Septembar 17, 2012 Hronični Motociklopata, 7315 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan ulje se menja po kilometrazi, na 5-6 iljada km, bar tako vecina radi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joyrider 4 Napisano Septembar 17, 2012 U prolazu, 18 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ima raznih teorija cak bi kao trebalo da se menja i na pocetku i na kraju sezone ,ja ga menjam na 5k , Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velja2w 76 Napisano Septembar 17, 2012 Svrati ponekad, 100 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Prijavi odgovor kao problematičan Piše u service manual-u za svaki motor. Kod mene je to na 6000 km ili jednom godišnje, menjam na početku sezone. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dragon82 2 Napisano Septembar 17, 2012 U prolazu, 13 postova Motocikl: gsx-r1000, 06' (rm125 93') Prijavi odgovor kao problematičan Pa to je i moje misljenje ali cuo sam od mnogih da se menja svake sezone. Ono kao kad je motor garaziran pa ulje gubi svojstvo ili sta vec... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12525 Napisano Septembar 17, 2012 Ne silazi, 7320 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Knjizica kaze (bar u mom slucaju) 6000km ili godinu dana, pa sta pre dodje, tada zameniti. Ja menjam na 3000. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spider 38 Napisano Septembar 17, 2012 U prolazu, 67 postova Lokacija: Beograd-Voždovac Motocikl: Hyosung GT250 Comet Prijavi odgovor kao problematičan Najbolje je zameniti ulje pre zimskog garaziranja jer motor ce stajati par meseci sa cistim uljem koje nije bilo u eksploataciji a samim tim smanjiti mogucnost oksidacije ili neke druge nezeljene pojave. Kazu da treba zameniti ulje dodatno na pocetku sezone ali mislim da je to vec preterano. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kwiss 264 Napisano Septembar 17, 2012 Svrati ponekad, 290 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Honda cb750k -- cbx 125 f -- yamaha xv 1900 star raider Prijavi odgovor kao problematičan Najbolje je zameniti ulje pre zimskog garaziranja jer motor ce stajati par meseci sa cistim uljem koje nije bilo u eksploataciji a samim tim smanjiti mogucnost oksidacije ili neke druge nezeljene pojave. Kazu da treba zameniti ulje dodatno na pocetku sezone ali mislim da je to vec preterano. Netačno!Nisam mogao da nađem ni jedan link pa prepričavam iz Auto Bilda br21 pa kaže:Ulje u zatvorenoj posudi fabrički zatvorena do 5 godina,otvorena 1 godina u motoru 6 meseci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Septembar 17, 2012 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Ja menjam na 5k kilometara nije mi bitno koliko stoji. Razlog- kinta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spider 38 Napisano Septembar 18, 2012 U prolazu, 67 postova Lokacija: Beograd-Voždovac Motocikl: Hyosung GT250 Comet Prijavi odgovor kao problematičan Najbolje je zameniti ulje pre zimskog garaziranja jer motor ce stajati par meseci sa cistim uljem koje nije bilo u eksploataciji a samim tim smanjiti mogucnost oksidacije ili neke druge nezeljene pojave. Kazu da treba zameniti ulje dodatno na pocetku sezone ali mislim da je to vec preterano. Netačno!Nisam mogao da nađem ni jedan link pa prepričavam iz Auto Bilda br21 pa kaže:Ulje u zatvorenoj posudi fabrički zatvorena do 5 godina,otvorena 1 godina u motoru 6 meseci Ja nadjoh ovde: http://www.mass.rs/?strana=40&submenuheader=3#ZAZIMU Savet stručnjaka: Promena ulja pre skladištenja za zimu se apsolutno preporučuje čak i u slučaju da ste u prethodnoj sezoni prešli 1.000 km ili manje. Naročito kod čestih upotreba na kratkim relacijama, motorno ulje brže stari i razređuje se usled mešanja sa gorivom. Kapacitet neutralizacije je smanjen usled kiselih ostataka sagorevanja kod motornog ulja, sto dovodi do korozije u periodu dok je motocikl van upotrebe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kwiss 264 Napisano Septembar 18, 2012 Svrati ponekad, 290 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Honda cb750k -- cbx 125 f -- yamaha xv 1900 star raider Prijavi odgovor kao problematičan Stručnjaci iz MASS-a :lol:Kako bi oni prodali ulje da nije naivčina,ono što napisah je propisala ACEA evropski stadard za ulja a ne neki trgovci uljima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Septembar 18, 2012 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Ja menjam pre i posle svake voznje..... sto je sigurno sigurno .. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spider 38 Napisano Septembar 20, 2012 U prolazu, 67 postova Lokacija: Beograd-Voždovac Motocikl: Hyosung GT250 Comet Prijavi odgovor kao problematičan Stručnjaci iz MASS-a :lol:Kako bi oni prodali ulje da nije naivčina,ono što napisah je propisala ACEA evropski stadard za ulja a ne neki trgovci uljima Ja vozim cele godine pa menjam ulje po kilometrazi. Nisam neki ljubitelj MASS-a takodje, ali sam natrcao na njihovom sajtu na ono objasnjenje koje je slicno kao i na nekim nekomercijalnim sajtovima i forumima. Sta znam, neka covek procita i sam odluci : http://www.jbmotorcycle.com/motorcycle-winter-storage-tips "I know many people prefer to change the oil in their motorcycle first thing in the spring, and I used to be one of those guys. However, there’s a good reason to do it in the fall before putting your bike away for storage – SLUDGE. Changes are there’s at least a little bit of sludge in with your oil and you don’t really want that to sit in your bike for a few months at a time where it can do damage. Changing your oil and filter before storage will get some good fresh lubrication in there, and besides, when spring time comes you’ll be ready to ride that much sooner!" http://www.600rr.net/vb/showthread.php?t=88440 http://katriders.com/vb/showthread.php?t=113437 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hayabusman 28 Napisano Septembar 24, 2012 Svrati ponekad, 115 postova Lokacija: Bečej Motocikl: Hayabusa Prijavi odgovor kao problematičan Da li je obavezno zameniti ulje pre pocetka svake sezone ili na odredjenoj kilometrazi? Ulje se menja pre sezone odnosno pre nego što ga ostaviš da prezimi( u sezoni se prelazi od 5-10.000km) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 11138 Napisano Octobar 3, 2012 Drug član, 1278 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan Na 5000 km ili jednom godisnje pa sta pre dodje (bolje da dodje 5000 i dva,tri puta godisnje bar znas da si iskoristio sezonu) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1726 Napisano Octobar 7, 2012 Drug član, 1473 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan Kad god planiram voznju, tj kad god mi padne na pamet motor, ja odem i zamenim ulje. Nekad cak i dva puta, jer je ono prvo (malopre promenjeno) mozda starije od 6 meseci... :-DDD Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stole27 0 Napisano Jul 11, 2015 U prolazu, 5 postova Lokacija: Borca Motocikl: Suzuki Burgman Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam danas bio u fazonu sam svoj majstor (pri tom da spomenem da pojma nemam oko motora) Lepo vreme,subota,dosada me ubi,reko aj da promenim ulje u motoru,nije menjano 3-4k km (burgman 250cc 2000 god)...Elem,umesto da odvrnem kljucem 17 onaj najdonji sraf,ja uzmem imbus i odvrnem neki drugi odma do njega koji pojma nemam za sta je,iscuri tu nesto malo neke tecnosti nekih 100ml i sad neam pojma sta da radim tj. koje sam to ulje ispustio niti gde se ono doliva :S Ako neko zna sta sam zaebo nek pomogne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos96 141 Napisano Jul 12, 2015 Svrati ponekad, 432 postova Lokacija: Smederevo / Cacak Motocikl: Yamaha FZR 600,Keeway Speed 125 Prijavi odgovor kao problematičan Kakva je tecnost? Moguce da je ulje iz reduktora ako je uopste ulje(ne znam za konkretan model pa nagadjam) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1036 Napisano Jul 14, 2015 Drug član, 2998 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Imbus? Pogledaj da slucajno nije regulator pritiska, sa federom i kuglicom..... ako jeste verovatno si ispustio i njih! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2639 Napisano Jul 14, 2015 Drug član, 1223 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan Ja menjam pre i posle svake voznje..... sto je sigurno sigurno .. Ja takodje, samo uvek dodam pola litre piva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...