rox70 1 Napisano Octobar 14, 2012 U prolazu, 56 postova Prijavi odgovor kao problematičan Au da ,toga se nisam setio xD dobro nabavicu i to samo prvo da odem po klip Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
konstruktor 253 Napisano Octobar 18, 2012 Zainteresovan, 641 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: etz 150 ,Yamaha xs 250 Prijavi odgovor kao problematičan Na molbu druga clana Zorgea evo da ija nesto napisem ovde kao pomoc.Sve sto je Zorge do sada napisao je apsolutno tacno.A sad problem koji moze da se javi prilkom razbusivanja cilindra na ovom horizontalcu je sledeci.Naime kao sto je poznto cim se stavi veci klip dolazi i do povecanja kompresionog odnosa,do neke granice to povecanje doprinosi povecanju performansi,ali kada predje tu granicu(ta granica je negde oko 12:1 sa nasim gorivom) pravi ogromne probleme i sprecava normalno funkcionisanje same masine.Zbog ove cinjenice rujke su stavljle klip sa ravnim celom i resavale problem prevelikog kompresionog odnosa.Mada bih ja i ovo uzeo sa rezervom jer je velika verovatnoca da je i u takvoj varijanti na samoj granici,najbolje bi bilo izracunati tacan odnos i biti siguran da li je ok ili ne.Drugi promlem je sto se kod nas tesko moze naci klip od 47mm sa ravnim celom dok ovih sa ispupcenim ima(desni na slici sto je postavio Zorge).Problem prevelikog kompresionog odnosa moze se resiti na vise nacina a ja cu navesti samo neke:obrada kompresionog prostora na samoj glavi,obrada cela klipa,stavljanje debljeg dihtunga glave i najjednostavniji stavljanje alu dihtuga izmedju cilindra i bloka sa odgovarajucim gumicama.Moja preporuka je ne igrati se puno sa ovakvim stvarima ako niste bas dobro upuceni u moto mehaniku jer moze biti vise stete nego koristi.Ono sto mogu sa sigurnoscu preporuciti je stavljanje klipa od 44mm(moze i skuterski sa ispupcenim celom) i jednim dihtungom od 1.5 mm izmedju cilindra i bloka,ovo sam radio na par masina i koliko znam nije bilo nikakvih problema tj. niko od musterija se nije zalio.Da naglasim da je potrebno izbusiti i obavezno ishnovati cilindar u masinskoj radionici gde znaju sta rade,razrada same masine je obavezna.Kad se sve ovo uradi tu nije kraj,potrebno je zameniti dizne u karburatoru i lepo ga ustelovati,staviti svecicu vece toplotne moci a dobro bi dosao i onaj hladnjak sto je Zorge pominjao.Eto toliko od mene nadam se da sam malo pomogao,pa nek vam budu sa srecom radovi. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Octobar 19, 2012 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Друг члан Зорге благодари на доприносу теми. Ал' да кажемо и то да компресија и компресиони однос нису иста ствар - једно је притисак измерен у метричким или империјалним јединицама, а друго неки број који показује однос запремине цилиндра у ДМТ и и ГМТ. Да не помисле људи да је то исто, када причамо о порасту компресионог односа. Мислим да схватам због чега су Руси употребили 47 мм клип са равним челом у комбинацији са главом од 50-тице, која ради са испупченим клипом од 39 мм - да клип није равног чела, обод клипа би млатнуо главу, чија комора за сагоревање има пречник тих 39 мм. Ако је у оваквом случају (клип 47 мм, а глава за 39мм клип) "сквиш" сувише мали, чак и да куцка клип по глави, а компресија дизелска, додатни дихтунг између кућишта мотора и цилиндра требало би да реши проблем. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
konstruktor 253 Napisano Octobar 24, 2012 Zainteresovan, 641 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: etz 150 ,Yamaha xs 250 Prijavi odgovor kao problematičan U razgovoru sa par dobavljaca ustanovih da moze da se nadje klip sa ravnim celom a da bude 44 ili 47mm precnika.Proizvodjac je naraku i kosta kako gde od 40 do 60e. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Octobar 25, 2012 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Ето корисне информације! Имају у Новом Саду "Нараку" клипове, али из он-лајн каталога не може да се види како у ствари изгледа то што имају на стању. Ево шта нуде од 47 мм, са болцном од 13 мм, па може да се провери позивом на телефон http://shop.motobike.rs/SKUTERI/4T-KINA-SKUTERI/MOTOR/CILINDRI-I-KLIPOVI/KLIPOVI/NARAKU/Klip-GY6-50cc-4T-fi-47x13-Naraku/prod_13528.html Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
konstruktor 253 Napisano Octobar 25, 2012 Zainteresovan, 641 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: etz 150 ,Yamaha xs 250 Prijavi odgovor kao problematičan Izmedju ostalog pitao sam i u motobike-u imaju klipove i najjeftinji su i to je ta cena sto sam napisao oko 40e.Kako su mi rekli klipovi su sa ravnim celom a imaju i 52.4mm klipove od istog proizvodjaca.Tih klipova nema u on line katalogu ali ga imaju u cenovniku za servisere sad da li ima i na stanju nisam pitao. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rox70 1 Napisano Octobar 29, 2012 U prolazu, 56 postova Prijavi odgovor kao problematičan Auuuu ,Izivnjavam se imao sam problema sa kompijuterom ovih dana pa nisam pratio temu .Hvala na objasnjenju za klip cu videti koji cu mada bi pre taj 47mm ali ako je to komplikovano bolje da uzmem ceo kit taj od 80cc ,i uzmem vecu diznu ,povecam prednji lancanik za 3 zuba i to bi mi bilo skroz ok Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Octobar 30, 2012 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan "Тај кит од 80 цц" даје исту запремину као и да ставиш 47 мм клип - 72 кубика. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rox70 1 Napisano Novembar 6, 2012 U prolazu, 56 postova Prijavi odgovor kao problematičan Znam video sam -.-,sto lepo ne napisu 72cc nego 80cc,ali dobro bice dovoljno 47mm imace neku lepu snagu bar ja tako mislim.. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Novembar 6, 2012 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Разлику ћеш свакако осетити. А шта си одлучио? Разбушивање цилиндра или куповина читавог кита? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rox70 1 Napisano Novembar 6, 2012 U prolazu, 56 postova Prijavi odgovor kao problematičan Razbusivanje sutra cu otici da kupim klip ,i poslacu da se odradi cilindar ... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Novembar 7, 2012 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Запамти - треба ти клип са равним челом. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...