malitomic 1751 Napisano Septembar 9, 2012 Drug član, 1216 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Kupio sam pre neki dan Hondu vt 250 f u sasvim solidnom stanju. Jos prilikom prvog gledanja primetio sam da je zadnji kraj pretvrd. Kad sednem svom tezinom on na viljusci odradi oko 2 cm. Skinuo sam danas amortizer na kome se ne vide tragovi curenja i druge anomalije. Prvi put vidim ovakav amortizer bez opruge spolja, a ima i ventil za pumpanje. Nesto je zaribalo, zadnja viljuska nije, ostaju poluge na viljusci ili sam amort. Ako je do njega hoce li se razraditi vremenom u toku voznje dok poluge mogu sam da razradim. Moze li se na njemu podesavati visina zadnjeg kraja, hvala na odgovorima, evo i neka slika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Septembar 9, 2012 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Skini tu kapicu, pa izmeri koliki je pritisak u amortizeru - možda je preduvan. Kolko sam upoznat, takvi amortizeri imaju tendenciju da sami nabiju pritisak tokom upotrebe pa postanu tvrdi. Možda da se konsultuješ sa nekim ko ima kross motor ( vidjao sam na moto-kros trkama, da posle trke ispuštaju vazduh iz prednje viljuške posle trke, jer je tokom trke nabio pritisak ) . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Septembar 9, 2012 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Hteo nešto da ubacim, pa neće . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1751 Napisano Septembar 10, 2012 Drug član, 1216 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Probao sam naravno i da ispustim skroz i sa naduvanim i nevidim nikakvu razliku. Ne znam sta mi je ciniti, vraticu sve kako je bilo i da se pomolim da ce vremenom da proradi. Jel zna neko koliki pritisak treba da bude u zadnjem a koliko u viljuskama. Merio sam u prtednjoj i bilo je oko1.1 bar, jel to OK? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icatenej 2436 Napisano Septembar 10, 2012 Duh Bez Sekire, 1037 postova Lokacija: Beograd - Miljakovac, Ljubovija Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam za tvoj motor ali fabrička specifikacija za VF500F je od 0-0.4 bar za prednju viljušku i od 0.5-1.5 bar za zadnji amortizer. Prednja viljuška je na VF500F prilično slična ovoj tvojoj (osim što ima i TRAC anti-dive mehanizam) a sam motor je i teži, pa pretpostavljam da je 1.1 bar kod tebe ipak previše. E sad, na VF500F je pozadi ProLink sistem kačenja sa monoamortizerom koji izgleda vrlo slično ovom koji je na tvom motoru (mada ima još neka podešavanja). Ja bih za početak probao sa 0.2 bara napred i 0.5 pozadi pa video kako se ponaša. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Septembar 10, 2012 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Vidi ovde Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Septembar 10, 2012 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Neće da prodje, ajd da probam još jednom. Neće, naišao sam na neke podatke, pa hteo da ti pošaljem, al ne ide. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1751 Napisano Septembar 11, 2012 Drug član, 1216 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Resio sam i amortizer , stavio sam dugacku polugu izmedju usica a drugi kraj oslonio na zemlju i jako pritisnuo. Osetio se otpor ali je otpustio i proradio lepo bas kako treba. Montirao sam ga i sad je ono pravo. Hvala za info o pritiscima, u toku eksploatacije cu vec videti koje mi podesavanje najvise odgovara Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...