Disko Nindža 10639 Napisano Avgust 17, 2012 Hronični Motociklopata, 7383 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Ovo mi je prvi motor koji nema centralni nogar (na koji sam navikao i koji mi jako nedostaje) i samim tim ciscenje i podmazivanje lanca je prilicno otezano. No, to nije bio problem kad sam kuci jer sam uzimao bratov stender, ali doslo je vreme da se krene da daleke puteve i od same pomisli podmazivanja lanca sistemom guraj-stani-podmazuj-guraj-stani-podmazuj...mi se dizala kosa na glavi, pa mi palo na pamet najjednostavnije moguce resenje, to jest stender od prirucnih sredstava, i nasao sam jednu obicnu dasku i podmetnuo je sa desne strane pod viljusku i podigao zadnji tocak motora nekih 2-3cm od zemlje, TAMAN dovoljno da mogu nesmetano i bezbrizno da podmazujem lanac, naravno daska treba da bude odredjene duzine zbog visine viljuske od zemlje, u mom slucaju je dascica duzine nekih 35cm, i posle zavrsenog podmazivanja komotno stane u tank torbu, a i u slucaju neke extremne situacije moze da posluzi i za samoodbranu, znaci ima dvostruku namenu Toliko sam naviko na nju da i kuci vise ni ne uzimam stender od brata nego koristim dasku i za ciscenje i za podmazivanje lanca. I da navedem cenu kostanja: 0.0 din Nadam se da sam nekom pomogao 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr@g@n 345 Napisano Avgust 17, 2012 Svrati ponekad, 468 postova Lokacija: Selo Vrbovno Motocikl: BMW R 1150 GS (2003) Prijavi odgovor kao problematičan Objasni malo kako se rukuje sa tom "tarabom", kako se dize motor sa njom ? Koliko sigurno stoji motor sa tom daskom ? Na selu mi nije problem da perem ili podmazujem lanac, ali u gradu nemam (garazu) gde da drzim stender. Za tarabicu nije problem da se nadje mesto gde ce stajati kada nije potrebna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano Avgust 17, 2012 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan Staviš daščicu pod viljušku, gurneš motor kao kad bi hteo da ga prevrneš preko ćopave i podmetneš. Motor se oslanja na daščicu, ćopavu i prednji točak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10639 Napisano Avgust 17, 2012 Hronični Motociklopata, 7383 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Andreja je sve rekao Znaci motor cvrsto stoji na 3 tacke - daščica, ćopava i prednji točak, i nema sanse da padne jer je zadnji tocak podignut jako malo (2-3cm), ja ga podignem tako sto uhvatim za suvozacki nogar i povucem, tj nakrivim motor da stane dascica izmedju viljuske i zemlje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22598 Napisano Avgust 17, 2012 Integrisan, 9683 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Kada nesto zatreba improvizacijama nikada kraja.... Evo balanserke koja je izasla celih 400 din. Pozdrav Nenad. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Niksloter 382 Napisano Avgust 17, 2012 Zainteresovan, 725 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan +pritisni tj. obmotaj neko kanapče oko prednje kočnice, i motor stoji siguran! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1752 Napisano Avgust 17, 2012 Drug član, 1488 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan E, sada mi je laknulo. Znaci nisam jedini kome je daska olaksala zivot, a nekada mi je toliko falila... :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sreten75 397 Napisano Avgust 17, 2012 Zainteresovan, 461 postova Lokacija: Dorcol Motocikl: zx12r Prijavi odgovor kao problematičan Ja prodavao svojevremeno portabl stender koji staje ispod sedista i niko nije hteo da kupi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano Avgust 18, 2012 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan Za moju biciklu je dovoljna daščica, mogu da ga odvojim od zemlje i 30cm ako treba Da se nadovežem na NikSloterov savet, deblja gumica za tegle rešava stvar Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Niksloter 382 Napisano Avgust 18, 2012 Zainteresovan, 725 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan E, sada mi je laknulo. Znaci nisam jedini kome je daska olaksala zivot, a nekada mi je toliko falila... :D Ma daska je zakon! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Avgust 19, 2012 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Aj na putu negde i ovo je ok resenje,ali stend je stend... motor stoji pravo i ne mora da se podvlaci pod motor koji stoji pod nagibom kao sa dascicom... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr@g@n 345 Napisano Avgust 26, 2012 Svrati ponekad, 468 postova Lokacija: Selo Vrbovno Motocikl: BMW R 1150 GS (2003) Prijavi odgovor kao problematičan Pre neki dan bio na selu i probao sa "tarabicom". Tarabu premerio i odsekao parce bakarne cevi koja odlicno staje pod sediste. Sad mogu i na parkingu iz zgrade da podmazujem lanac. Prednju kocnicu stegnem sa PVC vezicom. + za Biker-Boy-a Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10639 Napisano Avgust 26, 2012 Hronični Motociklopata, 7383 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan drago mi je da sam nekom olaksao muku, mada ja ne stezem predju kocnicu, samo gledam da tako okrenem motor da je na ravnom i nema frke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr@g@n 345 Napisano Avgust 26, 2012 Svrati ponekad, 468 postova Lokacija: Selo Vrbovno Motocikl: BMW R 1150 GS (2003) Prijavi odgovor kao problematičan Vezice su najmanji problem (potrosni materijal). Stalno imam 2-3 duzine PVC vezica na motoru i u kolima, mnogo puta su pomogle (zatrebale). Tako da mi nije problem da povremeno potrosim neku na prednju kocnicu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boba1990 129 Napisano Jun 23, 2014 Svrati ponekad, 248 postova Lokacija: Krcedin-Indjija Motocikl: Suzuki K5 750,Yamaha majesty 150,250,400, xs 400,xintian kinroad 200ccm, suzuki gsx650f,dr 650, honda cbr f2, crf 250, apenac 6 Prijavi odgovor kao problematičan moze da ti pomogne dizalica za yuga, zna da obavi posao.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...