Jump to content

Moto Zajednica

Dve sekunde

Recommended Posts

• ¡Siempre adelante!, 2188 postova
  • Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster

Prosle godine sam gledao ovaj video, i sad ponovo nabasah na njega.  Ne prestaje da me fascinira to da se sve odvilo u roku od samo dve sekunde.  Motociklistkinja koju cete videti inace vozi i trke, t.j. nije neki pocetnik.

Samo snimak udesa:

http://www.smoothcurvesracing.com/images/Accident20060210a.wmv (8 megabajta)

Osmo-minutna emisija sa intervjuom na YouTube:

Na njenom sajtu ( http://www.smoothcurvesracing.com/home.php )ima mnooogo detalja o udesu; na Engleskom je do duse a meni se bas ne prevodi sve, samo cu da citiram (u slobodnom prevodu) ovaj deo koji je po meni najznacajniji:

Za one koji misle da sam imala srece:

Sreca se zove ono kad se susretnu Priprema i Sansa.  To je vec godinama moja deviza; to je moje zivotno pravilo.

To nije bila sreca sto sam ja nosila punu opremu juce - ja nosim punu opremu SVAKI DAN.

To nije bila sreca da sam sve snimila.  Ja sam pre nekoliko meseci namestila [opremu za snimanje].  Za ovo je bilo potrebno dosta proucavanja i para.

Sebe ne smatram "talicnom".  Da sam talicna (srecna) ja bih odavno dobila na lotou i nikada mi se nista lose ne bi desilo u zivotu.  To naravno nije tako - u stvari meni se lose stvari desavaju stalno.  Samo sto umesto da kukam kako je zivot nepravedan i tezak - ja ocvrsnem, naucim se na greskama, i susrecem sledeci izazov uzdignute glave.  Znaci kako moja deviza kaze - Sreca je se dogodi kad se susretnu Priprema i Sansa.

Ja sam od malena naucila da je zivot tezak i da nema nista za dzabe.  Ja idem i suprotno normama i radim ono sto mislim da je ispravno - ne samo ono sto je lako.  Ja popujem o nosenju pune opreme i vecina motociklista mi se smeju - kazu mi da preterujem...  onda kad se to isplati kazu mi da sam "talicna" (imala srece).

Ono sto mi smeta najvise kod ljudi koji nonsalantno kazu da sam "imala srece" je to sto [ceo ishod] pripisuju samo sreci i ne razmisljaju dalje.  Moja poenta je da ovo nije bila "samo sreca" - dosta razmisljanja i pripreme je ulozeno pre ovog trenutka od kojih je bukvalno zavisilo pitanje zivota ili smrti.  Zelim da ljudi ovo shvate i izvuku pouku.  [...]  Jedina "Sreca" u koju se uzdam je Sreca koju sama kreiram.

Dawn-OCRegister-20060303.jpg

Don Cempion (Dawn Champion)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• In memoriam, 170 postova

Neznam zašto, ali svaku put kad mi se dogodilo neko sranje vrijeme mi je prolazilo u slow motionu! Sve mi se usporilo  i imao sam vremena da odlučim! ;D Nisam uvijek dobro odlučio! ;D ;D

• Braćala..., 2179 postova
  • Motocikl: Honda CB750F 1981

A kad bi te neko pitao koja je verovatnoća da neki idiot ispred tvog nosa na sred autoputa okrene auto "pod ručnom" šta bi mu odgovorio ???

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

Statistika kaže da se nesreće ne dešavaju uvek i svuda  :)

I da potsetim na post Malog Ćaće - de gledaš tu ideš...

• In memoriam, 170 postova

Statistika kaže da se nesreće ne dešavaju uvek i svuda  :)

I da potsetim na post Malog Ćaće - de gledaš tu ideš...

Možda neko drugi gleda tebe pa i ide na tebe! ;)

• Zainteresovan, 543 postova
  • Motocikl: Bmw R1250GSA

Neke stvari su neizbežne.. Imao sam slično letenje kad sam se vraćao sa moto skupa 2003 iz valjeva.. pored polomljenog bajka i mog druga slobe koji je bio u fazonu ( zvali su me Boško lasta) i oguljen kao banana okrivili su me za preticanje sa desne strane..

• U prolazu, 59 postova

ovo koliko sam ja video nije bilo okretanje pod rucnom! (blokirali su i prednji tockovi)

ne znam samo sta je bilo u glavi vozaca Honde da ovako zakoci!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja