Jump to content

Moto Zajednica

Sprint Fvision 125

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 351 postova
  • Motocikl: Najbolji

Ja ga posedujem

e sad moj primerak nije bas u top stanju

dobra strana skutera je sto je veliki,pa se dvoje odraslih prilicno komotno voze

zbog svojih gabarita ima i tezinu, a agregat nije bas najjaci u klasi, pa je trom na startu

npr ubrzanje je slabije nego na Libertiju 125

Max brzina je oko 85 do 90 km/h

moj je verzija sa dva amortizera nazad i dobosem, a kao i kod svih kineza ima i verzija sa jednim amortizerom i diskom , dva amorta i disk, jedan amort i dobos.

Delovi nisu skupi,ako ih ne kupujes od ovlascenog uvoznika u Beogradu koji dere, ja nesto narucivao iz Novog Sada

poz Ivan

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Друг члан, 636 postova
  • Motocikl: Honda Transalp

Ono sto sam ja i slusao od ljudi koji imaju neki od Sprintova, i sto sam citao po netu, je da je generalno ok skuter za male pare. E sad, meni je izgleda zapao neki od onih primeraka koji su problematicni, i pored stinih kvarova (prekidaci, cajgeri, sediste puklo), desile su mi se dve krupne stvari, problemi sa strujom i to sto motor stane posle 5 ili 50 predjenih km i nece da upali (akumulator koji je nov, zakaze u tom trenutku). Motor je bio u 2 servisa u BG (racunajuci i Bugija na Dorcolu), i u glavnom servisu u NS i problem se opet javlja. Inace, motor je isao jedva 70 na sat i trosio je oko 3,5 do 4l.

Posle sat i po ukupnog razgovora sa ljubaznim predstavnicima firme iz NS, na jedvite jade sam uspeo da izdejstvujem zamenu skutera (nije moguc povracaj novca). Odneli su moj fvision i dobio sam nov Grizzy. Instistirao sam na necemu drugom od fvisiona.

Grizzy je registrovan i primecujem da su ispravili neke nedostatke sa fvisiona (bunker ispod sedista je bolji, zadnji branik ima useke za amortizere da ne bi pucao, bolji zvuk ima, ima zadnje diskove, ima normalne retrovizore koje mogu da koristim...) I ono sto je meni osetno bolje je da ide 20-30% bolje od onog fvisiona koji sam imao (mada mi se danas desilo na autoputu da me je prestigao lik na fvisionu).

Girzzy problemi su sledeci: dva puta mi je iskocio osigurac akumulatora, prednji diskovi struzu dosta kad ne kocim...i ono najstrasnije...mislio sam da opet cajger ne radi, sipao sam pun rezervoar sa 5km na satu, presao sam 110 i motor je stao. Nestalo je goriva. Potrosnja vise od 6l !? Sajla gasa je pukla, ubrzo zatim i kais na nekih 1500km. Centralni stender se iskrivio, drzac kofera se raspao, plastike se rastandrkale.

Kada je rec o ceni delova, mislim da su neke cene cak i vise nego za burgmana...

• Svrati ponekad, 351 postova
  • Motocikl: Najbolji

To sto su skupi neki delovi to je posebna prica, ali ako si snalazljiv nacices jeftinije.

Meni se plastike nisu rastandrkale, mada kad sam menjao sajlu gasa,ja sam sve rasturio i izgleda dobro spojio ponovo, pa je sve ok.

• ODUSTO OD DIJETE, 2654 postova
  • Motocikl: GSX650F & NMAX155

Evo i moje iskustvo,ja vozim maxx 125,verovatno je agregat isti.

za ove 2 sezone ni jedan kvar,sedi pali vozi.Jedini kvar koji se pojavio,saniran na vreme,tako da ga nisam ni registrovao,na redovnom servisu su primetili da je remenica na torque driver-u imala male tragove od korozije koji su ostavili rupice i neravnine u metalu i to bi vremenom trošilo kaiš.To je zamenjeno kao i nov kaiš u servisnom roku.

Što se tiče goriva i ja sam 2 puta platio tu školu i otkrio šta se dešava.Bar moj ,neće da vuče gorivo do dna rezervoara već kad god ostane bez goriva on ima u rezervoaru još goriva tj ne prazni ga do kraja.Sad kad mi pokazivač pređe manje od pola trk na pumpu mada uvek imam kanticu sa 10l goriva i sam dosipam.

Zaključak - za onoliko koliko sam ga platio mene je do sada služio super

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja