SrdjanTT 114 Napisano Jul 14, 2012 Svrati ponekad, 268 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: (Vertemati) Vor EN400 enduro Prijavi odgovor kao problematičan Drugar ima motor iz naslova i nece da mu pali na dugme, vergla i nista. Kaze da hoce ponekad na dugme kad je vruc.... Nov alanser(ili kako vec) i akumulator. Sta da mu kazem da pogleda??? Do cega bi moglo da bude??? Hvala unapred!!! ps. ako treba jos neka informacija da bi mi dali odgovor pitajte.... pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rober 25 Napisano Jul 14, 2012 U prolazu, 57 postova Lokacija: Beograd-Vozdovac Motocikl: Kawasaki GPZ500s Prijavi odgovor kao problematičan ..ne poznajem detalje odredjenog modela, ali isti je pricip za bilo koju masinu.Skine se kapica sa svecice, stavi neka druga u nju i prisloni donjim delom na masu i vergla.Ako baca varnicu onda znaci dobija struju i taj deo vezan za struju je u redu.Ako ne baca onda je nesto bsa strujom.Kill-swich, CDI.....Bitno je da je test svecica dobra cista i ispravna.Ako nece iz prve da baci varnicu proveriti kontakte na kapici (treba da se cuje neki "klik" kad upadne vrh svecice).Ako je tu leglo taj kablic na drugom kraju se kaci na "nesto".To "nesto" je bobina.Isto proveriti da li je tamo sve leglo kako treba.Ako je na tom kraku sve dobro onda je nesto dalje na instalaciji a to vec zahteva provere oko CDI ili namotaja a to sad ne znam ovako napamet i treba konsultovati nekog drugog ko zna napamet sta tamo sve ima i kako je spakovano..... Ako pase konekcija kablica moze i neki za test sa auta ili cega drugog da se proba cisto da se eliminise bilo kakav slucaj loseg kontakta ili loseg kabla... Ako vergla "zdravo" ne muci se anlaser onda je dobar a ako se muci onda probati da se nakaci kablovima na akumulator od auta pa ako lepse vergla onda je slab akumulator. Druga stvar, ako dobro vergla a ne pali a smrdi gorivo na auspuhu onda znaci dobija gorivo.Ako ne smrdi znaci ne dobija pa videti zasto ne dobija... Vizuelno pregledati konektore sve na motoru, dzekove od kontakt brave i slicne spojeve instalacije.Ne skodi pazljivo skinuti i probati posle svakog rekonektovanja da li se menja situacija. Motoru treba gorivo i varnica vazduh se podrazumeva i on mora da radi makar i lose. Ako ima varnicu a muci se da upali (kao hteo bi a ne moze) onda je najcesci uzrok u karburatoru. Eto to ovako sto mi pade na pamet na brzinu da covek moze da pogleda brzo i sam.......... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SrdjanTT 114 Napisano Jul 15, 2012 Svrati ponekad, 268 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: (Vertemati) Vor EN400 enduro Prijavi odgovor kao problematičan Hvala ti na ovako opsirnom odgovoru ali nismo se razumeli. On ima kurblu i pali na prvu i vozika se covek ali nece da mu pali na dugme pa sam mislio mozda je neko imao slican problem... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6799 Napisano Jul 15, 2012 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Problem moze da bude u jednosmernom lezaju...ili kako se popularnije naziva...frajlaufu. Na F12 on se nalazi IZA varijatora! Ako nije neispravan, dovoljno ga je lepo oprati u benzinu i podmazati. Lezaj po kojem se okrece...veliki plasticni prsten sa iglicama...treba dobro podmazati, a sam mehanizam (tri opruge i tri rolcice) MORA DA BUDE SUV, kao i metalni prsten po kojem se mehanizam krece. Znaci ISPOD metalnog prstena je lezaj i to treba podmazati mast (ne preterivati), a IZNAD da bude cisto i suvo! Moguce je eto da se zbog stanja tog mehanizam ne prenosi dovoljan broj obrtaja sa anlasera na radilicu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SrdjanTT 114 Napisano Jul 15, 2012 Svrati ponekad, 268 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: (Vertemati) Vor EN400 enduro Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na odgovoru! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Beogradski Fantom 37 Napisano Jul 15, 2012 2T tuner, 170 postova Lokacija: Beograd, Kotez Motocikl: Malaguti Phantom F12 LC, Malaguti Madison RS250 Prijavi odgovor kao problematičan To izgleda bas ovako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SrdjanTT 114 Napisano Jul 16, 2012 Svrati ponekad, 268 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: (Vertemati) Vor EN400 enduro Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na slikama, pomoci ce sigurno!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Beogradski Fantom 37 Napisano Jul 16, 2012 2T tuner, 170 postova Lokacija: Beograd, Kotez Motocikl: Malaguti Phantom F12 LC, Malaguti Madison RS250 Prijavi odgovor kao problematičan Nema na cemu. Ako te jos nesto zanima pitaj slobodno, imam jedan takav u garazi i znam ga u sraf Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SrdjanTT 114 Napisano Jul 17, 2012 Svrati ponekad, 268 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: (Vertemati) Vor EN400 enduro Prijavi odgovor kao problematičan Ako zapne, kontsktiracu te Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...