Jump to content

Moto Zajednica

Iskustva i pomoć u planiranju ture po Albaniji

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 135 postova
  • Motocikl: BMW r1250gsa

Planiram da se vozam sa ženom nekoliko dana (do 7 maksimum) u pravcu Sitonije na Halkidikiju gde se pridružujem klincima koji su sa babom i dedom na moru... Kontao sam da je to idealna prilika na napravi dobru turu po Albaniji od nekoliko dana... Krećem iz Beograda preko Kraljeva - Novi Pazar - Severna i pasivna Crna Gora iz koje bih ušao u Albaniju verovatno na Božaj pa na Skadar.... Dalje posle Skadra je stvar mašte i Vaše pomoći....

Da li neko ima i kakva iskustva po Albaniji i da li može da predloži kvalitetna i zanimljiva mesta za jednu turicu po ovoj, nama stranoj zemlji...

Puno hvala unapred... Pozdrav svim forumašima

Aleksa

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 303 postova
  • Motocikl: BMW F 650 GS

Pratim vašu temu jer i mene nešto slično interesuje. Čitao sam Albaniju za početnike a i druge napise, ali se o ovakvoj temi uvek može još reći. :zdravo:

• Zainteresovan, 914 postova
  • Motocikl: BMW R50/5

Malo se šta ima dodati putopisima iz Albanije Daneta (2008), Saše i Vesne (2010) i Severijana (2011). Ja bih svakako posetio Berat. Ko voli starine i arheologiju nezaobilazan je i Botrint, antičko nalazište na krajnjem jugu, prekoputa Krfa. Đirokaster, stari grad sa uzanim, strmim, kaldrmisanim uličicama i orijentalnom arhitekturom mnogi zaobiđu, a meni je bio interesantan. Inače najprijatnije sam se osećao u gradu Fir, ali to je verovatno potpuno subjektivan doživljaj jer me sa svojim radnjicama i pijacama potsetio jako na Solun od pre 40-tak godina. U centru se nalazi i burekčinica starinskog izgleda, a piše BYREK. Vlasnik je albanac iz Prizrena koji je emigrirao '92. Veoma prijatan i ljubazan, još uvek veoma dobro govori srpski.

• Călător motocicleta, 2361 postova
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Djirokaster je must-do

Za neki, kupanjac, odmor i smestaj, preporucujem mirno mesto Himare i hotel Gjikcali (tako nesto)... ima u mom putopisu od pre dve godine fotka sa kontaktima i kako izgleda

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja