Jump to content

Moto Zajednica

RESTAURACIJA CBX1000

Recommended Posts

• U prolazu, 42 postova
  • Motocikl: Honda CBR1100XX - full power Yoshimura exaust system

Prije 5 godina vodio ( i radio ) sam preradu Honde CBX u Streetfighter u suradnji s još dvije radione, za mog prijatelja, znam puno o tom motoru, jer je osim ciklistike napravljena i kompletna generalka, s izmjenom klipova, lanaca, kvačila, mjenjača. Motor je još uvijek u Umagu u dobrom stanju. Slike su napravljene neposredno nakon prerade, kasnije je izmjenjen fast-back ( MV Agusta F4 ). Pozdrav majstorima i želim puno uspjeha, jer znam koja je to muka i koliko je vremena, truda i novaca uloženo u svaku restauraciju ili preradu.

post-157-12878992048718_thumb.jpg

post-157-12878992049213_thumb.jpg

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3025 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Kao sto svi znate, CBX je bio i ostao ikona motora `80. Ali, manje je poznat Moto Martin, tjuning firma iz Francuske, koja je proizvodila na prvom mestu ramove, ali i kompletno preradjivala motore, tj radili su nesto poput Bimote, koja je danas mozda najpoznatija firma takve vrste.

Martinu je uspelo da od najlepseg (po meni) motora tog vremena napravi nesto jos lepse. Njihovi motori su uvek bili jako, jako skupi. Govorilo se da kada kupujes CBX- Martin, placas kao tri serijska CBX. Cenu prvog dajes za ram i viljuske, druge za tockove, kocnice i plastike, a treceg za friziranje motora.

U BG ih je bilo 3 kom,koliko ja znam, nisu bile, cini mi se, frizirane masine, ali je sve ostalo bilo kako treba. Do skora je jedna bila u Bg, do pre pet, sest godina, onda ju je covek uzeo za neke, u sustini sitne pare, posto je bila u jako derutnom stanju, oterao u Svajcarsku i jezivo platio da se dovede u pravo stanje, kakvo i zasluzuje. Cuo sam da je opet u Bg, ali nisam imao priliku da je vidim. Hvala mu sto je sacuvao parce moto istorije.

Ovo su slike nekih varijanti Martinki.

Naravno firma Moto Martin je radila i sa drugim agregatima, Kawinim, Suzinim.... CBX je bila jedna od njihovih kreacija.

post-2498-12878992726688_thumb.jpg

post-2498-12878992727303_thumb.jpg

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja