Fi011 204 Napisano Jul 13, 2012 BF3 killah, 301 postova Lokacija: Beograd - Karaburma City Motocikl: FZS 600 Prijavi odgovor kao problematičan Napokon, posle 4 godine sudjenja spor pred sudovima Srbije okoncan je u moju korist. Posle ko zna koliko pojavljivanja u Osnovnom sudu u Sapcu i posle dva zasedanja Apelacionog suda u Beogradu, na osnovu vestacenja dva vestaka saobracajne struke, novog usaglasavanja vestacenja dva vestaka saobracajne struke, vestaka medicinske struke, izjava policajca, svedoka, ucesnika saobracajke, kontakata sa osiguravajucim drustvom i advokata sud je doneo pravilnu presudu u moju korist. Da ne govorim o "predlozima" i visini "predloga" njegovog advokata tokom sudjenja kako bi njegov sticenik "priznao" ociglednu krivicu. Kratko objasnjenje saobracajke: 4 trake, dve pune linije po sredini. Tip u kolima malo ispred/pored mene (desno) skrece naglo levo u nameri da predje pune linije bez ukljucenog pokazivaca pravca. Krecem se dozvoljenom brzinom od 60 km/h, a on oko 37 km/h u trenutku sudara. Ne ocekujuci takvu njegovu reakciju naglog skretanja levo, udaram u njegov prednji levi deo automobila i padam. Lomim obe kljucne kosti i nekoliko rebara. Posekotine po ruci. Bez alkohola obojica. Ja u ful opremi. On vajni motorista takodje (samo, sada vozi kola). Njegova pisana izjava na licu mesta kako je "pas" bio razlog naglog skretanja (uz potvrdu "svedoka"), razlikuje se od izjave posle angazovanja advokata kada pricu potpuno menja tvrdeci da je "stajao delimicno zakosen na punim linijama u nameri da propusti vozilo iz suprotnog pravca i da predje put na nedozvoljenom mestu". "Iznenada pojavljuje se motociklista koji prelazeci pune linije i obilazeci iznenada udara u njegov prednji levi deo auomobila koji je stajao sa sve levim pokazivacem pravca". "Svedok" sve to potvrdjuje (menja prvobitni iskaz o psu) i zurka pre 4 godine pocinje. Posle prvostepene presude u moju korist njegov advokat uspeva da obori presudu u Apelacionm sudu i stvar ide ispocetka sa svim akterima price. U drugostepenoj presudi ponovo dobijam spor ali njegov advokat se ponovo zali Apelacionom sudu na "bitne povrede sudskog postupka..." itd itd. Ovo je primer kako bahatost vozaca automobila moze biti fatalna i kako tvrdoglavost i laz uz pomoc advokata u nekim slucajevima mogu biti isplative. U ovom slucaju srecom, ne! Konacno, dobio je kaznu od 3 meseca zatvora (uslovno godinu dana), sudski troskovi oko 50.000, troskovi mog advokata oko 90.000, (troskovi njegovog advokata), troskovi osiguravajuce kuce u visini od 10.000 evra. Osiguravajuca kuca mora jos da plati jer su dali oko 8000 evra za stetu na motoru (Harley Davidson/Dyna), steta je procenjena na 14000 evra, i dali su samo 2000 evra na ime nematerijalne stete (povrede), takodje dali su 200 evra za ostecenja na opremi. Tek ce da daju!! Kolege bajkeri, oprez! Ipak ima pravde u Srbiji. jebo četvorogodišnju pravdu (spora sli dostižna) kad si ti četiri dine bez motora... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sokobgd 500 Napisano Jul 14, 2012 Svrati ponekad, 312 postova Prijavi odgovor kao problematičan Prva, osnovna i vrlo jednostavna stvar: tuziocu, vestaku ili sudiji kom zateknu obelezene pare u novcaniku, kuci, na racunu - odmah sutradan cepanje diplome u direktnom prenosu na Dnevniku2 i nikad vise blizu pravnog fakulteta, suda ili bilo koje slicne institucije. Jaooooo, od cega ce porodica da zivi, jadni oni....kmeeeee. Cujem da je dobra dnevnica na branju visanja, malina, zimi padne gomila snega..... moze da se prezivi. Batice, kad nisi umeo da postujes zakon koji treba da sprovedes.... pa sad vidi kako ces da se snadjes. Ne vidim koje olaksavajuce okolnosti tu postoje? Umisljaj, delo, dokaz, sve je tu.... i bez prava zalbe. Ustvari, moze zalba ali u Strazburu ako imas dovoljno muda i obraza da im se obratis. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4909 Napisano Jul 14, 2012 Drug član, 1874 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Svi teoreticari prava ovde Elem zato se i zove spor jer da je sve gotovo za par meseci zvao bi se brz :-) Šalim se naravno dobro je da je to konačno završeno, pa sad možemo i da se zezamo 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1948 Napisano Jul 14, 2012 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Prva, osnovna i vrlo jednostavna stvar: tuziocu, vestaku ili sudiji kom zateknu obelezene pare u novcaniku, kuci, na racunu - odmah sutradan cepanje diplome u direktnom prenosu na Dnevniku2 i nikad vise blizu pravnog fakulteta, suda ili bilo koje slicne institucije. Jaooooo, od cega ce porodica da zivi, jadni oni....kmeeeee. Cujem da je dobra dnevnica na branju visanja, malina, zimi padne gomila snega..... moze da se prezivi. Batice, kad nisi umeo da postujes zakon koji treba da sprovedes.... pa sad vidi kako ces da se snadjes. Ne vidim koje olaksavajuce okolnosti tu postoje? Umisljaj, delo, dokaz, sve je tu.... i bez prava zalbe. Ustvari, moze zalba ali u Strazburu ako imas dovoljno muda i obraza da im se obratis. "Istretiras" tako troje-cetvoro i da vidis kako bi sudstvo bilo dobro, ali ko to da obavi, gde god zagrebes, isto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bambi 200 Napisano Jul 15, 2012 VKV skupljač puževa, 219 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRABAKULA Prijavi odgovor kao problematičan Ne radi se ovde o tome da li je tuženi pokušao da se izvuče, ili da li je neko lagao! To sud treba da sam da utvrdi!!! Problem u našem sudstvu je sporo donošenje bilo kakvih zaključaka i ročišta koja su na svakih pet do šest meseci. U mom sporu koji traje od 2007. godine, nije se nikada dogodilo da je bilo više od dva ročišta godišnje!?! Sada vidimo koje je to trošenje vremena, novca i živaca. Svedoci, tuženi i ostali koje sud treba da sasluša se ne pojave na ročištu i onda se čeka na njih dok se ne pojave. Konkretno u mom slučaju, sudu je trebalo tačno godinu dana da sasluša čoveka koji je skrivio saobraćajku, jer se nije odazvao na dva ročišta i tek kada je sud naložio da se privede na treće ročište on se pojavio! Dva ročišta su takodje izgubljena jer je tuženi (Dunav osiguranje) angažovalo veštaka koji radi za njihovu firmu, a sud traži nezavisno veštačenje. Još jedna godina je izgubljena u izjavama nebitnih svedoka, čoveka od koga sam kupio motor (u trenutku nesreće je bio na njegovo ime, a ja sam imao kupoprodajni ugovor uredno overen i plaćena taksa, ostalo mi je samo da odem u SUP i izvadim saobraćajnu na mene), kao i svedoka čoveka koji je radio procenu štete iz osiguranja. Moje mišljenje je da je sve to odugovlačenje i da pored svih dokaza koji su izneti pred sud (izveštaj sa uvidjaja od saobraćajne policije, fotografija, izjave čoveka koji je izazvao udes u kome priznaje krivicu, dva svedoka koji su videli udes i dali izjavu u moju korist), sve govori meni u prilog! Angažovan je i veštak koji je pokušao da deo krivice pripiše i meni i pored svih dokaza da bi "Dunav" manje platio, na šta je moj advokat uložio žalbu i sud je to prihvatio, a sada se dovodi u pitanje i izveštaj veštaka koji je nekako prevideo ključne nalaze saobraćajne policije iz zapisnika, na osnovu čega je doneo neke neverovatne zaključke sa kojima se čak i sudija ne slaže! Sve je toliko providno i sada se čeka u septembru novo ročište na kojem će sud odlučiti da li je potrebno angažovati nekog drugog veštaka... Dakle, ja ne pljujem državu već sistem sudstva koji dozvoljava da se ročišta dogadjaju na svakih šest meseci i da se pri tom toleriše očigledno odugovlačenje od strane tuženog! U EU ovakvi sporovi traju najviše dve godine, provereno! Hitno nam je potrebna reforma sudstva!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Jul 15, 2012 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan Dakle, ja ne pljujem državu već sistem sudstva koji dozvoljava da se ročišta dogadjaju na svakih šest meseci i da se pri tom toleriše očigledno odugovlačenje od strane tuženog! U EU ovakvi sporovi traju najviše dve godine, provereno! Hitno nam je potrebna reforma sudstva!!! u opštem smislu ne, ali u izvesnom smislu da! pljuješ! zakonodavna, sudska i izvršna institucija čine sistem. ti pljuješ one srednje, a takvi su jer su im to omogućili oni prvi, strahom od ovih poslednjih. uzgred, podržavam tvoj stav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bambi 200 Napisano Jul 15, 2012 VKV skupljač puževa, 219 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRABAKULA Prijavi odgovor kao problematičan Vidi ovako, da u ovoj državi ne postoji zakon, pluvao bi državu! Zakon postoji, samo se loše tumači! Ne mogu da se donose odluke u smislu može biti, ali ne mora da znači... Pravda bi trebalo da bude egzaktna i nepristrasna u donošenju konačne odluke (presude). Kod nas je postala praksa da ti prvostepeni sud presudi, drugostepeni (uglavnom) potvrdi presudu, a apelacioni prepolovi (ili ukine) kaznu! Dakle, osudjen pravosnažno ne mora da znači da će i biti kažnjen adekvatno, što se lako protumači kao nije kriv... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Jul 15, 2012 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan Vidi ovako, da u ovoj državi ne postoji zakon, pluvao bi državu! Zakon postoji, samo se loše tumači! Ne mogu da se donose odluke u smislu može biti, ali ne mora da znači... Pravda bi trebalo da bude egzaktna i nepristrasna u donošenju konačne odluke (presude). Kod nas je postala praksa da ti prvostepeni sud presudi, drugostepeni (uglavnom) potvrdi presudu, a apelacioni prepolovi (ili ukine) kaznu! Dakle, osudjen pravosnažno ne mora da znači da će i biti kažnjen adekvatno, što se lako protumači kao nije kriv... , pa zakon tome i služi. da sitna i naivna raja, kad dobije rešenje da je osuđen po "zakonu", kaže sebi; " u jbte!, vidi, stvarno sam kriv, sve je po zakonu ". dok car koji ima mogućnost da kupi dobrog profesionalnog lažova, advokata, likuje, jer je došao do "pravde" i to po tom istom "zakonu" . zakon je ionako izmišljen da bi se prihvatljivije, od strane raje, legalizovale podele socijalno diskrimanacionog tipa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 957 Napisano Jul 16, 2012 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Traju zato sto sudije nemaju pojma o cemu se radi dok ne budu sigurni da znaju o cemu se radi. Traju jer je sudski postupak strogo formalan i ima svoja bezbrojna pravila kako bi se moglo doci do istine. u HRVATSKOJ koja je clanica EU rocista se u gradjanskim parnicama zakazuju na 6 meseci! Suprotna strana ima advokata da bi sud mogao da cuje argumente druge strane koji su pravno upodobljeni jer smo doba linca odavno prevazisli U americi ponekad elektrifikuju neduznog, mi smo uspeli smrtnu kaznu da izbacimo. Sudije nose predmete kuci jer nemaju vremena da rade u sudu, posto se svaka baba tuzaka.... Onog momenta kada se udje u sudski postupak, za razliku od postupka mirne likvidacije stete, pravila se menjaju, i moraju ih se drzati obe strane. PS> Nema vise prvostepeni, drugostepeni i apelacioni, sad je apelacioni drugostepeni Najzalije od svega je sto su osiguravajuca drustva, od koji sve pocinje, a narocito sada kada je tuzba uslovno receno preuranjena ukoliko se osteceni nije obratio osiguravacu stetnika, shvatili da umesto da daju realnu naknadu traze dlaku u jajetu kako ne bi platili, ili bi platili sto manje, zaboravljajuci da od premija zive i osiguravaju upravo to sto placaju. I na kraju svaka cast da je napokon gotovo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bambi 200 Napisano Jul 16, 2012 VKV skupljač puževa, 219 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRABAKULA Prijavi odgovor kao problematičan Na moju žalost još nije gotovo, a kada će... Nemam pojma!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spel 72 Napisano Jul 16, 2012 Svrati ponekad, 497 postova Lokacija: Šabac Motocikl: bez motora od 1.10.2008 zbog udesa Prijavi odgovor kao problematičan Traju zato sto sudije nemaju pojma o cemu se radi dok ne budu sigurni da znaju o cemu se radi. Traju jer je sudski postupak strogo formalan i ima svoja bezbrojna pravila kako bi se moglo doci do istine. u HRVATSKOJ koja je clanica EU rocista se u gradjanskim parnicama zakazuju na 6 meseci! Suprotna strana ima advokata da bi sud mogao da cuje argumente druge strane koji su pravno upodobljeni jer smo doba linca odavno prevazisli U americi ponekad elektrifikuju neduznog, mi smo uspeli smrtnu kaznu da izbacimo. Sudije nose predmete kuci jer nemaju vremena da rade u sudu, posto se svaka baba tuzaka.... Onog momenta kada se udje u sudski postupak, za razliku od postupka mirne likvidacije stete, pravila se menjaju, i moraju ih se drzati obe strane. PS> Nema vise prvostepeni, drugostepeni i apelacioni, sad je apelacioni drugostepeni Najzalije od svega je sto su osiguravajuca drustva, od koji sve pocinje, a narocito sada kada je tuzba uslovno receno preuranjena ukoliko se osteceni nije obratio osiguravacu stetnika, shvatili da umesto da daju realnu naknadu traze dlaku u jajetu kako ne bi platili, ili bi platili sto manje, zaboravljajuci da od premija zive i osiguravaju upravo to sto placaju. I na kraju svaka cast da je napokon gotovo Tako je, slazem se. Mudro zboris Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefan_kv 56 Napisano Jul 23, 2012 Svrati ponekad, 289 postova Lokacija: Kv-Bg Motocikl: Kawasaki er6-n Prijavi odgovor kao problematičan 4 godine covece!!! Pa to nije ni blizu brzog...strasno kakva smo mi banana drzava Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spel 72 Napisano Jul 24, 2012 Svrati ponekad, 497 postova Lokacija: Šabac Motocikl: bez motora od 1.10.2008 zbog udesa Prijavi odgovor kao problematičan "Banana drzava", to sigurno. Cetiri godine je svakako dug period. Napomenuo sam nekoliko faktora koji su uticali da se spor oduzi. U protivnom stvar je mogla biti resena za 7-8 meseci. U najboljem slucaju za par meseci, da je tip odmah priznao krivicu i da mi je omogucio da odmah naplatim novac od osiguranja. Ali, to bi bio idealan scenario. Ovako, ko ce meni da plati to sto sam bez motora bio nekoliko sezona? Moze li to uopste da se naplati? Ne moze - naravno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DorćolAC 225 Napisano Jul 24, 2012 Svrati ponekad, 250 postova Lokacija: У души - Дорћол! (Београд) Motocikl: Peda TEK 250 Pro 2x Prijavi odgovor kao problematičan Kada se sve ovo pročita jedan od prvih komentara koji se sam nameće: Jbt, baš predugo čekanje na pravdu! Spel, Bogu hvala (i poštenom sudstvu) dobi spor. Nekako mi to deluje kao ''jedna slamka među vihorove'', jer mnogooooooo više je slučajeva da je ''suprotna strana'' uspela da izgura svoje (iako je bila kriva). Zato i ne čude reakcije u postovima. Mislim da nije nepristojno od institucija sistema očekivati da budu efikasne, pravične i nepristrasne.... E, sad... lako je pričati iz ugla posmatrača jer ''ne boli batina po tuđim leđima''. Zato da ne ....m mnogo: Dobra vest: Spel konačno dobio spor! Loša vest: Četiri godine mučenja, razvlačenja po sudu, nerviranja i bez uživanja u vožnji motorom. Dobra vest: Od sada samo dobre vesti da mu dolaze. Dosta je bilo loših! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spel 72 Napisano Jul 24, 2012 Svrati ponekad, 497 postova Lokacija: Šabac Motocikl: bez motora od 1.10.2008 zbog udesa Prijavi odgovor kao problematičan Kada se sve ovo pročita jedan od prvih komentara koji se sam nameće: Jbt, baš predugo čekanje na pravdu! Spel, Bogu hvala (i poštenom sudstvu) dobi spor. Nekako mi to deluje kao ''jedna slamka među vihorove'', jer mnogooooooo više je slučajeva da je ''suprotna strana'' uspela da izgura svoje (iako je bila kriva). Zato i ne čude reakcije u postovima. Mislim da nije nepristojno od institucija sistema očekivati da budu efikasne, pravične i nepristrasne.... E, sad... lako je pričati iz ugla posmatrača jer ''ne boli batina po tuđim leđima''. Zato da ne ....m mnogo: Dobra vest: Spel konačno dobio spor! Loša vest: Četiri godine mučenja, razvlačenja po sudu, nerviranja i bez uživanja u vožnji motorom. Dobra vest: Od sada samo dobre vesti da mu dolaze. Dosta je bilo loših! Svaka cast na nacinu gledanja na stvari. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...