runner 1 Napisano Novembar 3, 2007 U prolazu, 72 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Prijavi odgovor kao problematičan Da li je neophodna? Sta se desava ako se stavi manja prelivna boca? Sta moze da se desi ako se ista izbaci (napravi zatvoren sistem)? Ima li neko iskustva sa ovim (u pitanju je yamaha FZR1000 ako to nesto znaci) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Novembar 4, 2007 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan Ako mislis na prelivnu bocu hladnjaka, da potrebna je. NIje bitno kolika je, bitno je da sistem negde ima odusku. Sad, bez boce ces verovatno imati malo curkanja, al umetnost ima svoju cenu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
runner 1 Napisano Novembar 4, 2007 U prolazu, 72 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Prijavi odgovor kao problematičan Ako mislis na prelivnu bocu hladnjaka, da potrebna je. NIje bitno kolika je, bitno je da sistem negde ima odusku. Sad, bez boce ces verovatno imati malo curkanja, al umetnost ima svoju cenu. da na prelivnu bocu hladnjaka sam mislio znas li koliko minimalna moze da bude a da ne curka ima li neka ideja, jednostavno, malo, jeftino Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mornar 17 Napisano Novembar 4, 2007 Svrati ponekad, 212 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sta moze da se desi ako se ista izbaci (napravi zatvoren sistem)? Sa prelivnom bocom je zatvoren sistem. Prelivna boca sluzi da se visak tecnosti prelije u nju kad se hladnjak i motor zagreju, a kad se ohlade, da se vrati (zatvoren sistem). Da bi to radilo, treba da imas odgovarajuci cep na hladnjaku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
runner 1 Napisano Novembar 4, 2007 U prolazu, 72 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Prijavi odgovor kao problematičan Sta moze da se desi ako se ista izbaci (napravi zatvoren sistem)? Sa prelivnom bocom je zatvoren sistem. Prelivna boca sluzi da se visak tecnosti prelije u nju kad se hladnjak i motor zagreju, a kad se ohlade, da se vrati (zatvoren sistem). Da bi to radilo, treba da imas odgovarajuci cep na hladnjaku. mislio sam da zatvorim sistem bez boce na kakav cep na hladnjaku mislis Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brrka 226 Napisano Novembar 5, 2007 Zainteresovan, 767 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995 Prijavi odgovor kao problematičan Jedan lik iz okline Mladenovca pravi neku preradu pa je dolazio kod mene da uzima plastike i pricao mi je da je izbacio prelivnu bocu i kaze da u principu motoru ne moze nista da se desi jer je to radio na svakoj preradi do sada jer je boca velika i smeta mu, i kaze da nikada nije bilo problema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
excellent 0 Napisano Novembar 5, 2007 U prolazu, 27 postova Lokacija: Krusevac Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam izbacio prelivnu bocu, A kada sam skinuo video sam da nije ni funkcionisala,tj crevo mi je bilo zapuseno... Cele sezone nisam imao problema,i za 7000 km koje sam napravio ove sezone daj boze da sam dolio oko 0.2 l tecnosti. Znaci moze i bez toga....bar kod mene. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mornar 17 Napisano Novembar 5, 2007 Svrati ponekad, 212 postova Prijavi odgovor kao problematičan Čep hladnjaka kod zatvorenog sistema ima oprugu i dihtuje na dva mesta, u gornjoj zoni, pomoću široke gumice dihtuje po ododu grla hladnjaka a u donjoj zoni pomocu opruge dihtuje u naj užem delu grla i tako obezbeđuje određeni pritisak u sistemu, koji pak poboljsava hlađenje. Cevčica za vezu sa prelivnom bocom se nalazi između dva dihtovanja. Opruga u stvari i nije prava opruga već je napravljena da radi i kao neka vrsta regulatora pritiska. U ovakvom sistemu nesme da bude vazduha i zato prilikom zatvaranja, grlo hladnjaka i crevo do boce mora da bude puno tečnosti a i prelivna boca treba da bude napunjena do nivoa min-max. Verovatno neko rečitiji može ovo malo bolje da objasni. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mornar 17 Napisano Novembar 5, 2007 Svrati ponekad, 212 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj sistem za hladjenje nema čep na hladnjaku. Ovakvi zatvoreni sistemi se sve vise koriste zbog loših čepova. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
runner 1 Napisano Novembar 5, 2007 U prolazu, 72 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Prijavi odgovor kao problematičan kod mene ima cep na hladnjaku i ima kao neka opruga koliko se secam uslikacu ga pa cu postaviti sliku posto je izgleda bitno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Novembar 6, 2007 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan što ne napraviš prelivnu bocu? to nije neka velika mudrost, nađeš mesto na motoru gde bi mogao da je uklopiš, napraviš od kartona model, po tome isečeš stranice od lima izvariš lepo, staviš čep i cevčice za spajanje sa hladnjakom i to je to. ja ću meni pravit, u glavi mi je neka ideja da liči na kapsulu (pentrexil recimo ;D) ali još ću videti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
runner 1 Napisano Novembar 6, 2007 U prolazu, 72 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Prijavi odgovor kao problematičan što ne napraviš prelivnu bocu? to nije neka velika mudrost, nađeš mesto na motoru gde bi mogao da je uklopiš, napraviš od kartona model, po tome isečeš stranice od lima izvariš lepo, staviš čep i cevčice za spajanje sa hladnjakom i to je to. ja ću meni pravit, u glavi mi je neka ideja da liči na kapsulu (pentrexil recimo ;D) ali još ću videti. iskreno mrzi me da se drkam sa tom gluposcu ako ne moram, mnogo mi je lakse da spojim creva i gotov posao, a i ostace mi malo mesta ispod sica ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Novembar 6, 2007 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan ako nećeš da se zezaš i gledaš da to što bezbolnije završiš onda je druga priča. ja ću moju da montiram napred oko hladnjaka negde pošto ispod sedišta nema ni m od mesta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
runner 1 Napisano Novembar 6, 2007 U prolazu, 72 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Prijavi odgovor kao problematičan ako nećeš da se zezaš i gledaš da to što bezbolnije završiš onda je druga priča. ma ne gledam sto bezbolnije (sto se mora nije tesko) al se nebi cimao sa onim sto ne moram, posto na drugim preradam nisam video prelivnu bocu (ili je bila dobro sakrivena) pa reko da je ni ja ne stavljam ako nije neophodna Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...