BRACO 3323 Napisano Mart 14, 2010 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5457 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan Ma daj ,vidis da se mladi shvabo prepo pa iscenirao. :D :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 9950 Napisano Mart 14, 2010 Drug član, 1032 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan E...a jel neko gledao Studio F1 na HRT-u pre prenosa ? Onaj njihov Mladen Jergović (ako se ne varam) koji je navodno deo US F1 tima je obelodanio kako da su uspeli da dobiju odobrenje od Fia-e da se kasnije priključe šampionatu njihov prvi vozač sa ugovorom je trebao biti ni manje ni više nego Miloš Pavlović...E sad ništa to nije bitno jer se ta priča nije desila ali pomenuo je još nešto zanimljivo kako uz pomoć nekih uticajnih ljudi traže mesto za Miloša,u F1 još u toku ove sezone i da su izgledi veoma dobri...Pa nadajmo se da u tome ima istine Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PistoljNoz 0 Napisano Mart 14, 2010 Svrati ponekad, 158 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Alonso pobednik prve trke u 2010. Vozač Ferrarija Fernando Alonso pobednik je prve trke ovogodišnjeg šampionata Formule 1. Massa je upotpunio slavlje Ferrarija drugim mestom, Hamilton treći. Vettel je dobro startovao i zadržao vodeću poziciju dok je Alonso zahvaljujući startu sa čistije strane staze uspeo da pretekne Massu u krivini 2. Hamilton je startovao bolje od Masse i pokušao da ga pretekne sa spoljašnje strane u krivini 4. Otišao je preširoko i njegovu grešku iskoristio je Nico Rosberg u Mercedesu i probio se na četvrto mesto. Već u 2. krugu Karun Chandhok morao je da odustane zbog kvara na Hispania Racing bolidu. Samo krug kasnije Di Grassijev Virgin je takođe stao pored staze. Lideri su počeli da odlaze na, što će se kasnije ispostaviti, jedinu zamenu guma u 16. krugu. Prvi su u boks otišli Hamilton i Schumacher. Hamilton je zahvlajujući ranijem odlasku u boks uspeo na svežim gumama da postigne odlična vremena i prestigne Rosberga nakon njegovog pit stopa. Sa Rosbergom su u boks zajedno otišli Alonso, Webber i Button. U 18 krugu su i Vettel i Massa odradili svoje pit stopove, ali promena na prve 3 pozicije nije bilo. U 29. krugu Alonso podiže tempo i počinje da sustiže Vettela. Par minuta kasnije Vettelu je stigla poruka da će Alonso verovatno preforsirati gume međutim španac je nastavio da vozi brze krugove i uspeo je da spusti Vettelovu prednost sa 5 sekundi na samo sekund. A onda odlučujući momenat trke. Vettel prijavljuje svojim inženjerima iznenadan gubitak snage, a tehničari ekipe kasnije potvrđuju da se radi o kvaru na izduvnom sistemu. Alonso i Massa su iskoristili jedan krug da se potpuno približe Vettelu a onda su ga lako obišli na pravcu. Alonso je nakon preticanja Vettela nastavio da vozi izuzetno brzo i uskoro je napravio veliku prednost nad Massom. Par krugova kasnije i Hamilton je sustigao Vettela i obišao ga bez problema. Vettel je do kraja trke uspeo da sačuva motor i završi na četvrtom mestu. Peti je bio Rosberg koji u finišu trke nije uspeo da napravi odlučujući manevar i pretekne Vettela. Verovatno najdosadniju trku imali su Schumacher, Button i Webber. Oni su od početka do kraja vozili jedan iza drugoga sa potpuno istim tempom. Bodove su još osvojili Lizzi i Barrichello. Sledeća trka se vozi 28. Marta u Melburnu u Australiji. Klasifikacija vozača: Vozač Tim Vreme 1. Alonso Ferrari 1h39:20.396 2. Massa Ferrari + 16.099 3. Hamilton McLaren-Mercedes + 23.182 4. Vettel Red Bull-Renault + 38.713 5. Rosberg Mercedes + 40.263 6. Schumacher Mercedes + 44.180 7. Button McLaren-Mercedes + 45.260 8. Webber Red Bull-Renault + 46.308 9. Liuzzi Force India-Mercedes + 53.089 10. Barrichello Williams-Cosworth + 1:02.400 11. Kubica Renault + 1:09.093 12. Sutil Force India-Mercedes + 1:22.958 13. Alguersuari Toro Rosso-Ferrari + 1:32.656 14. Hulkenberg Williams-Cosworth + 1 krug 15. Kovalainen Lotus-Cosworth + 1 krug 16. Buemi Toro Rosso-Ferrari + 3 kruga 17. Trulli Lotus-Cosworth + 3 kruga Najbrži krug: Alonso, 1:58.287 Odustali su: Vozač Tim Krug De la Rosa Sauber-Ferrari 30 Senna HRT-Cosworth 18 Glock Virgin-Cosworth 17 Petrov Renault 14 Kobayashi Sauber-Ferrari 12 Di Grassi Virgin-Cosworth 3 Chandhok HRT-Cosworth 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PistoljNoz 0 Napisano Mart 14, 2010 Svrati ponekad, 158 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Oba Sauberova vaozača odustala zbog hidraulike Šef tima Peter Sauber je veoma razočaran posle lošeg vikenda za ekipu zbog tehničkih problema. Oba vozača tima, Pedro de la Rosa i Kamui Kobayashi morala su da odustanu od trke zbog problema sa hidraulikom. Kako su i u samom timu nagoveštavali, svi su se nadali mnogo boljem rezultatu u borbi za poene. "Ovo je nešto sasvim drugo nego što sam očekivao od prve trke u odnosu na rezultate sa zimskih testiranja. Čak i naše pozicije na startu su bile veoma razočaravajuće", rekao je Sauber. On se nada da će tim veoma brzo analizirati i rešiti problem, kao i da će na sledećoj trci sve biti mnogo bolje. De la Rosa koji se na startu kvalifikovao kao 14-ti osetio je da njegov automobil ima snagu da se bori za poene u trci. "Imao sam dobar start, ali sam na prvoj krivini morao da izadjem van staze kako bi izbegao sudar sa ostalim automobilima, izgubio malo tempa i sve do krivine 4 sam pao za nekoliko pozicija u plasmanu, ali kasnije sam morao da odustanem zbog problema." Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PistoljNoz 0 Napisano Mart 14, 2010 Svrati ponekad, 158 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Iduće godine 20 trka? Prema rečima Bernieja Ecclestonea, iduće godine ćemo uživati u sezoni od čak 20 trka. Svoje bi mesto u kalendaru za 2011., tvrdi 79-godišnji Britanac, trebala dobiti V.N. Indije. Iako se prilično dugo nije spominjala indijska trka, čini se kako je sve dogovoreno za iduću sezonu. Izgradnja staze u New Delhiju je u toku i radovi bi trebali biti dovršeni na vreme. Upitan u Bahreinu hoće li iduće godine biti 20 trka, Ecclestone je odgovorio: "Zašto (pitate), želite li više? 20 je okrugli broj i lako se pamti." Šef Formule 1 je takođe potvrdio kako dolaskom V.N. Indije iz kalendara neće ispasti nijedna druga trka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PistoljNoz 0 Napisano Mart 14, 2010 Svrati ponekad, 158 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Vettel: Problem me je koštao pobede Sebastian Vettel veruje da bi došo do pobede da ga nije sprečio tehnički problem. Na 20 krugova do kraja trke Vettelov bolid imao je problema sa izduvnim sistemom, gde je bolid počeo da gubi snagu, a Vettel na tempu. Vozač Red Bulla je startovao sa pol pozicije koju je uspeo da održi i posle pit stopa. "Sve u svemu, gledam ovu trku sa pozitivne strane. Pre problema u trci bili smo vodeći i najbrži. Dobro smo kontrolisali trku, imali dobru strategiju, a i gume su se dobro ponašale", rekao je Vettel koji je trku završio na četvrtom mestu. On je dodao da je trka išla veoma glatko sve do 20 kruga pre kraja, ali da je zadovoljan situacijom što je mogao da nastaviti trku i bar zabeležiti neke poene. "Upošte nije bilo lako, trebao sam samo da dovezem bolid do cilja, ali kada se problem pojavi nikada neznate da li će se stvari pogoršati i morate odustati. Na kraju uspeo sam da zabeležim i tih 12 poena", dodao je Nemac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6794 Napisano Mart 14, 2010 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Dzaba sto ce da bude 20 trka,kad je takmicenje BULJA Trkaju se tri tima,ostali figuriraju. Tesko je docekati 11. april,pa 'ajd' bar nesto da se gleda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lucky_zr 1 Napisano Mart 14, 2010 U prolazu, 7 postova Lokacija: Zrenjanin Prijavi odgovor kao problematičan Da kazeo jednim delom si upravu,ali ipak nije na odmet gledati... ja volim F1 i pratim skoro redovno Danasnja trka je bila da kazemo bez vecih uzbudjenja,nova pravila i novo bodovanje...ali sto se tice ferarija imaju jak tim...i sto je isto interensantno da je posebno meclaren a posebno mercedes... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
easy naked 1100 Napisano Mart 15, 2010 Drug član, 2599 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan cini mi se da su im i prenosi iz godine u godinu sve vise dosadni, secam se kada je pre nekoliko godina prvi put posle duze pauze vozen USA GP - prenos je bio spektakularan, ameri ga do jaja rade, uglovi kamera, dinamika, sve je bilo mega, a trka nista nije bila nista specijalno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 9950 Napisano Mart 15, 2010 Drug član, 1032 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan Ma po meni su za prenos Švabe zakon...ali po meni je veći problem u našim komentatorima...zato obično gledam prenos na HRT2 gde to daleko stručnije rade ali ovog vikenda je nekom (kod kablovskog provajdera) majmunu sinula ideja da na početku prenosa uskrati signal pa mi je ostao samo FOX... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PistoljNoz 0 Napisano Mart 15, 2010 Svrati ponekad, 158 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Vettela izdao motor a ne izduvni sistem Red Bull je posle analize bolida utvrdio da je problem bio na motoru. Nemac je izgubio pobedu na današnjoj trci zbog problema sa motorom, a ne zbog izduvnog sistema kako se prvobitno mislilo. Detaljna analiza je utvrdila da je problem bio u elektronici motora izazvan kvarom na svećicama. Red Bull je saopštio da nema kvara na motoru i da će se ovaj motor i dalje koristiti za trke. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PistoljNoz 0 Napisano Mart 15, 2010 Svrati ponekad, 158 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Izveštaji sa trke. Utisci timova posle prve trke u sezoni. Mercedes GP Nico Rosberg i Michael Schumacher zauzeli peto i šesto mesto u današnjoj trci. Rosberg je imao divan start i odmah obišao Hamiltona, dok je i Schumacher na startu zaradio poziciju više. Kasnije tokom trke, Nico je posle prvog pit stopa izgubio svoje peto mesto, koje je Hamilton uspeo da povrati dok je Schumacher i dalje ostao "zaglavljen" na šestom mestu. Da stvar bude još gora za Mercedes pokazala je i sutuacija kada Rosberg nije uspeo da pretekne Vettela koji je imao problema sa motorom. Kako je mladi Nemac rekao problem su mu pravile opcione gume u prvom stintu, gde se i sam mučio da nadje odgovarajući tempo, što je prouzrokovalo gubtak pozicije od strane Hamiltona posle pit stopa. Nico je još objasnio da je prljav vazduh koji je izlazio iz Vettelovog motora smanjio prijanjane njegovog bolida tako da nije mogao dovoljno da mu se približi. Sa druge strane Michael Schumacher je bio veoma zadovoljen svojom šestom pozicijom. Po njegovim rečima šesta pozicija je sasvim dobra i poslužiće kao baza za dalje napredovanje, i nada se da sa timom može dosta poboljšati automobil. Glavna zamerka sedmostrukog šampiona jeste malo preticanja, odnosno nedostatak akcije na stazi. McLaren McLaren može biti veoma zadovoljan podijumom na startu sezone, ali kako i sami kažu moraju još dosta da rade na svom bolidu. Hamilton je osvojio treće mesto na trci, ali tim mora još da radi kako bi se probližio vodećima. Kako i sam Lewis kaže njegova trka je bila odlučena posle prvog kruga u krivini četiri, gde je izgubio mesto od Nica Rosberga. Posle toga Britanac nije mogo dovoljo da se približi Nemcu, što ga je veoma usporilo da se približi vodećoj trojci. Kasnije Hamiltonu su se pojavile i vibracije na prednjem krilu, koje su posle par krugova nestale. Button je sa druge strane imao malo teži start, tako da nije ni sam znao šta će se nadalje u trci desiti sa njegovim gumama, tako da je vozio veoma rezervisano. Posle pit stopa uspeo je da obidje Marka Webbera, ali je ostao zaglavljen iza Schumachera zbog manjka trkačkog tempa u zadnjem i srednjem sektoru. Renault Renault je pred sam start trke imao prava da se nada dobrom plasmanu. Robert Kubica je uspeo da udje medju prvih 10 startera, tako da se očekivala dobra trka. Medjutim, Kubicin plan trke se promenio već u prvom krugu kada je imao incident na startu i pao na začelje kolne. Poljak je imao problema još u formacijskom krugu, gde je imao visok pritisak ulja u motoru, što je po njegovom mišljenju je imao i Mark Webber iz čijeg je bolida na prvoj krivi izašao veliki obak dima. To je zasmetalo Adrianu Sutilu koji nije uspeo da spazi Poljaka pa je došlo od sudara. Robert još dodaje da je Renault imao snage i brzinu za poene, ali je incident na prvoj krivini totalno promenio trku. Debi Vitalyija Petrova nije potarjao dugo. Rus je imao veoma dobar start, bio je na 11. poziciji i sa Rubensom Barrichellom se borio za zadnje mesto koje donosi bodove. Nažalost, napravio je grešku na krivini 12, veoma oštro je prešo preko ivičnjaka i slomio oglibljenje na prednjem desnom točku. Taj kvar ga je naterao da odutane od trke i borbe za poene. Ferrari Fernando Alonso: "Želeo bih da posvetim ovu pobedu predsedniku Montezemolu, našim mehaničarima koji su odradili odličan posao pogotovo jutros kada su morali da promene motor u mom bolidu u veoma kratkom vremenskom periodu. Poseban osećaj je bilo penjanje na najviši stepenik postolja. Nadam se da sam ispunio očekivanja celog tima. Puno smo radili tokom cele zime i sada konačno vidimo i rezultate tog rada. Prvih nekoliko trka u šampionatu je veoma bitno. Moramo da uđemo u Evropski deo šampionata sa puno sakupljenih bodova i moramo da razumemo kako se gume ponašaju na različitim stazama. Ključan će biti i nastavak razvoja automobila tokom svake trke. Danas se auto odlično ponašao na tvrđoj komponenti guma, ali je na mekšoj bilo malo teže pratiti Vettelov tempo. Planirao sam da ga napadnem u poslednjih desetak krugova ali sam na kraju imao i malo sreće koja je potrebna u svakoj trci. Startovao sam dobro i iskoristio čistiju stranu staze da preteknem Felipea. Srećom, nisam imao nikakvih problema sa automobilom dok je Felipe imao malih poteškoća pa je morao da uspori. Sada se već okrećemo Australiji. Videćemo ko će tamo imati najbolji bolid, ali mislim da će sva četiri vodeća tima biti u borbi za pobedu." Filipe Massa: "Veoma sam zadovoljan sa rezultatom i želeo bih da se zahvalim čitavom timu i svim našim navijačima. Ovo je moj najbolji plasman u prvoj trci šampionata od kad se takmičim u Formuli 1. Pored svih problema koje sam imao mogu da budem veoma zadovoljan. Morali smo oko 30 krugova da kontrolišemo temperaturu automobila i nisam mogao da vozim najbrže što sam mogao. Na startu sam izgubio mesto od Alonsa, ali se auto odlično ponašao na obe komponente guma. Na mekšoj komponenti Red Bill je bio brži, ali smo na tvrđoj bili mnogo bolji. Još jednom se zahvaljujem svima koji su me podržavali proteklih meseci i slali mi poruke. Sada se okrećemo Australiji i želimo da budemo pripremljeni na najbolji mogući način." Stefano Domenicali, šef ekipe: "Fantastičan početak šampionata. Ovaj sjajan 1-2 finiš je najbolja nagrada za rad i napore koji su uloženi na stazi i u Maranellu u proteklih nekoliko meseci. Danas smo imali komplikovanu situaciju sa Felipeom zbog visokih temperatura, ali smo uspeli da je iskontrolišemo i veoma mi je drago što je Felipe na podiumu posle pauze koju je imao. Šta da kažem za Fernanda? Na najbolji mogući način je započeo svoj boravak u Ferrariju. Takođe želim da se zahvalim našim tehničkim partnerima i sponzorima. Prvo naravno Philip Morrisu u Shellu koji su nas uvek podržavali pogotovo u teškim momentima i mislim da nema boljeg načina da poželimo dobrodošlicu novom veoma bitnom sponzoru Santander banci. Sada mošemo još par sati da uživamo u ovom predivnom danu, ali već od sutra počinjemo da se pripramamo za sledeću trku u Australiji. Ostajemo mirni, čvrsto smo sa obe nege na zemlji i nastavljamo da radimo. Pred nama je dugačka sezona u kojoj će pouzdanost biti ključna pošto smo danas videli da ćemo imati jake i odlučne rivale." Chris Dyer glavni, inženjer: "Fantastičan rezultat za ceo tim. Puno smo radili tokom zime u aerotunelu, na dizajnu, na motoru, na stazi, svuda i danas smo nagrađeni za sav taj rad. Ovo je sjajna dobrodošlica za Fernanda ali i za Felipea. Stvarno nemožemo da tražimo više od ovoga. Nije bilo lako tokom vikenda pošto smo se suočili sa problemima koje smo na kraju iskontrolisali zahvaljujući naporu svih u ekipi i ovde na stazi ali i u fabrici u Maranellu. Nadam se da ćemo u budućnosti imati manje problema. Zbog viskoih temperatura nismo mogli da odradimo trku onako kako smo hteli pogotovo sa Felipeom. Morali smo da vozimo konzervativnije, ali verovatno nismo bili jedini koji su bili u toj situaciji." Virgin Timo Glock: "Trka je išla dobro nakon što sam uspeo da preteknem Hekkija. Imali smo dobar duel i lep je osećaj trkati se ponovo. Ali onda sam izgubio treću brzinu i morao sam da je izbegavam. Zatim sam izgubio i petu i tada već nije bilo moguće nastaviti. Pokušali smo da popravimo problem ali na kraju nismo mogli da se vratimo u trku i popravimo kilometražu. Sve je to veoma razočaravajuće, ali sada moramo da se fokusiramo kako bi smo se vratili jači u Australiji. Zahvaljujem se celom timu ovde u Bahreinu i u bazi u Engleskoj. Puno smo se borili kako bi došli u ovu poziciju i jučerašnji rezultat sa kvalifikacija je pokazao šta možemo ako nastavimo sa radom." Lucas di Grassi: "Odlično sam startovao i auto se dobro ponašao. Mislim da smo mogli da odvezemo dobru trku sa autom kakav smo imali, ali onda nakon samo par krugova morao sam da odustanem u krivini 9. Nema razloga da budem nezadovoljan. Vratićemo se u Melburnu sa nekim novim unapređenjima i rešenjima problema koje smo imali ovde. Ovo je tek prva trka od 19 i ima još puno vremena. Želeo bih da se zahvalim timu na odličnom poslu u proteklih nekoliko meseci. Uložen je veliki trud i nadam se boljem rezultatu u Australiji za dve nedelje." Nick Wirth, tehnički direktor: "Lucas je morao da odustane zbog kvara na hidraulici koji se javljao i ranije tokom vikenda. Nakon nekoliko krugova Glockov auto je imao iznenadan porast temperature u menjaču što je dovelo do gubitka nekoliko brzina i na kraju je morao da odustane. Trenutno pokušavamo da razumemo zašto je temperatura menjača porasla. Napuštamo prvu trku razočarani što nismo uspeli da završimo trku sa bar jednim bolidom, ali bar nam se ni jedan problem koji smo imali tokom zime nije pojavio ovde. Što je najbitnije sada zanmo da je naša vera u CFD dizajn bolida bila opravdana pošto smo demonstrirali da smo napravili konkurentan auto. To je jedna pozitivna stvar sa ove trke. Na kraju čestitke Lotusu na završenoj prvoj trci sa oba automobila. To je fantastičan uspeh za novi tim i nadam seda ćemo uspeti da dovedemo Glocka i di Grassija do colja u Australiji." Hispania Racing Team Bruno Senna: "Bilo je olakšanje to što sam u trci proveo toliko krugova. Sve je išlo dobro. Osećao sam da sam imao malo podupravljanja. Imao sam dobro početno podešavanje bolida i moji inženjeri će imati još bolju polaznu tačku na sledećoj trci. Imao sam vibracije na zadnjem delu automobila krug pre odustajanja. Moramo da vidimo šta je bio problem. Ali veoma sam zadovoljan. Ekipa je uložila velike napore kako bi mogli da se trkamo." Karun Chandhok: "Ovo je bio moj peti krug na ovoj stazi. Zakačio sam neravninu na novom delu staze pošto sam prethodno odvezao samo 4 brza kruga tokom vikenda. Želim da se zahvalim mehaničarima na uloženom trudu i celom timu na odličnom vikendu. Sada se već okrećemo trci u Melburnu." Colin Kolles, direktor tima: "Zadovoljan sam kako je prošla trka. Chandhok je rano odustao ali ne zbog mehaniičkog kvara. Nije mogao da zna gde su neravnine pošto je odvezao jako malo krugova na ovoj stazi. Prikupili smo mnogo važnih podataka koji će nam pomoći da napredujemo na svim sledećim trkama. Glavni cilj danas je bio da počnemo trku sa oba bolida. Želeo bih svima da se zahvalim na uloženom trudu i prvi istorijski korak je napravljen." Toro Rosso Jaime Alguersuari: "Pozitivno je to što sam uspeo da završim prvu trku u sezoni i to trku sa novim pravilom nedolivanja goriva. Tu postoji još prostora za poboljšanjem, posebno za mene, a takodje i za tim, jer treba da budemo u poziciji za osvajanje bodova negde izmedju 7. i 11. mesta na gridu. Moramo mnogo da radimo da bi to i postigli. Što se tiče moje psihičke pripremljenosti, u mnogo sam boljoj kondiciji nego prošle sezone, kada sam imao jako malo vremena za treniranje, pa su moje trke izgledale kao da taksiram po stazi. Ova staza nije bila najbolja za nas, pa sada moramo da analiziramo podatke i da vidimo kako ćemo to poboljšati. Jedno je sigurno, moraćemo bolje da se kvalifikujemo ubuduće." Sebastian Buemi: "Nisam siguran šta mi se desilo na startu trke, ali sam odjednom imao problema sa volanom, tako da nisam dobro krenuo i svi su me pretekli. Posle toga, prvi krug je bio veoma konfuzan, te sam uspeo da povratim par mesta. Odlučili smo da ostanemo na strategiji jednog pit stopa, i jedno kratko vreme sam vozio jako dobro, uspeo sam da preteknem De la Rosu, ali oni vozači koji su prešli na nove gume pre mene bili su brži i zato su me i preticali. Dok sam otišao u pit, izgubio sam dosta mesta. Posle promene guma, zaglavio sam iza Jaimea i nisam bio u mogućnosti da ga predjem. Na dva kruga pred kraj auto je samo stao." Franz Tost: "Prvi trkački vikend nije prošao kako smo očekivali, jer zbog rezultata sa testiranja, očekivali smo da budemo bliži poenima. Buemi je imao problem sa hidraulikom u petak i jedva je odvozio neki krug, tako da nsimo bili u mogućnosti da mu nadjemo dobar set-up i zbog toga smo debelo platili na kvalifikacijama. Što se tiče trke, moramo analizirati zašto je Buemi imao tako loš start, i zašto je na kraju auto stao bez ikakvog upozorenja, za šta sumljamo da je problem elektrika. Barem je Alguersuari završio trku, na 13. mestu. Sad ćemo analizirati ceo vikend u nadi da ćemo vratiti tempo i stabilnost koju smo imali tokom zimskih testova, pa se stoga unapred radujemoi borbi u Melburnu." Lotus Šest meseci teškog rada na kraju je uspešno završeno sa oba bolida koji su završili prvu trku u sezoni 2010. Jarno Trulli: "Imao sam dobar start i izbegao sam nezgodu na drugoj krivini, ali sam se našao u pesku, tako da sam u ovoj fazi bio praktično zadnji, ali sam uhvatio tempo i počeo sam da sustižem vozače ispred. Podupravljanje na automobilu mi je bilo sumljivo, tako da sam otišao u pit, gde su momci odradili odličan posao, odradili mi podešavanja na prednjem krilu, pa sam nastavio da vozim i napravio sam par dobrih krugova. Pri kraju trke imao sam hidraulički problem, tako da mi je jedini cilj bio da dovezem auto do kraja trke. Veoma sam srećan i ponosan na tim, jer smo postigli sve ono što smo isplanirali u zadnjih šest meseci, i kao što Tony reče "jednog dana će Lotus pobedjivati", pa se nadam da će to biti sada i ovde." Heikki Kovalainen: "Bila je to dobra trka za naš tim, dovesti oba automobila do kraja trke je ogroman napredak. Ja nisam imao nikakvih problema, ali znam da Jarno jeste, i da je uspeo da sredi taj problem, ali nam je primarni cilj bio da dovezemo oba auta do kraja trke što smo i postigli. Do sada je tim postigao sve što je bilo predvidjeno, tako da je to fantastično. Što se tiče moje trke, imao sam dobar start, i borio sam se sa dosta momaka sa kojima nismo ni mislili da ćemo se boriti. Moje gume su bile dobro, pit stop je bio dobar, malo sam vremena izgubio kada sam propuštao automobile, pa ćemo do trke u Australiji poraditi bolje na tome. Uživao sam vozeći auto i osećam se odlično. Svi u timu treba da budu srećni, ali sada je medeni mesec završen i moramo krenuti da radimo na boljim rezultatima." Mike Gascoyne, tehnički šef: "Veoma sam ponosan na ceo tim. Kao prvo, hvala obojici vozača. Vozili su odličnu trku. Jarno je imao problema na početku, ali kada je prešao na mekše gume bio je mnogo konkurentniji. Izvinjenje Heikkiju Kovalainenu jer je možda patio zbog strategije, i izvinjenje Jarnu jer je imao hidrauličkih problema, pa je zbog njih morao da uspori da bi dovezao auto do kraja. U svakom slučaju, odličan rezultat." Tony Fernandes: "Ja sam na mesecu. Ne mogu da opišem kako se osećam. Šest meseci rada i oba automobila završila trku, to je neverovatno. Oduševljeni smo i osećaj u timu je fantastičan. Veoma sam ponosan na Jarna i Heikkija i sve ljude ovde. To je odličan start, bolje nego što sam mogao i da sanjam. Pre trke Clive Chapman poklonio mi je staru kapu Colina Chapmana i rekao mi je: "Kada budeš pobedio prvu trku imaćeš priliku da baciš ovu kapu u vis, kao što je nekada to moj otac uradio". To mi je mnogo značilo, to je bio predivan gest i izgledalo je kao da dobijam nasledje od jedne velike trkačke dinastije." BMW Sauber Posle teške kvalifikacije, u trci na stazi u Bahrainu, oba vozača BMW Saubera, zbog problema sa hidraulikom, nisu završila prvu trku u sezoni. Pedro de la Rosa: "Ja sam, u stvari, imao dobar start, ali sam morao da se sklonim sa trake da bih izbegao sudare, pa sam izgubio poziciju. Na travi sam izgubio ubrzanje, pa su neki automobili prošli, pa kada sam se vratio u krivini četiri, već sam izgubio nekoliko pozicija. Onda sam osetio da imamo dovoljno dobar auto da se bori za poene, medjutim u 29. krugu pozvali su me u pit zbog problema na hidraulici." Kamui Kobayashi: "Na nesreću, bila je to kratka trka za mene, jer sam u 12. krugu imao problema sa hidraulikom, pa zbog toga nisam bio u mogućnosti da vozim. Imao sam miran start, kada sam napredovao za četiri mesta, onda sam kasno primetio da sam na pogrešnim pneumaticima, jer verujem da bih imao bolji start da sam krenuo na mekšim gumama. Pedro je bio brži na njima." Peter Sauber: "Izgleda da sam imao pogrešno mišljenje o tome kako ću se vratiti u Formulu 1 kao šef tima, posle obećavajućih zimskih testiranja. Ali i čak pre trke, naše pozicije na gridu su bile razočaravajuće. Sama trka je bila dobra sa gledišta napredovanja vozača. Oba vozača su se borila za pozicije, pre nego što su oba bolida stala zbog problema sa hidraulikom. Moramo to da analiziramo i rešimo taj problem što pre." Willy Rampf, tehnički direktor: "Tempo trke je bio dobar. Pedro je vozio pametnu trku i održavao je gume veoma dobro. Kamui koji je bio na tvrdjim pneumaticima, morao je da stane pre prvog predvidjenog pit stopa, tako da tu nema mnogo priče. Nijedan auto nije završio trku zbog hidraulike, i moraćemo to da analiziramo." Williams Ovogodišnji šampionat F1 počeo je skromno za tim Williams, sa Rubensom Barrichellom koji je odneo 1 bod iz trke završivši 10. Timski kolega Nico Hulkenberg pretrpeo je štetu bolida na samom početku trke i vukao ju je tokom 40 krugova, što mu je otežalo debi u F1 i na kraju je završio na 14 mestu. Rubens Barrichello: "Dobro je što smo uzeli bodove, ali da budem iskren nadali smo se boljem kada smo došli ovamo. Tako da je sve bilo do nas, videli smo da je konkurencija neustrašiva i nije bilo odustajanja medju najboljim timovima. Mislim da smo završili odprilike gde i pripadamo, tako da će u narednim trkama sve zavisiti od nas ukoliko želimo da se približimo vodećima." Nico Hulkenberg: "Bio je ovo težak debi za mene. Od samog starta morao sam da izbegavam bolide kako ne bih udario nekog ili neko da ne bi udario mene u krivini 2, što me je posle nekoliko krugova bacilo nekoliko mesta unazad. Okrenuo sam se na krivini . Zapravo ne znam kako se to desilo, prvo sam pomislio da je nešto otpalo sa bolida, ali to nije bio slučaj. Prešao sam preko nekih izbočina i mislim da sam povredio bolid, i bilo je prilično teško posle toga voziti bolid. Bio je ovo naporan vikend, ali trening i dugi stint su bili dobri i to je nešto na čemu moramo još raditi." Sam Michael, tehnički direktor: "Bilo je dobro videti da oba bolida završe trku, a jedan od njih u bodovima. Cosworth će takodje biti zadovoljan sa pouzdanošću motora, posle njihovog teškog posla tokom zime. Išli smo sa različitim strategijama sa Rubensom na primarnim gumama, ali izgleda da su i opcione gume bile sasvim dobre. Nico je imao okretanje na startu trke i oštećenje bolida, tako da je ostatak trke proveo učeći o gumama. Unapred se radujemo Melbournu i novim, boljim performansama." Red Bull Sebastijan Vettel: "Šteta za danas. Bilo je pozitivno ceo vikend, osim problema sa izduvnim sistemom. Od subote bili smo jedni od najbržih bolida na stazi u svim uslovima. Imali smo kontrolu trke i imali smo vrhunsku strategiju i sve je išlo odlično. Mislim da sam u svakom trenutku znao kakve su mi gume, tako da smo imali dobru kontrolu i guma i kočnica. U jednom trenutku, mislim oko 15-20 krugova pre kraja mogli ste videti kako su moja vremena po krugovima bila sve lošija. Izgledalo je kao da je neki mehanički kvar, srećom nastavili smo i završili 4, ali danas smo trebali da pobedimo. Koštalo nas je dosta, ali zaradili smo 12 vrednih bodova." Mark Weber: "Bilo je malo zagušenje saobraćaja na stazi. Imao sam borbu sa dva mercedesa u prvoj krivini, i Michael Schumacher je bio na unutrašnjoj putanji u drugoj krivini, posle toga sve se svodilo na to kako da ih obidjemo. Bilo je stvarno teško ostati uz bolide ispred sebe. Ostavili smo srce u kvalifikacijama, ali smo ipak uspeli da uzmemo nekoliko bodova danas u trci, iako ne onoliko koliko smo hteli i zamislili. Danas smo definitivno naučili dosta kao tim. Ovo nije bila najuzbudljivija trka koju sam vozio, prateći vozače ispred sebe celo poslepodne, ali to su vrhunski vozači koji obično neprave greške. Trudio sam se koliko sam mogao da nateram Buttona i Schumachera na grešku, ali se to nije desilo. Imamo ceo šampionat ispred sebe i momci stvarno rade naporno. Prošle godine smo pokazali da možemo da se borimo, tako da se radujem Melburnu." Christian Horner, šef tima: "Sa Sebastijanom je bila slaba sreća danas. Vozio je odličnu trku i odvajao se napred. Imao je odličan pit stop i kontrolisao je vodjstvo sve do 33. kruga, kada je odjednom počeo da gubi snagu. Tada je bio nemoćan da se brani od Ferrarija i Hamiltona, ali je vozio odlično i došao do 4. mesta na kraju. Doneo nam je vredne bodove, ali na kraju razočaravajuće je što je propuštena dobra prlika za pobedu. Mark je imao problema u prvoj krivini i sa manjkom gripa u gumama, što je dovelo do gubitka pozicije od Buttona. Posle toga iako je bio znatno brži od ostalih ispred sebe nije uspeo da ih pretekne." Fabrice Lom, Renault, Šef inžinjera: "Veoma razočaravajući rezultat. Sa brzinom pokazanom juče, očekivali smo da ćemo biti na boljim pozicijama. Mark je imao manjih problema sa motorom na startu trke i izgubio je jedno mesto i posle toga još jedno u pit stopu. Na kraju je bio 8. što pokazuje koliko je bilo teško prestizati. Sa Sebastijanom imali smo sve u dzepu, ali onda su se pojavili problemi sa izduvnim sistemom što je dovelo do gubitka snage. On je ipak završio 4. što pokazuje njegov talenat. Malo smo razočarani, ali izvukli smo mnogo značajnog iz ovog vikenda. Očistićemo se od negativnosti i bićemo jači u Australiji." Force India Force India F1 tim otvorila je sezonu sa osvajanjem bodova na prvoj trci 2010. Tonio Liuzzi odvezao je odlicnu trku, sa pribliznom brzinom kao i Red Bull, McLaren i Mercedes i tako osigurao 9. poziciju. Sa novim sistemom bodovanja, Tonio je otkinuo 2 boda - što su njegovi prvi bodovi od Kineskog GP-ja i prvih bodova Force Indie od Italijanskog GP-ja 2009. Adrijan Sutil je završio trku na 12. mestu. Nemac se okrenuo na prvoj krivini kada je oblak dima iz Weberovog bolida blokirao njegov vidokrug i tada je ostvario kontakt sa Robertom Kubicom. Incident je bio dovoljan da se on vrati na začelje, ali je vozio brzo i hrabro i zaradio nekoliko pozicija približavajući se vozačima iz top 10. Ako je za neku utehu, Adrijan Sutil odvozio je drugi najbrži krug trke. Adrijan Sutil: "Bar smo završili. Posle onog incidenta u prvoj krivini, ovo je sve što smo mogli da izvučemo iz današnje trke. Na kraju imali smo dobru trku, naučili smo mnogo o gumama i o tome kako se ponaša bolid na kraju trke, ali je incident uništio sve moje nade o uzimanju nekih bodova. Zapravo neznam šta se desilo u toj krivini, vozio sam i odjednom sam bio zaslepljen oblakom dima. Dotakao sam nekog i okrenuo se, to je to. Šteta, ali nastavićemo da radimo još jače za narednu trku." Tonio Liuzzi: "Veoma sam zadovoljan. Ostvarili smo naš cilj i uzeli nekoliko bodova, što je odličan rezultat za mene i za ceo tim. Bila je teška trka, sa ovoliko goriva i sa ovakvim gumama, plus vrućina, imali smo kontrolu, ali mislim da smo veoma srećni zbog toga što smo završili sa bodovima. Svi top timovi su završili trku ispred nas bez kvarova, tako da je to bio maksimum koji smo mogli da postignemo. Sada se radujem Australiji gde će biti nekih novih dodataka i to bi nas moglo dovesti do boljih pozicija u sledećoj trci. Sve ukupno, odličan rezultat za tim." Dr. Vijay Mallya, vlasnik tima: "Kakav način da se počne sezona. Apsolutno sam oduševljen sa onim što smo postigli u prvoj trci sezone. Naš cilj je uvek da osvojimo neke bodove, i znali smo da imamo brzinu da to ostvarimo. Ali osećaj je bio neverovatan, biti ponovo na stazi i trkati se. Tonio je odvozio odličnu trku, i imao je skoro istu brzinu kao top timovi, i svakako je ohrabrujuće za predstojeće staze. Adrijan je bio nesrećan i znam da će biti razočaran što nije kapitalizovao svoju poziciju iz kvalifikacija, ali sezona je duga i on je gladan bodova, tako da nemislim da će čekati dugo na njih." Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PistoljNoz 0 Napisano Mart 15, 2010 Svrati ponekad, 158 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Moguć povratak trke u Indijanopolisu Zastupnik Indianapolis Motor Speedwaya izjavio je da je moguć povratak Formule 1 na čuvenu stazu. Velika nagrada Sjedinjenih Američkih Država je bila održavana u Indijanopolisu od 2000. do 2007. Posle 2007. Bernie Eclestone i organizatori nisu mogli da postignu novi dogovor. Ali ovog vikenda u Bahreinu Eclestone je izjavio da je povratak Formule 1 u Indijanopolis moguć. "Tamo ništa nije funkcionisalo onako kako smo zamislili i potrebne su velike promene. Ali sigurno je da bi smo želeli da se vratimo tamo", reko je Eclestone dodavši da su ranije pogrešni ljudi bili zaduženi za organizaciju trke u Americi. "Nastavljamo pregovore sa Formulom 1 i svima smo jasno stavili do znanja da želimo da organizujemo F1 trku", izjavio je zastupnik staze u Indijanopolisu čiji vlasnik više nije Tony George. "Vraćanje Indijanopolisa u kalendar Formule 1 u 2011. trenutno deluje nerealno pošto treba razmotriti puno stvari pre donošenja konačne odluke", izjavio je zastupnik Chris Schwartz za Indianapolis Business Journal. On je dodao da nije u potpunosti razumeo Eclestoneovu kritiku na račun organizatora koji nisu ulagali dovoljno truda u promociju trke pred istek poslednjeg ugovora sa Formulom 1. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cyber0167 759 Napisano Mart 15, 2010 Drug član, 1497 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: YZF-R1 Prijavi odgovor kao problematičan Ma po meni su za prenos Švabe zakon...ali po meni je veći problem u našim komentatorima...zato obično gledam prenos na HRT2 gde to daleko stručnije rade ali ovog vikenda je nekom (kod kablovskog provajdera) majmunu sinula ideja da na početku prenosa uskrati signal pa mi je ostao samo FOX... Tako ce ti druze biti tokom cele sezone! Pred studio F1 se skrembluje HRT2 Buzdovani! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PistoljNoz 0 Napisano Mart 16, 2010 Svrati ponekad, 158 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ferrari želi da novi timovi "uhvate korak" Ferrari podržava nove timove F1 koje pokušavaju da uhvate korak sa ostalima, tvrdi šef Ferrarija Stefano Domenicali. Slavni Italijanski tim osudio je nove timove da nisu dovoljno brzi i da nemaju dobar tempo pre početka sezone 2010. Ali posle Ferrarijevog završenog prvog GP-ja i dvostruke pobede u Bahreinu, Domenicali je rekao za radio Anch'io Sport: "Neophodno je gledati unapred tako da ovi timovi budu bliže". "To što postoje trenutno dve grupe timova sa različitim brzinama, nedonosi dobro nikome", dodao je Italijan. Lotus je slavio što je dovezao oba bolida do karirane zastave u Bahreinu, ali Heiki Kovalainen i Jarno Truli su završili 1. i 3. kruga iza vodećeg, i kvalifikovali su se 5 sekundi od najboljeg vremena. Marc Surer, bivši Švajcarski GP vozač, a sada ugledni komentator, izjavio je za Speedweek da je "Formula 1 sada udruženje sa 3 klase". Ecclestone kaže da ne treba paničiti oko F1 Vlasnik F1 Bernie Ecclestone tvdri da nema razloga paničiti oko trenutne situacije u Formuli 1. Direktor Mercedes GP tima Nick Fry predvodi tim sa brojnim direktorima, posle trke u Bahrainu, koji su odlučili da se reaguju na ono što nazivaju "nezanimljiv početak sezone". Medjutim, Ecclestone smatra da direktori timova treba da sačekaju barem da prodju četiri trke da bi se moglo nešto preduzimati i menjati, ako bude trebalo. "Nema panike, nema krize za F1. Mislim da netreba ništa menjati momentalno, i ne bi trebalo da žurimo sa bilo kakvim promenama", izjavio je Ecclestone. "Čekaju nas četiri brze trke, treba sačekati i videti kako će se timovi prilagoditi tome, pa sve razmotriti posle Kine." Ecclestone veruje da trka u Bahreinu nije bila zanimljiva zbog činjenice da su se timovi tek navikavali na nova pravila. "Prva trka sa novim pravilima je uvek nova lekcija za timove. Sad znaju gde trebaju napraviti promene da bi bili bolji, pa će biti i više akcije." Mnogo komentara upućenih od direktora timova, posle trke, su predlozi da se treba usresrediti na donošenje propisa oko promene guma, možda i prisiljavajući vozače na dva obavezna pit stopa tokom trke. Medjutim, Ecclestone smatra da treba razmišljati oko drugačije promene pravila gde bi timovi na raspolaganju imali samo jedan tip mekih pneumatika za trku. "Mnogi se pitaju zašto timovi uopšte i imaju opcije oko menjanja guma. Možda ako bismo im dali samo mekšu komponentu guma, onda bi morali dva puta da odlaze u pit stop, ali nisam siguran da bi timovi pristali na ovaj predlog, koji je inače predložio Red Bull", rekao je Ecclestone. "To je u suštini isti problem koji imamo par godina unazad, oko downforcea i automobila koji nisu u mogućnosti da pridju ni blizu automobilima ispred, da bi pokušali da ih preteknu." "Timovi to znaju, ali nežele da preduzmu ništa povodom toga, jer svaki tim gleda samo svoje interese, a to je da pobede." "Imao sam sastanak sa timovima i pokušao sam da im objasnim šta je u suštini naš posao, a to je trkanje i zabavljanje publike. To nije igranje sa kompjuterima i postizanje brzih krugova", završio je Ecclestone. Sauber spreman da promeni ime Peter Sauber je spreman da podnese zahtev za promenu imena njegovog F1 tima. Uprkos povlačenju BMW-a iz sveta Formule 1, tim Petera Saubera zadržao je ime nemačkog proizvodjača u imenu svoga tima na početku sezone. Sauber nije tražio promenu imena tima pre početka sezone, jer nije lako promeniti ime tima, jer postoji rizik da tim izgubi bitan novac koji dolazi od televizijskih prava. Medjutim, iako nikakva promena nije bila pre prve trke, Sauber tvrdi da sada kada je počela sezona, njegov tim će podneti zahtev za promenu imena, samo nezna tačno kada će to biti. "Poslaćemo molbu za promenu imena tima, ali nismo još odlučili kada ćemo to uraditi. To će svakako biti tokom ove sezone", izjavio je Peter Sauber za Autosport. BMW Sauber F1 tim je trenutno bez sponzora za sezonu 2010., ali je Peter Sauber izjavio da je malo verovatno da će njegov tim dobiti nekog sponzora do sledeće sezone. "Nažalost, naš auto je još uvek potpuno beo, jer je nemoguće naći sponzore tokom januara i februara, posebno velike sponzore." "Trenutno tražimo sponzore za sezonu 2011., Nadam se da ćemo naći i neke sponzore za ovu sezonu." "Ako pronadjemo sponzore za 2011. godinu, tokom ove sezone, možda ćemo imati priliku da zadržimo te sponzore i do kraja ove sezone", izjavio je Sauber. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PistoljNoz 0 Napisano Mart 17, 2010 Svrati ponekad, 158 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Mercedes nije želeo da snabdeva Red Bull motorima Mercedes nije želeo da snabdeva Red Bull svojim motorima zato što se nemački tim bojao da će ga Red Bull pobeđivati na stazi. Ovu informaciju obelodanio je Dr. Helmut Marko savetnik Dietricha Mateschitza za pitanja vezana za Motosport. Nakon nekoliko problema sa Renaultovim motorima, Red Bull Racing je pokušao da se prebaci na Mercedesove motore za koje se smatra da su trenutno najbolji u Formuli 1. Prvobitno se mislilo da su Brawn GP (sada Mercedes GP) i Mclaren iskoristili svoje pravo veta kod odluka o snabdevanju drugih timova Mercedesovim motorima tako da je Red Bull na kraju nastavio da koristi Renaultove motore. Dr. Helmut Marko je izjavio: "Nisu nas želeli. Ne bih da budem arogantan, ali oni su znali da bi se gušili u prašini naših bolida da su nam dali motore". On tvrdi da je Mercedes razvijao motore i pored toga što to nije dozvoljeno pravilima i dodao da je Red Bull tražio od FIA-e da dozvoli konkurenciji da unapredi svoje motore. "Ono što sada pokušavamo da uradimo je ono što su Renault i Ferrari već pokušali - izjednačavanje performansi motora", rekao je Austrijanac. Red Bull Sebastiena Vettela osvojio je pol poziciju proteklog vikenda u kvlifikacijama za prvu trku sezone u Bahreinu. U ekipi Red Bull su prvobitno mislili da je kvar koji je Vettela koštao pobede i podijuma bio neispravan auspuh, ali je tim kasnije objavio da je jedna od svećica bila neispravna. Kada je upitan zašto je Webberov bolid dimio na početku trke šef tima Christian Horner odgovorio je: "Iskreno nemam pojma. Morate da pitate Renault". Kada mu je rečeno da je prvobitno delovalo da je motor otkazao Horner je dodao: "Tako je i meni delovalo. To je bio još jedan frustrirajući momenat u trci". izvor: f1-serbia.com Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PistoljNoz 0 Napisano Mart 17, 2010 Svrati ponekad, 158 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ferrari priprema F10b Ponovo su se pojavile glasine da Ferrari radi na "b" verziji svog F10 bolida. Još u januaru su italijanski mediji objavili da Ferrari priprema velike modifikacije svoje ovogodišnje formule koja je u Bahreinu zauzela prvo i drugo mesto. Italijannski časopis Autosprint je sada objavio nove detelje. Bivši šef aerodinamike u Toyoti Giuseppe Azzollini prešao je u italijanski tim nakon Toyotinog povlečenja iz Formule 1. On navodno radi na novoj verzijii difuzora koju nije moguće ukomponovati sa šasijom koja se trenutno koristi. Veruje se da je Azzollinijev koncept difuzora bio uključen u dizajn Toyote TF110 koji je preuzeo Stefan GP. Ipak, prva promena na Ferrariju će biti sistem za rashlađivanje motora. Massa je na pres konferenciji rekao da je morao da štedi gorivo 30 krugova i da je zato vozio nešto sporije. Ipak pravi razlog je bila povećana temperatura Ferrarijevog motora. "Povećana temperatura je prouzrokovana aerodinamikom našeg bolida. Do Austaralije ćemo rešiti sve probleme oko hlađenja", izjavio je šef ekipe Stefano Demenicali. preuzeto sa: f1-serbia.com Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spdzlla 0 Napisano Mart 17, 2010 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Ferarri se izgleda opasno naostrio ove godine Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PistoljNoz 0 Napisano Mart 18, 2010 Svrati ponekad, 158 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Massa "nije neprijatelj" posle preticanja u Bahreinu Posle zimskih upozorenja na Ferrarijevu "Latino" kombinaciju, čak i posle preticanja u Bahreinu nije narušena harmonija izmedju Masse i Alonsa. Alonso, Španski vozač u Italijanskom timu koji već ima dve titule šampiona za pojasom, pretekao je Massu sa trećeg mesta na gridu u prvoj krivini u Bahreinu, i na kraju stigao do pobede. Ali predsednik Ferrarija Luca di Montezemolo, dao je svoje mišljenje o ovm potezu Alonsa: "Tim je na prvom mestu, pre dvojice vozača", citiran je dok je davao izjavu za Španski El Pais. Alonso je izjavio da je obilazak Masse značajan, ali ne i da vidi Massu kao neprijatelja. "Mislim da to nije veoma značajno", odgovorio je. "Pre svega, on nije neprijatelj, možda rival, ali neprijatelj sigurno ne. Pošto i Massa ima isti bolid, biće trka kad će jedan od nas pobediti i drugih trka kada će drugi pobediti", dodao je Alonso. Medjutim, Italijanska štampa se ne slaže sa tim, jer kako navodi La Stampa da je Bahrein bio ništa drugo do demonstracije Alonsa "da želi da bude glavni u timu". izvor> http://f1-serbia.com/vesti/773-massa-qnije-neprijateljq-posle-preticanja-u-bahreinu.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PistoljNoz 0 Napisano Mart 18, 2010 Svrati ponekad, 158 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan "Lakši" Red Bull čeka Webera u Melburnu Lakša šasija čeka Mark Webbera kada ode na sledeću trku u Melbournu. Australijanac, koji je već u svom rodnom gradu južno od prestonice, pred svoj 9. domaći GP izjavio je za medije: "Razgovarao sam sa mehaničarima prošle noći i rekli su mi da su dobili potpuno novi auto za mene". "Imaću novu šasiju za ovu trku. Još je lakša, što će nam omogućiti još progresa na putu ka vrhu", izjavio je 33-godišnji Webber. Njegov timski kolega, Sebastijan Vettel, osvojio je pol poziciju i vodio je trku na otvaranju sezone u Bahreinuprošlog vikenda, kada je zbog svećice počeo da gubi snagu. Webber je napravio jednu grešku u kvalifikacijama, a zatim bio žrtva trke i u povorci došao do 8 mesta. U medjuvremenu, pozdravio je vest da će pravilo 107 procenata u kvalifikacijama verovatno da se vrati 2011. "Milsiim da je dobro pravilo, što će podići kvalitet priprema na viši nivo", rekao je Webber. izvor> http://f1-serbia.com/vesti/772-qlakiq-red-bull-eka-webera-u-melburnu.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PistoljNoz 0 Napisano Mart 18, 2010 Svrati ponekad, 158 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Bridgestone: povlačimo se iz F1 Dobavljač guma F1 preispituje svoju odluku o prestanku snabdevanja i povlačenju iz sporta do kraja 2010. Japanksa kompanija je objavila krajem prošle godine da se povlači iz F1 do kraja 2010., kada ističe potpisan ugovor o snabdevanju gumama u šampionatu. Iako je bilo glasina poslednjih nedelja koje su nagoveštavale mogućnost da Bridgestone potpiše nov ugovor sa mnogo povoljnijim uslovima, kompanija ostaje pri svom prvobitnom stavu i odluci. "Nažalost, naša firma je donela odluku i ništa se nije promenilo po tom pitanju", rekao je za Motosport direktor Bridgestonea, Hiroshi Yasukawa. S obzirom na odluku ove kompanije FIA će sada verovatno da raspiše tender za dobavljača guma u šampionatu za 2011. Yasukawa je rekao da će Bridgestone da preispita ponudu tendera kada bude otvoren ukoliko punuda bude atraktivna za japansku kompaniju. "Čekamo rezultate tendera, jer bez tendera ne možemo ništa da učinimo." Na pitanje da li postoji mogućnost da Bridgestone proda tehnologiju svojih guma, Yasukawa je rekao: "Nažalost, u ovoj fazi ne znam". "Naša kompanija je saopštila da FIA prvo treba da raspiše tender, tako da ćemo morati da sačekamo, ali nažalost shodno našoj odluci nismo raspoloženi za produžetak ugovora u F1...", izjavio je Yasukawa. Korejski proizvodjači guma Hankook i Kumho su jako zainteresovani kao dobavljači u F1 umesto Bridgestone komapanije, iako još uvek FIA nije raspisala tender. izvor> http://f1-serbia.com/vesti/774-bridgestone-povlaimo-se-iz-f1.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spdzlla 0 Napisano Mart 18, 2010 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Da li je Vettel imao laksi bolid na prvoj trci od Webbera pa ga ovaj dobija trku kasnije ili? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PistoljNoz 0 Napisano Mart 19, 2010 Svrati ponekad, 158 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Da li je Vettel imao laksi bolid na prvoj trci od Webbera pa ga ovaj dobija trku kasnije ili? nije mi poznao kakvu je sasiju imao Fetel na prosloj trci...ne bi me cudilo da je imao tu olaksanu jer je ipak on prvi vozac ekipe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spdzlla 0 Napisano Mart 19, 2010 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Da li je Vettel imao laksi bolid na prvoj trci od Webbera pa ga ovaj dobija trku kasnije ili? nije mi poznao kakvu je sasiju imao Fetel na prosloj trci...ne bi me cudilo da je imao tu olaksanu jer je ipak on prvi vozac ekipe Hvala na informaciji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PistoljNoz 0 Napisano Mart 19, 2010 Svrati ponekad, 158 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Monza potpisala nov ugovor Italijanski Grand Prix na legendarnoj Monzi ostaje do kraja 2016. godine. Vlasnik Formule 1, Bernie Ecclestone je već najavio da će glavni grad Italije, Rim, biti domaćin trka Formule 1 u predstojećim sezonama, ali legendarna staza u Monzi, koja se nalazi na periferiji Milana, ostaće domaćin Italijanskog Grand Prixa i u buduće. Otkako je počeo zvanični šampionat Formule 1, 1950. godine, Italija je jedna od par zemalja u kojoj se odražavaju trke svake godine, sa Monzom kao domaćinom u svim tim prilikama, osim 1980. godine kada je to bila Imola. Prethodni ugovor koji je Monza imala je trebao da istekne 2012. godine, ali je gazda F1, Bernie Ecclestone, taj ugovor sad produžio za još četiri godine. Trke na toj stazi se održavaju od 1922. godine, a u poslednjih šest godina su donele nekoliko različitih pobednika, sa Rubensom Barrichellom, koji je postigao svoju treću pobedu na Italijanskom Grand Prixu 2009. godne, vozeći za Brawn GP. izvor > http://f1-serbia.com/vesti/777-monza-potpisala-nov-ugovor.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...