Fredi 4355 Napisano Octobar 5, 2021 Svrati cesto, 3518 postova Lokacija: Debrc Prijavi odgovor kao problematičan Koliko su porasli.... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 9538 Napisano Octobar 5, 2021 Drug član, 1010 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan Ovi današnji bolidu su ko autobusi (5.7 m.) naspram nekadašnjih. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5328 Napisano Octobar 5, 2021 Integrisan, 13020 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Nekad su se trkali na putevima širine 7-8 metara, sad je prosečna staza 15-16 metara široka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7170 Napisano Octobar 5, 2021 (promenjeno) Drug član, 2995 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Sve je to ok... razumem i da se vremena menjaju i tehnika napreduje al meni nedostaje V10... Odrastao slušajući taj zvuk. Promenio Octobar 5, 2021 član Andrej_Hotstepper 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 9538 Napisano Octobar 5, 2021 Drug član, 1010 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan Nisi sam ali teško da ćemo to ponovo slušati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milky 798 Napisano Octobar 7, 2021 Drug član, 2087 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan On 10/5/2021 at 11:00 AM, Andrej_Hotstepper said: Sve je to ok... razumem i da se vremena menjaju i tehnika napreduje al meni nedostaje V10... Odrastao slušajući taj zvuk. Navodno od 2023 ili 2025 ukida se MGUH ... ako sam dobro razumeo suska se o novom proizvodjacu is WAG grupacije ...... reno najavio povratak na dominatorsko mesto i tako ........ dosta proizvodjaca je navodno zainteresovano ako se ukine MGUH Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Fredi 4355 Napisano Octobar 7, 2021 Svrati cesto, 3518 postova Lokacija: Debrc Prijavi odgovor kao problematičan Formuli 1 fale jos dve ekipe, zbog mesta za mlade vozace koje zauzimaju tatini sinovi. I dva proizvodjaca motora, tesko da ce naprimer Meklaren do titule sa Mercedesom protiv Mercedesa. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jašim 5203 Napisano Octobar 7, 2021 Pana, 518 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Yamaha XV535 Prijavi odgovor kao problematičan Nekada je bolid "terao" motor, sada je to pogonska jedinica sa svim pratećim čudesima koje koriste toplotu, kinetičku energiju, strujanje vazuha, baterija a sve u cilju više KS. Ne bi me čudilo da i na vozača prikače neke sonde za temperaturu , ugrade mu kateter u cilju boljeg iskorišćenja... Zašto mi nemamo tim u F1 ? Zato što bi vozača hranili isključivo pasuljem i snagu dobijali iz metana i vodonika, kakav TURBO, MGUH, MGUK, ERS i ostali dodatci. Samo prirodno! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5328 Napisano Octobar 8, 2021 Integrisan, 13020 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Šta je MGUH? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 9538 Napisano Octobar 8, 2021 Drug član, 1010 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan MGU-H (motor generator unit-heat) je deo hibridnog sistema koji je direktno povezan na turbo kompresor. Ima dve funkcije pri malim obrtajima se ponaša kao motor i vrti tubo kompresor (značajno neutrališe turbo "rupu") a pri većim obrtajima višak energije pretvara u električnu energiju (ponaša se kao generator) i puni baterije. To je uprošćeno objašnjenje i mnogo je to u stvarnosti komplikovanije i to je jedan od najskupljih delova pogonske jedinice pa bi zato i većina timova hteli da se ukine. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5328 Napisano Octobar 8, 2021 Integrisan, 13020 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Jasno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Fredi 4355 Napisano Octobar 8, 2021 Svrati cesto, 3518 postova Lokacija: Debrc Prijavi odgovor kao problematičan Komplikovano, skupo i Formuli jedan nepotrebno. Sa druge strane jos pre nekoliko godina iskoriscenost goriva kod Mercedesovog F1 motora bila je 50%. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jašim 5203 Napisano Octobar 9, 2021 Pana, 518 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Yamaha XV535 Prijavi odgovor kao problematičan mguh , mguk , ers, turbo , baterija , interkuler , elektronsko prebacivanje brzina, aero paket, džojstik umesto volana, e jedinica i para što više ... sve je to sada standard F1( naravno + šasija i motor V6 ) . Totalno drugi format trkanja. Više video igrica uživo nego pravi sport ali tako je, neko novo vreme. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2003 Napisano Octobar 10, 2021 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Sta znam...21-vi vek je, covek samo moze da se divi tome dokle je inzenjering i tehnika otisla. Mnogo toga iz F1 ce kasnije preci u serijska vozila, evo, ne znam postoji li bolji poligon za testiranje hibrida. Toliko sofisticirane tehnike, a da sve to funkcionise kroz celu trku u najtezim uslovima - fascinantno! 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 9538 Napisano Octobar 10, 2021 Drug član, 1010 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan Naravno,pa i atmosferski motori dok su ih koristili bili su vrh inženjeringa u to vreme.Ok su sve nove tehnologije i inovacije i napredak tehnologije i naravno bezbednosti samo što je to previše uticalo na dinamiku trka pa iste postale monotonije.Pa se publika raduje kad padne kiša da se nešto i dešava na stazi a ne samo puko kruženje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jašim 5203 Napisano Octobar 11, 2021 Pana, 518 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Yamaha XV535 Prijavi odgovor kao problematičan Технологија која тек треба да се нађе у серијским аутомобилима у земљи где се аутомобил 2010год продаје као НОВ, НОВ, НОВ! И са овим возним парком, иновације ми делују као кад одгледам Звездане стазе и упоредим са проналасцима Жељка Митровића. Ф1 - циркус ко циркус, само је најбржи на точковима Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2003 Napisano Octobar 11, 2021 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Verujem da niko iz F1, dok je razvijao ove Hi-Tec sisteme nije imao u vidu trziste Srbije. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5328 Napisano Octobar 12, 2021 Integrisan, 13020 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan 14 hours ago, lalajko said: Verujem da niko iz F1, dok je razvijao ove Hi-Tec sisteme nije imao u vidu trziste Srbije. Ih? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OutOfSeason 51 Napisano Octobar 12, 2021 U prolazu, 48 postova Lokacija: Caribrod Motocikl: Suzuki RF 600 R, Yamaha FZR 1000 Prijavi odgovor kao problematičan 17 hours ago, lalajko said: Verujem da niko iz F1, dok je razvijao ove Hi-Tec sisteme nije imao u vidu trziste Srbije. Ma, kude nije... Sirbistan mu je bio A1 prioritet! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Fredi 4355 Napisano Octobar 15, 2021 (promenjeno) Svrati cesto, 3518 postova Lokacija: Debrc Prijavi odgovor kao problematičan Moguci kalendar za 2022. Date Grand Prix Circuit 20 March Bahrain Sakhir 27 March Saudi Arabia Jeddah 10 April Australia Melbourne 24 April Emilia Roma Imola * 8 May Miami Miami 22 May Spain Barcelona * 29 May Monaco Monte Carlo 12 June Azerbaijan Baku 19 June Canada Montreal 3 July Great Britai Silverstone 10 July Austria Spielberg 24 July France Le Castellet 31 July Hungary Budapest 28 August Belgium Spa 4 September Netherlands Zandvoort 11 September Italy Monza 25 September Russia Sochi 2 October Singapore Marina Bay * 9 October Japan Suzuka 23 October USA Austin * 30 October Mexico Mexico City 13 November Brazil Sao Paulo 20 November Abu Dhabi Yas Marina * Subject to contract Promenio Octobar 15, 2021 član Fredi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Fredi 4355 Napisano Octobar 20, 2021 Svrati cesto, 3518 postova Lokacija: Debrc Prijavi odgovor kao problematičan Kuda ide Formula 1? Vraca se Flavio Briatore. Flavio Briatore teases a possible Formula 1 return with Instagram video WWW.PLANETF1.COM Ex-F1 team boss Flavio Briatore could be on his way back to the series after suggesting a return was incoming via social media. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milky 798 Napisano Octobar 21, 2021 Drug član, 2087 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan hahaha ide po titulu da prevari merc na svaki moguci nacin 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Fredi 4355 Napisano Octobar 21, 2021 Svrati cesto, 3518 postova Lokacija: Debrc Prijavi odgovor kao problematičan Ja razumeo da ce u rukovodstvo F1, ne u neki tim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7170 Napisano Octobar 30, 2021 Drug član, 2995 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan ...žena danas uspavljuje malog... Nema još dve godine, napuniće krajem decembra. Ja pustim trku od nedelje, volim da pogledam uvek ponovo na miru kad imam vremena, i F1 i GP i WSBK, ja ne gledam fudbale i ostalo, niti filmove, samo trke... Opušta. I moj sin već skoro da je zaspao, dopuzi preko bračnog kreveta do mene, nasloni se na moje rame i pita šta je to? Ja reko - Formula 1. On me pogleda značajno i ponovi - fomula. I ja kažem da... Hoćeš da gledaš? Da. I tako se on nasloni na mene i gleda.. Par sekundi kasnije prođe mi misao kroz glavu - gledam F1 sa svojim sinom... Po prvi put... Ko me razume shvata... Nešto što ću pamtiti dok sam živ. 19 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milky 798 Napisano Octobar 31, 2021 Drug član, 2087 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan 19 hours ago, Andrej_Hotstepper said: ...žena danas uspavljuje malog... Nema još dve godine, napuniće krajem decembra. Ja pustim trku od nedelje, volim da pogledam uvek ponovo na miru kad imam vremena, i F1 i GP i WSBK, ja ne gledam fudbale i ostalo, niti filmove, samo trke... Opušta. I moj sin već skoro da je zaspao, dopuzi preko bračnog kreveta do mene, nasloni se na moje rame i pita šta je to? Ja reko - Formula 1. On me pogleda značajno i ponovi - fomula. I ja kažem da... Hoćeš da gledaš? Da. I tako se on nasloni na mene i gleda.. Par sekundi kasnije prođe mi misao kroz glavu - gledam F1 sa svojim sinom... Po prvi put... Ko me razume shvata... Nešto što ću pamtiti dok sam živ. I ja sam tako kao klinac , moja majka i ujak prate f1 ja sam bio u setalici i vikao zi zi ispred tv ...... 30 godina kasnije uz rucak F1 ili MGP , od skoro je uvedena i u svet SBK . Inace ona je rekla da ce Peco biti sampion jos kad je prvi put cula to prezime zamalo da se ispuni Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...