Jump to content

Moto Zajednica

Kako se vozite ovih dana (na sportskim motorima, po ovoj vrućini)?

Recommended Posts

• Drug član, 1080 postova
  • Motocikl: Bev 250ie.

Hvala na obavestenju N.F.S. , videcu sta moze da se uradi da se malo spreci prenos vreline sa auspuha na sediste...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 141 postova
  • Motocikl: Suzuki VZR1800, Svipul of Darraðarljóð

Ljudi pa sta vi vozite kad se toliko kuvate? :) Skoro svaki dan idem po najvecem suncu u centar na posao motorom, jedino sto strada je siledzijka, pa ponesem zamenu i to je to (uz punu opremu, naravno). Posto je vruce, oprema se brzo osusi ^^ Mada, meni je auspuh ispod samog motora a motor se ne greje ko ringla tako da je voznja u vecini slucajeva prijatna :)

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 468 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZX9R- Honda XL 1000 V Varadero

Ja sam sa mojim GPX prezadovojan.Mislim ono jeste da je stari tip motora, ali je po konstrukciji veoma udoban i efikasan.Kad je vrućina više problema mi stvara kaciga na leru nego sam motor.Bez vetra se znoji glava.Nije da se ne oseti ali je podnošljivo.Kad zahladni duva na kolena topao vazduh preko otvora na oklopu.E onda je milina prava.

Generalno najbolje je sačekati da malo mine sparina ako se ima vremena.A kad se mora , nije ni teško.

Parkiram uvek negde u hladovinu.;)

• Šljivotres, 72 postova
  • Motocikl: BMW R1100R

Како ли је тек на ваздушарама!?

Hehehehehe... kakvi bre vrući rezervoari, kratke lone, meš jakne... sve je to luk i voda. Sednem na BMW i posle 5 minuta imam papke u sopstvenom saftu bez obzira koju obuću nosim. Jedina prednost boxer vazdušare je što sam i ispod farmeNki tako temeljno izdepiliran da bi mi pozavidela cela Grand parada :D

Ote mi tekst iz prsta :D probajte bmw boxer agregat na 30+ stepeni pa ce vam posle toga svaki drugi biti ladnjikav... samo je problem sto necete hteti nijedan drugi da vozite :D

• Svratio...., 343 postova
  • Motocikl: Imam

Ja teram boxera i to ovih vrelih dana svaki dan po gradu i jos uvek su mi noge dlakave :lol:

Stvarno nemam problema sa vrucinom i boxer masinom, cak mu je i temperatura agregata konstantna. Veci problem mi je pravio F650GS jer kad ukljuci ventilator na semaforu ..... :staa2: ko da ti je neko usmerio brener prema desnom kolenu :lol:

• U prolazu, 30 postova
  • Motocikl: Honda CBR F3

Uvece moze jakna, ali preko dana NOT! dovoljno mi je sto mi je glava kao kuvani krompir ispod kacige.

inace vozim cbr f3 i noge redovno przim i jedva cekam da negde produvam auspuh i ohladim masinu... a akanje, gusenje i przenje motora po gradu u malim brzinama je bukvalno pakao... izbegavati!

• hoochie coochie man, 1239 postova
  • Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81

Zivim u centru BG-a i izbegavam da vozim motor po gradu.

Palim ga samo kad picim negde van grada. Ne isplati se, vozio u opremi ili u kupacim gacama, kuvanje i nervoza mi ne ginu, a tu onda prestaje uzivanje u motoru i voznji. Po gradu idem pesaka ili se svercujem u gradskom prevozu, u gradu puk'o akvarijum, pa ima svasta nesto lepo da se vidi i skrene misli sa tropske vrucine :jee:

• BadBoy, 139 postova
  • Motocikl: Hyosung GT250 RN

Posto sam totalni pocetnik, vozim u jakni, pantalonama i rukavicama.. Kuvanje :) But.. Better safe then sorry :)

Ma sve je to ok, ali - kako voziš?! Gde to ideš, kada možeš da uđeš i sediš tako znojav? Ja kada idem od kuće do mojih - ok, krenem, preznojim se, ali kada uđem kod mojih, mogu da se presvučem (doduše - preseče me klima, ali je malo isključim, osušim se, istuširam...)

Ali kada idem u šoping, da nešto završavam po gradu, to je neizvodljivo - Ako odeš npr u banku ili slično, ne možeš da sediš 15-20 min pod klimom onako mokar...

gsxr 600 k9, majca farmerke kaciga. nosio bi i pojas ali sam ga izgubio. bolje da vozim u majci i farmerkama i da se osecam lagodno dok vozim nego da se kuvam i nerviram, onda imam vece sanse da napravim sranje tako.

Nije bolje, ali svesno rizikujem i vozim pažljivije... Hm - najčešće... Jbg. Nije pameno, ali... Jbg.

Bez kacige nigde. Mada i nju kada skinem bude mokra iz nutra. Ali to mi je granica. Kaciga, pojas i rukavice sa protektorima.

A sretnem komšu ispred zgrade malo pre, i priča kako se sa skuterom prosuo na zebri pre neki dan... Na 50 na sat, ništa nije polomio, ali mu je koleno naduvano, lakat onako, nosio kragnu (imao srećom kacigu...)

Jbg. A ja opet ne mogu punu ratnu opremu - po gradu. Mada je možda logičnije nositi je po gradu nego van, ali nisam ti ja baš čo'ek od logike... :neznam:

Ma uglavno nosim rezervnu majcu i sorc, mada sada gotovo da nisam seo na motor. Od kada sam ga uzeo pre mesec dana, presao sam ispod 200 km tj. jos nisam potrosio prvi tenk.. Bzvz :)

• Svrati ponekad, 335 postova
  • Motocikl: Suzuki GSXR 750 K9

Ne znam ljudi za Vas ali meni u opste ne smeta vrucina.... Malo se raskopca jakna i samo pici (mada moja ima 6 otvora neki air system nije lose lepo pirucka ispod nje)...

Auto je parkiran do zime, dovoljno mi je samo da vozim motor, nista drugo ne moze da mi pokvari taj osecaj 8)

• Drug član, 1163 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition

Ja sam neki dan došao do solidne ideje za ove vrele dane. LM, dok sam na poslu u kancelariji piči klima. Uzmem okačim jaknu u taj prostor i ona se 'ladi. Kad dođe vrijeme polaska kući, obučem tako raz'lađenu jaknu, ZAKOPČAM sve luftere i krenem. Dok dođem kući, ugrijem se kao da sam prije 2 minute sjeo na motor, a ne oznojim se... Probajte.

Luftere zatvaram da ne griju jaknu i iznutra, već samo izvana. Na taj način ista, a bogami i ja, ostajemo duže vrijeme nepodgrijani na čorbaste temerature, pa je samim tim i vožnja lakša i prijatnija...

Probajte, pa javite kako ste prošli... ;)

Pozdrav.

Djole

• Podržavam 2

• Malinar u pokusaju, 1705 postova
  • Motocikl: triumph tiger 1050

Skuter (maxi) je milina jedna, toplotu motora i ne osecas, umereno greje samo prtljazni prostor (prostor ispod sedista), ali mi sam motor jako lose podnosi ekstremnu vrucinu i pregreva se na semaforima iako ima i vodeno hladjenje i ventilator hladnjaka (piaggio x9 180 ccm je u pitanju).

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja