Jump to content

Moto Zajednica

А шта ми је ово требало!?

Recommended Posts

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Šta reći, očigledno je motor sklapan od svega po malo ( ventil od drugog modela, dihtung isto tako ) . Jedna stvar je sigurna, a to je da od ovog može da se napravi motor, al bi to verovatno bilo jako skupo - da se sve dovede u red i da bude kako treba. Ako ništa drugo, iz svega ovog smo naučili jednu stvar, a to je da treba paziti kad se kupuje motor iz austrije jer je očigledno da znaju da fušare kad rade motor . Da budem iskren, dosta motora sam propustio kroz ruke, al na ovoliko fušeraja na jednom motoru - mislim da još nisam naišao . :neznam:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 620 postova
  • Motocikl: Honda ST 1100 Pan Europa

E moj druze :jok: Skuplja dara nego mera.

U potpunosti te razumem.Pre dve godine sam i ja bio u takvim mukama.Nabavio svoj decacki sam GPZ 600r.Poceo sa rasturanjem pa me sve vise i vise bolela glava.Klipovi izlomljeni,klipnjace krive :stabre: bregaste u autu,totalnom,ventili izgoreli a ima ih samo 16 <_< ...Srecom nasao drugi agregat kome je "samo" pukla glava pa prepakovao i ispalo je dobro.Ali...to kidanje zivaca,nerviranje i sve sto uz to ide.Nema tih para koje mogu to da plate.

Ja sam se sa mojim vozio dve sezone i bio zadovoljan :moto3:

Kad si vec uzeo drugi,rasturi ovo do kraja.

• Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova

Šta reći, očigledno je motor sklapan od svega po malo ( ventil od drugog modela, dihtung isto tako ) . Jedna stvar je sigurna, a to je da od ovog može da se napravi motor, al bi to verovatno bilo jako skupo - da se sve dovede u red i da bude kako treba. Ako ništa drugo, iz svega ovog smo naučili jednu stvar, a to je da treba paziti kad se kupuje motor iz austrije jer je očigledno da znaju da fušare kad rade motor . Da budem iskren, dosta motora sam propustio kroz ruke, al na ovoliko fušeraja na jednom motoru - mislim da još nisam naišao . :neznam:

Po meni je taj motor samo "spakovan" da je sve na "broju" i ponudjen kako i stoji u Oglasu za dijelove ILI reparaciju. :aha:

• Podržavam 1

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Po meni je taj motor samo "spakovan" da je sve na "broju" i ponudjen kako i stoji u Oglasu za dijelove ILI reparaciju. :aha:

Pa jeste za delove il restauraciju, al su zaboravili da pomenu da su unutra delovi od nekoliko motora. Još da Srećko povadi klipove - ko zna šta bi našao ( različite klipove, klipnjače . . . ) .

• Drug član, 2329 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L

Kupi drugi motor i kreni u sredjivanje :moto3:

Размислићу...

Свако ко купи овакав мотор мора се помирити са чињеницом да мора променити неке ствари на њему, али променити све што овом мотору фали је сулудо!

Људи, колеге, пријатељи,

Драго ми је што је моја тема побудила оволико интересовање међу вама!

Поносан сам на 19412 прегледа што значи да нисам узалуд губио време и да се из ове теме имало шта видети (скоро па сам популаран к'о домаће гузе :lol:)!

Криво ми је што нисам могао завршити започето али видели сте да то није до мене 1hmm.gif!

Али, одавде се могу минимално две ствари научити:

а) Мотори са ваздушним хлађењем не праштају дуготрајну вожњу без довољно уља (не праштају ни други, али ови поготову)

б) Како се сређује карбуратор

Има и трећа ствар: Кад радите, радите то како треба па макар мотор био за даљу продају...

Захваљујем се свима који су изгубили време и енергију давајући ми савете шта и како да радим!!! :takoje::care: А и осталима који су својим присуством допринели позитивној енергији!

Можда ће се ово наше путешествије и наставити...

Promenio član Sr3ck0
  • Podržavam 7

• Svrati ponekad, 393 postova
  • Motocikl: BMW F650 ST

Pratim temu od pocetka, nisam se oglasavao posto nisam imao pametan savet (a onih drugih ti netreba). Bez obzira na ishod, mislim da zasluzujes pohvalu. Jel zaista treba strpljenja, zivaca, i jako mnogo zelje da se pored popravke i problema koji se javljaju, sve to postavi na forum, kako bi jednom nekom koristilo.

SVAKA CAST.

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 131 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 750 F koji je na prodaju.

Svaka cast na temi slikama i ulozenom vremenu i trudu. Razlog sto pisem je taj sto ima jedna ta Suzana od 500 cc 83 godiste treba da je ispravna skroz pa mogu da pitam da li je na prodaju i koliko bi bila. Tako bi mogao da napakujes ili taj agregat ili da od 2 napravis jedan valjan. Ako te zanima pusti pp pa cu ti javiti kako sta itd. Jos jednom svaka cast.

• Svrati ponekad, 400 postova
  • Motocikl: Moto Guzzi Norge 1200 GT 8V, V 65 Florida, Malaguti Madison 3 250 ie Carbon Black Edition

Људи, колеге, пријатељи,

... Можда ће се ово наше путешествије и наставити...

Pa mora i treba...:takoje:

Nečeš valjda sad posle više od pola godine intenzivnog rada sve baciti ?

Neče te valjda taj problem sa agregatom motora sprečiti, da baciš jedan izuzetan rad, koji te toliko zapunjavo pozitivnom energijom i fascinirao sve nas čitaoce do sad?

Pa ima polovnih motora-agregata, pa verovatno je tebi još i najmanji problem, da ga nabaviš, pošto si u Beču - EU i nemaš nekih dodatnih kočenja sa carinom i transportom itd.

Jel Si video ona moja 2 posta na 31 strani ove teme?

Ja sam do sad isto - do duše ne toliko precizno kao ti ali ipak kako treba - sredio više motora. Sad upravo završavam jednog Guzzija V65 Florida več od 2009 godine.Taj motor mi je uzeo mnogo energije, živaca, novca i..., al nikad - nikad - nisam pomislio, da odustanem. Pa kod takvih projekata moraš očekivati i takve stvari. Možda bi ipak prije morao malo više energije da uložiš kad kupuješ takav motor :neznam:

Danas kad ga pogledam znam da je vredelo i opet ču (i hoču) tako nešto da uradim. Več sam počeo da tražim.

Da ne dužim i smaram više - Glavo gore i nastavi sa ovim putešestvijem - života ti :moto3:

Pozdrav iz dežele :zdravo:

• Vinyl rider, 828 postova
  • Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина

Vidi , ja sam imao jedan mali paradoks na mom motoru, bregaste su bile OLIZANE i po 2 do 3 milimetara po bregu (kako koji) a isao je kao popizdeo. Kad sam porucio NOVU bregastu i NOVE podizace stekao sam utisak da motor osetno slabije radi i u pravu sam.

KAKO ?????????

Vidi moraces i ti da se od budalastina malo pelcujes i da progledas kroz prste i toj bregastoj ako je u toleranciji , ali ako sveukupno u lezistu ima previse lufta onda servis. Mene jedino tesi sto umesto lezista za bregastu imam kuglicne lezajeve.

DRZIM TI PALCEVE AKO IMA IKAKVOG SMISLA , po celi dan razmisljam o toj masini i tudjem javasluku.:zdravo:

• Podržavam 2

• Svrati ponekad, 378 postova

Људи, колеге, пријатељи,

... Можда ће се ово наше путешествије и наставити...

Pa mora i treba...:takoje:

Nečeš valjda sad posle više od pola godine intenzivnog rada sve baciti ?

Neče te valjda taj problem sa agregatom motora sprečiti, da baciš jedan izuzetan rad, koji te toliko zapunjavo pozitivnom energijom i fascinirao sve nas čitaoce do sad?

Pa ima polovnih motora-agregata, pa verovatno je tebi još i najmanji problem, da ga nabaviš, pošto si u Beču - EU i nemaš nekih dodatnih kočenja sa carinom i transportom itd.

Jel Si video ona moja 2 posta na 31 strani ove teme?

Ja sam do sad isto - do duše ne toliko precizno kao ti ali ipak kako treba - sredio više motora. Sad upravo završavam jednog Guzzija V65 Florida več od 2009 godine.Taj motor mi je uzeo mnogo energije, živaca, novca i..., al nikad - nikad - nisam pomislio, da odustanem. Pa kod takvih projekata moraš očekivati i takve stvari. Možda bi ipak prije morao malo više energije da uložiš kad kupuješ takav motor :neznam:

Danas kad ga pogledam znam da je vredelo i opet ču (i hoču) tako nešto da uradim. Več sam počeo da tražim.

Da ne dužim i smaram više - Glavo gore i nastavi sa ovim putešestvijem - života ti :moto3:

Pozdrav iz dežele :zdravo:

Sve ti je receno, drzimo ti palceve, samo udri!!!! :takoje:

Скинуо сам цилиндре, кад су већ ионако слободни...

Хм, чудне неке боје...

Слике поподне. :zdravo:

У 13:00 сати ми долази шеф на разговор у вези проблема... Што мрзим да причам са шефовима!!!

Малтретираће нас 2 сата, обећаваће брда и долине а на крају се ништа екстра неће променити...

Да нисам скинуо цилиндре кад су већ ослобођени било би ми после много криво... До сада никад нисам растурао четворотактну машину па се зато чудим, не знам :neznam: можда то овако треба да буде:

Први клип:

IMG_4902.jpg

IMG_4903.jpg

Четврти клип:

IMG_4904.jpg

IMG_4905.jpg

Трећи клип:

IMG_4906.jpg

IMG_4907.jpg

Други клип:

IMG_4908.jpg

IMG_4909.jpg

Чудне неке боје... :zbunjen::stabre:

Има ли неко представу која је фора са бојом на клипњачама?

IMG_4910.jpg

Све у реду:

IMG_4911.jpg

Погледајте поново:

IMG_4912.jpg

Нема гумица :jok:

IMG_4914.jpg

IMG_4915.jpg

IMG_4918.jpg

IMG_4921.jpg

У средини бело а лево и десно окаљено...

И таман човек помисли да је све живо видео, кад оно:

IMG_4924.jpg

IMG_4928.jpg

Мало су завијали клин... :zvizduk: Невероватно!

• Podržavam 1

То је за сад било задње што сам скинуо са овог мотора, тако да вас убудуће нећу више давити.

• Motocikl: Moto Guzzi Norge 1200 GT 8V, V 65 Florida, Malaguti Madison 3 250 ie Carbon Black Edition

Има ли неко представу која је фора са бојом на клипњачама?

IMG_4910.jpg

Pa boje mogu jedino da označavaju težinu klipnjače. Znači da klipnjače trebaju da su složene baš po redosledu boja to jest po težini, zbog radnog balansa radilice. Nadam se da sam razumljivo objasnio.Tako je to barem kod teretnih vozila nekad u 80-im bilo.

Sad ako je tako kod ovih starih motora neznam, ali mislim, da je to jedino moguče objašnjenje :neznam:

...a možda je i Miran u pravu :stabre:

Ipak,boja na vrhu klipnjače uvek je govorila koji ležaj treba ugraditi u malu pesnicu...

Pogledaj u knjigu,traži podatke za ležajeve na velikim pesnicama-negde se to spominje sigurno...

IMG_4910.jpg

Ležaji radilice - leteći - klipnjače + ležeči ili stoječi nikad nisu bili obojeni bojama, bar ja to nisam nikad video ni čuo, a radio sam u jednoj jako poznatoj firmi u Grazu - Austriji punih 12 godina, gde smo držali sve za motore od klipova Mahle, Elko-Steyr, Hepolite, ležajeve Glyco, Vanderwell, Miba, dichtunge Reinz, Götze, karike za sve moguče 2T i 4T motore,..., u kratko sve za postoječe motore, koje se kreču po svim europskim vozilima i zemljama.

Ležajevi su bili u Standard izvedbi, onda u prvoj +0.10" - drugoj + 0.20" - trečoj + 0.30 - i 4četvrtoj '0.40" speciali/ma i jedino su se po tome razlikovali. Nikad nisam ni jednog samog ležaja video, da je ofarban nekom bojom. Govorim naravno za EU motore. Sad ako su Japanci na motociklima farbali ležajeve zajedno sa radilicama to stvarno neznam.

Za klipnjače znam da su bile u raznim bojama, koja su označavala težinu klipnjače (Steyr) i morao si ako je recimo otišla zelene boje da kupiš ponovo zelene boje zbog jednake težine, da ne bi kasnije zbod nebalansa uništio radilice

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

obojeni su lezajevi sa strane,kod japanca,zeleno zuto itd,to mu dodje kao neka specijala,ima knjiga zato da netrazim sad,u svakom manuelu se nalazi ttacna specifikacija boje i tolerancije ..

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja