m.mitar 175 Napisano Mart 2, 2013 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Bor Motocikl: yamaha fz 750 genesis Prijavi odgovor kao problematičan Eeee,godine cine svoje! Ni on se vise ne seca zasto je sta slikao! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Mart 2, 2013 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Ma meni je skoro i jasno zašto je prestao sa radovima, ali mi nikako nije jasno zašto je prestao da se oglašava (odgovara) u svojoj temi? Пребацујем тему у Word, стигао сам до 25. стране. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Mart 2, 2013 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Pored onoooliko fotki, nema šanse da je zaboravio. Eeee,godine cine svoje! Ni on se vise ne seca zasto je sta slikao! Зајебавате стар народ!? :lol: Остарићете и ви једном... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6746 Napisano Mart 2, 2013 čeka dobru titulu, 1377 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan Jel' planiraš da izdaš knjigu? Materijala svakako ima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Mart 2, 2013 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Jel' planiraš da izdaš knjigu? Materijala svakako ima. Паааа,... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6746 Napisano Mart 2, 2013 čeka dobru titulu, 1377 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan A dok nabrojiš sve koautore, ihaa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.mitar 175 Napisano Mart 3, 2013 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Bor Motocikl: yamaha fz 750 genesis Prijavi odgovor kao problematičan E pa znao sam da ce da se pojavi posle onih prozivki! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milan b 13 Napisano Mart 3, 2013 Svrati ponekad, 152 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Ducati SFT Prijavi odgovor kao problematičan Jel' planiraš da izdaš knjigu? Materijala svakako ima. Evo, ja ne pamtim kad sam zadnji put bio u biblioteci, ali za ovakvu, slikovitu, siguran sam da bi se mnogi uclanili.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dfast 446 Napisano Mart 3, 2013 Zainteresovan, 493 postova Lokacija: NL / Bgd Motocikl: Honda Vision Prijavi odgovor kao problematičan Odgovaraju li delovi od gs550, ako odgovaraju, imas u ovom momentu par glava i bregastih na ebay. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Mart 3, 2013 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Odgovaraju li delovi od gs550, ako odgovaraju, imas u ovom momentu par glava i bregastih na ebay. На жалост не, јер су клипови на 550 у пречнику 56мм а на 500 су 53мм и у томе је проблем, нема добрих делова. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.mitar 175 Napisano Mart 3, 2013 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Bor Motocikl: yamaha fz 750 genesis Prijavi odgovor kao problematičan Srecko,jer mora airbrush sa donjim spremnikom za farbu ili moze i sa gornjim.Imam jedan ruski sa gornjim spremnikom pa bi sa njim da peskarim ako moze!Ajde objasni to malo bolje ako si radio sa tim vec,sigurno ima jos ljudi na forumu koje ovo interesuje! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Mart 3, 2013 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Неки кажу овако а неки онако... На нету сам налазио коментаре много људи да нису задовољни са доњим спремником јер кажу да не вуче равномерно средство за пескарење (песак или стакло, све једно). Такође већина одговара од тог посла јер кажу, то траје бесконачно јер је дизна превише мала. Сви до једног саветују набавку мало озбиљније опреме. То је и главни разлог што још нисам користио своју опрему. Можда ћу и продати компресор за исту цену коју сам га платио (150€) па ако има заинтересованих... Иначе за аирбраш је одличан!!! Овакву опрему користе за пескарење само ако нешто треба нда изгледа ка аирбраш а у ствари је урађено пескарењем, значи, баш прецизно! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.mitar 175 Napisano Mart 3, 2013 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Bor Motocikl: yamaha fz 750 genesis Prijavi odgovor kao problematičan To je tacno,ali ja na ovom ruskom imam dizne od 0,5 do 1,2mm.Nisam nikad probao da peskarim sa njim ali probacu sa sodom cisto da vidim kako radi! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Mart 3, 2013 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan To je tacno,ali ja na ovom ruskom imam dizne od 0,5 do 1,2mm.Nisam nikad probao da peskarim sa njim ali probacu sa sodom cisto da vidim kako radi! За соду ће ти требати онај спремник који одваја нечистоће из компримованог ваздуха (влагу поготово). Ја сам направио пиштољ за сода-бластинг али ми се врло брзо овлажи сода и залепи на излазу из пиштоља. Пробај па јави како је прошло јер и мене интересује. Иначе први минут ради опасно добро, претвара старо у ново а прљаво у чисто, док се не овлажи... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.mitar 175 Napisano Mart 3, 2013 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Bor Motocikl: yamaha fz 750 genesis Prijavi odgovor kao problematičan Ako mislis na filter,imam dva ispred pistolja.Jedan sa regulacijom pritiska i drugi sinter koji odvaja necistocu i vlagu!Mislim da je to dovoljno za sodu ili...? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobkon51 34 Napisano Mart 13, 2013 U prolazu, 37 postova Lokacija: Kragujevac,Serbia Motocikl: Trenutno nemam,ali se nadam da će biti jednog dana. Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam mnogo o peskarenju,jer ga ne koristim.Znam malo,onako informativno,kako to funkcionise.Ali za tu vlagu u sodi,zar ne bi mogao da se koristi silikagel,za skupljanje vlage? To je onaj prah koji se koristi u kesicama,koje se stavljaju u patike. Ili da se u ceo uredjaj ubaci neki grejac,preko koga bi isla soda,pa da vlaga ispari. Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Mart 13, 2013 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Види овако, влага није у соди!!! Кад се ваздух (у комресору) сабије под великим притиском, рецимо 8 Бар-а, као споредни продукт сабијања се јави вода - влага у посуди компресора. Верујем да си имао прилике да видиш да на резервоару за ваздух постоји вентил са доње стране. Е тај вентил служи да се с'времена на време испусти влага напоље. И кад се то уради то ипак није довољно да ваздух буде стварно сув и потребан је филтер на излазу из резервоара а пре црева који одваја влагу. Тај филтер на мом компресору не постоји и зато имам проблем са влажењем соде. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.mitar 175 Napisano Mart 13, 2013 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Bor Motocikl: yamaha fz 750 genesis Prijavi odgovor kao problematičan Ne izbacuje se vlaga Srecko iz boce kompresora nego voda koja je nastala upravo kako si objasnio.A drugo,imas da kupis pripremnu grupu ili filtere za taj kompresor,posto se koristi za airbrush.takodje imas i za airbrush da kupis sinterovani filter za vazduh koji ide direktno na airbrush preko brze spojnice!Ja sam to kupio za moj airbrush zato znam.Cak i taj mali filter ima ventil za ispustanje vode na sebi!Pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Mart 14, 2013 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Ево како ради мој пиштољ за соду: Лепо се види осовина лептира са опругама како је одлично очишћена а то сам пробао и нисам снимао. Кад сам почео снимати било је добро али већ на 22 - 25 секунди је приметан слабији учинак чишћења. При крају се види како се већ влажна сода лепи на карбуратор. Такође је приметна влажна сода на поду. Значи, морам набавити филтер... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.mitar 175 Napisano Mart 14, 2013 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Bor Motocikl: yamaha fz 750 genesis Prijavi odgovor kao problematičan Ti rece da cistis sa airbrushom,a na snimku se vidi vrh od silikonske tube!Sta si majstorisao sa pistoljem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.mitar 175 Napisano Mart 14, 2013 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Bor Motocikl: yamaha fz 750 genesis Prijavi odgovor kao problematičan Filter kod nas mozes da kupis za oko 30 evra!Mislim da je Viliger u pitanju i solidno radi!I to sa posudom za ulje za pneumatske alate. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
konstruktor 253 Napisano Mart 15, 2013 Zainteresovan, 641 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: etz 150 ,Yamaha xs 250 Prijavi odgovor kao problematičan Uredjaj za odstranjivanje vlage iz komprimovanog vazduha(ili ti ga majstorski susac vazduha) kosta od nekoliko stotina eura polovan pa do par hijadarki eura za novi sve u zavisnosti od protoka vazduha sto veci protok veca i cena.Nije ista stvar odstraniti vlagu iz vazduha i odstraniti vodu iz kompresorske boce.Srecko cini mi se odlicno zna o cemu pricam,vlazan vazduh je veliki problem i nije ga lako jeftino resiti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.mitar 175 Napisano Mart 15, 2013 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Bor Motocikl: yamaha fz 750 genesis Prijavi odgovor kao problematičan Pa ovo sto sam mu predlozio je najjeftinije resenje.On nema nijedan filter koliko vidim,tako da mislim da ce mu to resiti problem jer ipak ovo nije profesionalni kompresor i pistolj za peskarenje pa ne treba ni preterivati sa nekim profi filterima i susacima vazduha,zar ne? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
konstruktor 253 Napisano Mart 15, 2013 Zainteresovan, 641 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: etz 150 ,Yamaha xs 250 Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se bolje ista nego nista ,sto kaze nas narod kad nema kise i grad je dobar.Problem sa sodom je sto je jako hidroskopna,sa peskom je vec lakse. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.mitar 175 Napisano Mart 15, 2013 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Bor Motocikl: yamaha fz 750 genesis Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...