avijaticar 142 Napisano Jun 22, 2012 Svrati ponekad, 340 postova Lokacija: NoviBeograd Motocikl: BMW R45 Yamaha FZS 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Mile, moj sistem uvek radi, makar jedna od dve ugradjene lampe. Razlog neispravnosti jedne je ustanovljen po povratku kuci, naime jedan od dva balasta je nesrecno postavljen uz regler, koji ga je svojom radnom temperaturom ostetio. Zamenom istog i promenom polozaja ugradnje, problem je trajno resen. Sad je ta tvoja emitovana prasina kristalno jasna, cak i nocu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6198 Napisano Jun 22, 2012 Svakom po zasluzi, 12450 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Taman lep šlagvort za jedan savet: Ballast za xenon sijalicu radi od -40 do +105 stepeni Celzijusa! Prema tome, nikako ga ne montirajte ispod rezervoara ili suviše blizu bilo kakvom izvoru toplote. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17409 Napisano Jun 22, 2012 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3706 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Prošlo je par meseci od kada sam na TA ugradio dva sočiva (u jednom halogena H7 u drugon ksenon H7). Farovi su povezani da mogu da rade pojedinačno ili oba. Iskustva su sledeća: Sa ugrađenim sočivima nema apsolutno nikakvih smetnji ni za vozila koja dolaze u susret ni za vozila koja se kreću ispred motora. Tvrdim da više smeta klasičan halogeni far (sa halogenom sijalicom) koji je bio na TA nego ova dva fara. Što se osvetljaja tiče tu zaista ne može da se upoređuje. Milina za vožnju. Što se razlike u kvalitetu osvetljaja i rasprostiranju svetla tiče (između jeftinih i kvalitetnih-skupih sijalica) to se oseća i te kako. Jednostavno ove jeftine sijalice osvetljavaju i slabije i neravnomernije. Dakle drastična razlika. ja posedujem upravo jeftinu xenon sijalicu u sočivu i spremam se da kupim neku kvalitetnu. Evo kako izgleda osvetljenje kod mog Transalpa: (Powered by frubar.net) Imao sam prilike da kod nekoliko drugara vidim ugrađene H4 ksenona u klasične farove (na automobilima) i to smeta na putu, čak i kada je nagib dobro podešen. Jednostavno se javlja previše "rasipanja". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...