Jump to content

Moto Zajednica

Marauder MZ 800 2000god

Recommended Posts

• Drug član, 1740 postova
  • Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R

Imam problem sa prednjim vesanjem .. na svako naglo kocenje viljuska bije dance ? jos vise je izrazeno ako je motor natovaren i ides nizbrdo tad bas lupa .. Probali smo ulja 10W 15W i 20 W i nista , malko je tvrdje ali opet bije dance .. ima li neko neki savet kako otvrdnuti vesanje napred ..

Postoji verovatno mogucnost da se kupe nove opruge ali moze li da se kao kod nekih motora podbaci neka biksna ispod opruge ili negde pa da opruga bde malko vise nategnuta .. pod svopstvenim opterecenjem hod viljuske je 20% manji a kad sednes to je 45 - 50% od hoda viljuske ???

marauder-1.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 952 postova

Poturiti nešto možeš ali to ne rešava uvek problem zamora opruge koja postaje premekana i osetljiva na opterećenje, ako poturiš mnogo neće udarati u dance nego u graničnik. Bolje je da uzmeš sličnu oprugu pa da ubaciš tj upleteš u postoječu na dužini od recimo 10cm i time smanjiš hod a najbolje je da kupiš nove no verujem da nisi otvorio temu zbog takvog saveta.

Pa gledao bih dal moze da se opravi .... ja sam na dosta motora odradijo biksnu (1cm) i to je zavrsavalo poso ... Na jednoj teneri (mozda sve imaju) sam video da ispod cepa teleskopa dugacku biksnu (kao parce cevi) i tek onda opruga , znaci kad omekne stavis malko duzu biksnu i teraj ...

Naravno to je privremeno resenje ali radi ,, nije naj bolje ali takvi su nam uslovi ..

e sad mozda je imao neko slican broblem na slicnim viljuskama pa e bezbolno resio problem .. ima ovde raznih iskustava sa tim viljuskama verujem ...

• Drug član, 1225 postova
  • Motocikl: BMW R1100R

Prekljuce smo to radili na istom motoru, samo 2006 godiste. Ulja ide u jedan stap sae20 tacno 490ml. Peco zovi pa cu ti objasnim kako se skidaju stapovi, i sta odvrnes, ali kupi prvo semeringe kvalitetne, a ne one za 350 dinara.

semerinzi su dobri (motor preso 14000km) teleskope skidali vise puta da bi praznili ulje a sipali tacno 490ml ...

Lako se rastura , kad skines tocak ima 4 srafa i sve izlazi napolje . na vrhu teleskopa jedan sraf da ispustis ulje i kraj ...

• Drug član, 1225 postova
  • Motocikl: BMW R1100R

Peco, opruge treba da su 380mm duzine kad ih izvadis, a jesi gledao da nije pukla ona plasticna caura na gornjem delu u stapu. Ako se nesnadjes pokusacu da ti mejlom posaljem knjigu servisa. Napisi na PP tacno tvoj mejl. A za onu zivu sto je trebala da stigne u Sabac si najebo.:nanana:

Amortizaciju jos nismo resili ali sad imam preci problem ...

Treba mi oznaka akumulatora koji ide na ovaj motor . Znaci mi i da mi neko kaze mere ili bar amperazu ..

Fabricki akumulator je zavrsio u kanti a stavljen je neki manji pa sad ne znam sta je original 0zbunjen.gif

• motoras, 2466 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

Lenght 152 MM x Wide 88 MM x Height 131 MM

12 V 12 AH

Ova Varta na primer: BATTERY VARTA (MF)YTX12-BS

Lenght 152 MM x Wide 88 MM x Height 131 MM

12 V 12 AH

Ova Varta na primer: BATTERY VARTA (MF)YTX12-BS

Sve sto sam nasao pod ovom oznakom i merom je 10 AH ... definitivno je to to ali izgleda da je 10AH

evo sta sam uspeo da iskopam :

http://www.japparts....870&language=en

http://www.akumulato...vnica-3290.html

http://www.akumulato...vnica-2052.html

ispravka ! postoji i od 12 AH ali izgleda samo u USA i to samo marka "Yuasa"

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja