Jump to content

Moto Zajednica

Manastir Ostrog

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 468 postova
  • Motocikl: BMW R 1150 GS (2003)

Planiramo pocetkom jula da posetimo motorima Manastir Ostrog.

Svracao sam jednom kolima u povratku sa mora i svima toplo preporucujem to mesto.

Za sada nas je cetvoro, idemo drugar i ja sa lepsim polovinama, planiramo nocenje ispred manastira.

Imate i mogućnost smestaja u manastirskim Konacima.

Ako ima jos neki bracni par volju i zelju a nema drustvo evo prilike da nam se pridruzi.:moto3:

Motori su Suzuki SV650 (2000) i Suzuki SV650 (2008), voznja laganica nigde ne zurimo.

Krece se iz Lazarevca i Jagodine a nalazimo se u Cacku.

Za put je potrebno spremiti dobro raspolozenje, zeleni karton i obavezno NOVE licne karte.

Predlozi i saveti vezani za putovanje su dobro dosli.:takoje:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Za bosnu je obavezno, za Crnu Goru nisam 100% siguran.

Ja imam zeleni karton i novu licnu kartu, posto ce se motor do sledece registracije voditi na komsiju imam i ovlascenje da upravljam tudjim vozilom u inostranstvu.

Ako neko ima tacne informacije neka javi, glupo bi bilo da nekog vrate sa granice.

• Zainteresovan, 880 postova
  • Motocikl: BMW R 1200 GS ADV LC

Zeleni karton je potreban samo za Bosnu i Makedoniju.

Cesto sam u CG, ovlascenje traze, zeleni karton ne.

Najnovija fora za koju hebu na granici je prijava boravka

ako si proveo vise od 24 sata na teritoriji CG. Mislim, nije

ni toliko nova ali je ucestala u poslednje vreme!

• Podržavam 1

• Drug član, 1249 postova
  • Motocikl: nekakvo motokros sokocalo

ako budete kroz pg javite se na pivce jedno, a ako treba i odmor , tush i sl za ljepse polovine prije nego se vratite takodje se javite ;p

• Podržavam 1

ako budete kroz pg javite se na pivce jedno, a ako treba i odmor , tush i sl za ljepse polovine prije nego se vratite takodje se javite ;p

Hvala druze na pozivu.:takoje:

U Podgoricu svracamo obavezno, tamo sam 1994/95 u kasarni "Masline" proveo godinu dana.:aha:

• Zainteresovan, 709 postova
  • Motocikl: BMW 1200RT

Ponesite po par carapa koje ce te ostaviti u korpu koja se nalazi ispred ulaza gde su smestene mosti Vasilija Ostroskog.....

Ponesite po neku majicu vasih bliznjih osoba (iz porodice), i zamolite monaha koji je stalno u toj prostoriji da vam ocita Molitvu za vas, a kroz te stvari i za vase najblize koji nisu sa vama tog momenta.....

Bilo bi dobro da postite sedam dana uoci puta, i da se tamo pricestite.....

U zavisnosti kada stignete, ostavite motore kod donjeg Manastira, izujte se i idite peske do gornjeg manastira precicom.....kasnije se vi muski vratite po motore istim putem....bosi!!!

U gornjem Manastiru dobicete debele strunjace i cebad da se pokrijete, jer noci mogu da budu gore hladne....vazno je da prisustvujete u vecernjoj i jutarnjoj Misi...

Gore kupite brojanice koje cete staviti na levu ruku, i neku sitnicu koju cete staviti na motor....

I jos nesto, ako ste se dogovorili da idete, o tome vise nema price....okupili ste se i krecete....nazad nema...zapamtite to!!!

Cuvajte se radara koje cesto postavljaju na deonici puta prema Niksicu...

Srecan put, idete na Sveto mesto!!! V. :zdravo:

• Podržavam 6

• Drug član, 1249 postova
  • Motocikl: nekakvo motokros sokocalo

i ovome banditpg ne morate da se javite, nije neki coek ;) samo meni se javite ;ppppp ako krecete na pm za broj odmah ocu poruku da trazite

• MK SO Zandarmerije, 608 postova
  • Motocikl: KAWASAKI ER5, pre SUZUKI BANDIT 1200, APRILIJA ATLANTIC 500 CLASSIC

Hvala druze na pozivu.:takoje:

U Podgoricu svracamo obavezno, tamo sam 1994/95 u kasarni "Masline" proveo godinu dana.:aha:

eto ti,ja sam 94-95 bio u danilovgradu,navracali smo cesto u masline a i na golubovce:)

• nekrunisani kralj moto cigana, 3205 postova
  • Motocikl: 4x4

vazno je da prisustvujete u vecernjoj i jutarnjoj Misi...

misliš Liturgiji

• Podržavam 3

• Zainteresovan, 709 postova
  • Motocikl: BMW 1200RT

vazno je da prisustvujete u vecernjoj i jutarnjoj Misi...

misliš Liturgiji

Izvinjavam se...Liturgiji....

• Svrati ponekad, 113 postova

Ako cete ici peske gore do manastira,nemojte ulaziti umorni(pogotovo vazi za zene),sedite ispred velike kapije na klupicu i odmorite pa onda udjite,i zene nikako da ne piju umorne vodu(onu u manastiru).Po izlasku kupite tri svece,tamjan a ulje i vodu cete dobiti(koliko se secam)i to ponesite kuci.

E da mi beban nije ovako mali i mi bi vam se pridruzili.

Srecan put i lep provod vam zelim

Hvala druze na pitanju, odlicno je bilo.:takoje:

Bilo je prelepo, svi smo se lepo proveli i stigli nasim kucama zivi, zdravi, zadovoljni i veseli.

Izvinjavam se drugarima iz podgorice sto im se nisam javio, nadam se da nam nece zameriti.

U petak smo ipak u poslednjem trenutku odlucili da idemo preko Podgorice a vratimo preko Zabljaka.

Zbog problema sa kisom koja nas je dva puta iznenadila i jednom okupala do gole koze kasno smo stigli u Podgoricu, samo smo stali na minut da uzmemo nesto za hranu i pice i odmah nastavili put.

Zurili smo na Ostrog gde smo stigli tek oko 22:00h, tu smo prenocili i sutra dan oko 10:00 h nastavili put za Herceg Novi.

Tamo smo do podne jurili smestaj za jednu noc a ostatak dana proveli na plazi, vece smo proveli u kaficima gde smo sedeli do kasno u noc, pili ladnu pivu i slusali muziku.

Nedelju ujutru pakovanje i povratak kuci, usput smo svracali gde god nam se svidelo.

Svracali smo u Niksic, Zabljak, Zlatibor, Uzice i na kraju Cacak gde smo se rastali i svako krenuo svojoj kuci.

• Svrati ponekad, 148 postova
  • Motocikl: Honda xl 1000 V varadero BMW k1200lt

Ne sumnjam da ste se lepo proveli,još ako bi imali i neku fotkicu da nam postavite bilo bi idealno jer u Crnoj Gori uvek ima sta da se vidi :takoje:

Imalo je da se slika svega i svacega, pogotovo kada smo se vracali preko Zabljaka.

Taj deo sam slabo slikao, ostavili smo to za sledecu godinu.

Priroda je tamo fantasticna a putevi prva liga, preporucujem svakom ko nije prolazio da obidje taj kraj.

Kada smo isli dole ja lepo spakujem sve nase stvari u kofer, sve to lepo zakljucam i kljuc ostavio kuci na stolu :maloljut:

Zbog stvari koje su nam trebale za manastir ja posle vecere resim da na parkingu od manastira obijem sopstveni kofer .

Ali uz pomoc Vasilija ostroskog i malo mog znanja (cist amater) uspeo sam na kraju da odkljucam bravu bez obijanja.:jee3:

Sto se tice slikanja tu smo ovog puta skroz podbacili, ali cu rado ovo malo slika podeliti sa vama.

Zbog zaboravljenog kljuca morala je moja bolja polovina posle kise da se susi fenom za kosu koji smo pozajmili :D

post-24542-0-68122200-1342556479_thumb.jpg

Posto su nam patike bile mokre morali smo cesce da stajemo da kolega menja carape.

Ja nisam imao tih problema posto su moje carape bile na suvom (zakljucanom) mestu.:neznam:

post-24542-0-51372000-1342556960_thumb.jpg

Sledecu sliku kacim namerno, zato sto je kolegina ideja bila da po kisi vozimo do sledece pumpe koja je bila samo 5 km

udaljena i gde mozemo da pijemo kafu, sipamo gorivo i cekamo da kisa stane.

post-24542-0-88384800-1342557189_thumb.jpg

Sve muke sa kisom i kljucevima smo zaboravili kada smo stigli na Sveto mesto i videli Manastir.

post-24542-0-80404500-1342557807_thumb.jpg

Kao sto vidite kofer je konacno otkljucan i svima je se osmeh vratio na lice.

post-24542-0-92279300-1342559321_thumb.jpg

Sledi nekoliko slika koje sam skljocao posle jutarnje Liturgije.

post-24542-0-75907000-1342560063_thumb.jpg

post-24542-0-00998700-1342560225_thumb.jpg

post-24542-0-55212300-1342560420_thumb.jpg

post-24542-0-45087200-1342560647_thumb.jpg

post-24542-0-47951100-1342561584_thumb.jpg

Toliko za sada, radio sam ceo dan privatno a sutra me ceka posao u firmi od 07:00 - 19:00 h.

Nastavak sledi sutra, a sada laku noc svima.

• Podržavam 1

• Drug član, 1225 postova
  • Motocikl: BMW R1100R

Sinoc se vratili sa Ostroga i Bara. Predivan osecaj posetiti ovu veliku svetinju.Moja preporuka svima koji do sada nisu bili da osete bar deo mira i spokoja ovog predivnog manastira.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja