pospani 8 Napisano Jun 10, 2012 Svrati ponekad, 101 postova Motocikl: YAMAHA TT 600 Prijavi odgovor kao problematičan Na motoru yamaha tt 600e 1998 god. kada sam ga kupio i izmjerio ulje u njemu nije bilo ni kapi. Sipao sam 1 l ulja toliko sam imao kod sebe posto je bio vikend i na mjeracu se to ulje lijepo ocitalo bilo je nesto vise od minimuma. Provozao sam 2 kruga nekis 500m i kada sam izmjerio ulje bilo je ispod minimuma. Kako je ovo moguce i sta nije u redu? Na motoru je akrapovic auspuh i kada ga jace turiram i ugasim motor auspuh dimi jos nekih 5-7 sekundi.. Prodavac motora mi je rekao da su neka 4 ventila malo popustila i da malo vise trosi ulje. ali da li je moguce 1 l na 500 m ???? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dukagss 353 Napisano Jun 10, 2012 ○○○○○○○○○○, 213 postova Motocikl: Honda CBR 600 Ф Prijavi odgovor kao problematičan jel ti to ozbiljno? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1191 Napisano Jun 10, 2012 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1383 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan Mozda ti motor nije bio u istom polozaju kada si merio ulje pa da ti je zbog toga pokazao manje. Ali ono iz auspuha , nek ti je bog u pomoc .. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pospani 8 Napisano Jun 10, 2012 Svrati ponekad, 101 postova Motocikl: YAMAHA TT 600 Prijavi odgovor kao problematičan Na sta konkretno mislis. meni nije do zajebavanja. Da li je moguce da ulje ostane u motoru ili da ja pravim gresku u mjerenju ili neki 3 djavo . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
StefiVA 617 Napisano Jun 10, 2012 svrati kad mu je dosadno, 258 postova Motocikl: GSXR 600k7 & kTm 690smc 2009 i Thundercat 600 2001 Prijavi odgovor kao problematičan Pa treba posle paljenja i voznje sacekati da se ulje slegne pa tek onda izmeriti, 1l na 500m je stvarno mnogo. Koje ulje si sipao, koje boje je dim iz auspuha? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pospani 8 Napisano Jun 10, 2012 Svrati ponekad, 101 postova Motocikl: YAMAHA TT 600 Prijavi odgovor kao problematičan sipao sam ipone ulje 5 40. sjutra cu da kupim 3l motula i da sipam pa da vidim kako se ponasa. dim je bijele boje. A sto se tise mjerenja mjerio sam 30 puta od juce . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2324 Napisano Jun 10, 2012 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan a jel se taj dim brzo razbezhi ili se zadrzhava? beli ili malo plavichast? jel se oseti miris ulja? vidim da ti niko ne govori, al teshko da gumice ventila mogu toliki dim i toliku potroshnju ulja da naprave, mislim da te cheka zamena karika.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1968 Napisano Jun 10, 2012 Drug član, 1856 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Za pocetak saznaj koliko ulja uopste ide u taj motor! Ako nije bilo ni kapi, onda taj litar koji si sipao je bio nedovoljan. Pitam se odakle ti ideja da vozis motor bez ulja, ali neces biti ni prvi ni zadnji koji je naucio na tezi nacin. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pospani 8 Napisano Jun 10, 2012 Svrati ponekad, 101 postova Motocikl: YAMAHA TT 600 Prijavi odgovor kao problematičan Dim se brz razvedri .I nije to neki strasan dim sobzirom da svi odvrcu gas do kraja da bi culi akrapovica. Nisam primijetio da je plavicast. A ujutro cu da vidim da li se osjeca ulje. Mislim da se ne osjeca ali provjericu. U motor ide 2.8 litara ulja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shuky 320 Napisano Jun 10, 2012 Svrati ponekad, 263 postova Lokacija: Nis Motocikl: Nekad: BMW R50/5, Suzuki GSX 750 Inazuma; Yamaha xt 660 r; TDM 850; BMW R 1100 RT; sada: nemam. Prijavi odgovor kao problematičan Posto sam skoro 100% siguran da je ulje na tvom motoru u ramu, kao i na xt-u, neka me neko ispravi ako gresim, a vec imas nameru da kupis 3litra ulja kupi i filter pa zameni sve. To sto kad si dosipao je pokazivalo da imas, a posle voznje da nemas ulje ne znaci da je motor potrosio litar na 500m, vec da mu nedostaje mnogo vise ulja od tog litra. Kod motora gde je ulje u ramu, nivo se i meri posle krace voznje. Potrazi po forumu i nacices objasnjenje kako je ispravno. Ako ne nadjes, ja cu da ti opisem. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pospani 8 Napisano Jun 10, 2012 Svrati ponekad, 101 postova Motocikl: YAMAHA TT 600 Prijavi odgovor kao problematičan Tacno tako . Ulje se mjeri i sipa u neku posudu koja se nalazi malo nize od sjedista. izgleda da ova tvoja prica u potpunosti objasnjava moj problem. Ja sam sipao 1 l i odmah imjerio bez predhodne voznje. a kada sam provozao ono se spustilo i jos uvijek je tu ali ne pokazuje na mjerac jer ga je premalo. Ovo mi sve izgleda realno ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shuky 320 Napisano Jun 10, 2012 Svrati ponekad, 263 postova Lokacija: Nis Motocikl: Nekad: BMW R50/5, Suzuki GSX 750 Inazuma; Yamaha xt 660 r; TDM 850; BMW R 1100 RT; sada: nemam. Prijavi odgovor kao problematičan Najbolje bi bilo da popricas sa nekim ko ima taj model ili da skines servisno upustvo sa neta, gde je sve objasnjeno. Za XT je procedura da motor malo provozas ili da radi u mestu 10-ak min. Ugasis, ispravis motor (ne meris dok je na policajki, vec mora da bude vertikalan), sacekas minut, odsrafis merac, obrises ga i vratis bez srafljenja. Izvuces merac i nivo koji vidis je nivo ulja u motoru. Zao mi je sto ne mogu vise da ti pomognem ali nemam TT. P.S. Ako po podacima pise 2,8litara, na zameni ce da stane oko 200grama manje, a ako ne menjas filter mozda i 400grama manje. P.P.S. Cestitam na novom motoru, pa da brzo resis problem i da se vozis. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...