vlajko 2670 Napisano Jun 7, 2012 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Mogu dvaput da pogađam? Ako to budeš ti.. imaš svu našu podršku.. pa i neku lovu bi mogli da skupimo.. Siguran sam da bi to bio sjajan live motopis Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17680 Napisano Jun 7, 2012 Integrisan, 8365 postova Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola-Pera 190 Napisano Jun 7, 2012 Drug član, 1020 postova Lokacija: Sopot Motocikl: BMW R1200RT Honda VFR 800 v-tec MotoGuzzi falkone NSU SuperMAX Tomos T12 Prijavi odgovor kao problematičan Verujem da nema mnogo motociklista-putnika a da ne sanja o tako nečem... Vlajko, slažem se - svaki put počinje prvim korakom... Neki od nas aktivno rade ovih dana na prvom koraku , pa možda nešto i bude jednom... Nešto se šuška,načuo sam,rekla mi ptičica,samo napred! Ako nešto zapne tu sam! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17248 Napisano Jun 7, 2012 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3683 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Zika56, bas me nasmeja !!! Pa ako ti kažeš da je smešno, onda je verovatno tako! Ja sam pre par godina upoznao dva prijatelja (Steva, rođen 1930 i Ljubiša 1935) koji su svoje motore (BMW F650) dopremili brodom iz Australije (gde inače žive), do Francuske, a zatim na njima došli u Niš. Odatle su krenuli na kružnu vožnju po Africi (severnom stranom do Južnoafričke Republike i južnom u povratku). Stigli su skoro do cilja, ali su ipak morali da se vrate ranije zbog nekakvih ratova u tom delu. Uglavnom su "matorci" ipak "pregazili" Evropu i ogroman deo Afrike. Zaboravih da kažem: para je bilo u izobilju! I nemoj da me izazivaš! Ima samo da promenim ulje, da nabacim nove gume i krećem na put. (Zaboravih da kažem da bi usput morao da svratim i do neke dobrostojeće banke sa lošom zaštitom). Smesno je sto kazes da put oko sveta nije nista posebno a verujem da si sve nasmejao ne samo mene. Zvuci kao da si ga ti obisao minimum tri puta. Ne znam ima li veceg izazova i avanture od tog putovanja. Kada sredis motor i svratis do banke kupi i geografski atlas. Nesto mi slabo stojis iz poznavanja strana sveta u prethodnom postu! Mikulinac, da li stvarno nisi razumeo šta sam podrazumevao pod "avanturu" ili si samo iskoristio šansu da se malo zafrkavaš? Nisam rekao da put oko sveta nije ništa posebno, niti da nije veliki izazov i doživljaj! Šta bih dao da sam u situaciji da ostvarim to. Samo sam rekao da sa dovoljno novca ne mora da bude "avantura". Pod avanturom podrazumevam rešavanje nepredviđenih problema na putu (teži kvar motora, bolest, višednevno čekanje na "papire" u pojedinim državama, "podmazivanje" policije i carinika, dugotrajno nevreme ..... ). Kada ti je novčanik pun "logistika" ti je na raspolaganju gde god se nalaziš i sve se lakše rešava. A i ako se putovanje malo oduži zbog nekih faktora, ne smeta. U slučaju da se na put krene "knap", svaki dan duže na putu, (ili svaki kilometar koji nije planiran je "avantura"). Primer: Da krenemo na "turneju" (desetak hiljada kilometara). Ja raspolažem sa 20.000-30.000 evra, a ti sa 2.000 evra! Ja mogu da se na putu zadržim koliko god hoću, da spavam gde (i kada) poželim, da biram put, da odmaram u hotelu kada traje nevreme, da se bogovski hranim, da motor kontrolišem i servisiram u svakom većem mestu, ... . I koja je to avantura? E, ali si zato ti sa 2000 evra zaista u teškoj avanturi. Na to sam mislio. A za strane sveta si u pravu. Napravio sam lapsus. Zapadna obala u odlasku i istočna strana za povratak . 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Creative biker 1453 Napisano Jun 7, 2012 Zainteresovan, 880 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1200 GS ADV LC Prijavi odgovor kao problematičan Sve je lepo napisano, uzmi http://advrider.com/...ad.php?t=480532 Auuu ostao sam bez teksta! Kapa dole za majstore!!! :care: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano Jun 7, 2012 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Majstor Zile, oblizak sveta sa milion dolara u dzepu je avantura. Postoje zemlje gde pare ne pomazu, gde za iste od silne bede ne mozes nista ni da kupis a gde ces verovatno od domacina doziveti da podeli veceru sa tobom ! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4464 Napisano Jun 7, 2012 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan uopce me ne privlaci mazohizam takve vrste, onaj urbani da ali ovo po vukojebinama definitivno ne. poštujem svaciji odabir ko kako voli. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
avijaticar 142 Napisano Jun 7, 2012 Svrati ponekad, 340 postova Lokacija: NoviBeograd Motocikl: BMW R45 Yamaha FZS 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Druze Mile, a izlazak sunca na Kamcatki, sume Montane, divljine Amazona, cileansko vino, trandze na Tajlandu? 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17248 Napisano Jun 7, 2012 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3683 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Majstor Zile, oblizak sveta sa milion dolara u dzepu je avantura. Postoje zemlje gde pare ne pomazu, gde za iste od silne bede ne mozes nista ni da kupis a gde ces verovatno od domacina doziveti da podeli veceru sa tobom ! To je apsolutno tačno. Samo što onaj ko ima brdo para uglavnom i ne prolazi kroz takve "vukojebine", već ipak bira konfor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neno Tomcat 17 Napisano Jun 7, 2012 U prolazu, 6 postova Lokacija: Cacak and all over the world :) Motocikl: Kawasaki ZX10 unikat :) Prijavi odgovor kao problematičan Da je tako odavno bi bio na putu oko sveta. Veruj brate da bi i ja 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Jun 7, 2012 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Sve je lepo napisano, uzmi http://advrider.com/forums/showthread.php?t=480532 Avantura nego sta Zavisi i ko sta podrazumeva pod avanturom. Meni je avantura i odlazak 500km od kuce motorom jos ako imas dobro drustvo, prava uzivancija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neno Tomcat 17 Napisano Jun 7, 2012 U prolazu, 6 postova Lokacija: Cacak and all over the world :) Motocikl: Kawasaki ZX10 unikat :) Prijavi odgovor kao problematičan evo jednog koji putuje sam oko sveta na motoru....BEZ SPONZORA i samo sa parama koje zarađuje usput..... KLIK OVDE Trenutno je u Kanadi (baš smo se danas čuli) i ide prema južnoj Americi, samo da skupi (zaradi) dovoljno para..... E SVAKA MU CCAST.... TO JE VEC NESTO KAD NEKO BEZ DINARA KRENE NEGDE BEZ IKAKVE NOVCANE ILI BILO KAKVE DRUGE PODRSKE... TO SE CENI!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1750 Napisano Jun 7, 2012 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan Kod nas u HR ima nekoliko ljudi koji su obišli svijet.. a neki i više puta... trenutno aktualno je http://www.motori.hr...c,185648.0.html Petar Rikić ... vrlo mlad dečko, a već drugi puta radi ono što je moj san ... A šta je sa onim...Željko Malnar čini mi se da se zove?On je nekad bio i gost ''nedeljnog popodneva'' pa je pričao o svojim putovanjima.Da li se može naći u HR njegova knjiga''U potrazi za staklenim gradom'' (dal je on napisao ili on i Borna Bebek zajedno ne mogu se setiti ali voleo bih da je imam-pročitao sam je pre možda 25 godina a voleo bih opet)! Takođe,zna li ko šta radi Zvone Šeruga-putovao pre trideset i koju godinu na Tomosu E90 (Africa,Južna Amerika)? Pa Šeruga još uvek putuje motorom (BMW R1200GS Adventure), samo što sada više putuje Afrikom....KLIK OVDE Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1750 Napisano Jun 7, 2012 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan evo jednog koji putuje sam oko sveta na motoru....BEZ SPONZORA i samo sa parama koje zarađuje usput..... KLIK OVDE Trenutno je u Kanadi (baš smo se danas čuli) i ide prema južnoj Americi, samo da skupi (zaradi) dovoljno para..... E SVAKA MU CCAST.... TO JE VEC NESTO KAD NEKO BEZ DINARA KRENE NEGDE BEZ IKAKVE NOVCANE ILI BILO KAKVE DRUGE PODRSKE... TO SE CENI!!! pa trenutno mu je največi problem registracija....ovi naši traže da se vrati u Sloveniju na tehnički pregled i registraciju, a on u Kanadi i sprema se za centralnu i južnu Ameriku......ali rešičemo i to, bez brige..... inače članak o njemu.....Bikes pg1 Star.pdf Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Jun 7, 2012 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Inace kako to ide sa registracijom motora van zemlje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1750 Napisano Jun 7, 2012 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan pa kao što vidiš....nikako. Ali sređujem polako i to..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hitman 352 Napisano Jun 7, 2012 - enduro sector -, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: adventure Prijavi odgovor kao problematičan Majstor Zile, oblizak sveta sa milion dolara u dzepu je avantura. Postoje zemlje gde pare ne pomazu, gde za iste od silne bede ne mozes nista ni da kupis a gde ces verovatno od domacina doziveti da podeli veceru sa tobom ! To je apsolutno tačno. Samo što onaj ko ima brdo para uglavnom i ne prolazi kroz takve "vukojebine", već ipak bira konfor. Put oko sveta je put oko sveta Nema tu mnogo izbora da li kroz vukojebine ili preko svile i zlata (osim ako necesh da preletish pola tog sveta) .. Slazem se sa Mikulom, takav put je avantura bez obzira koliko para imao, jer nisu pare uvek presudne i parama se ne moze kupiti bash sve ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17248 Napisano Jun 8, 2012 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3683 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Majstor Zile, oblizak sveta sa milion dolara u dzepu je avantura. Postoje zemlje gde pare ne pomazu, gde za iste od silne bede ne mozes nista ni da kupis a gde ces verovatno od domacina doziveti da podeli veceru sa tobom ! To je apsolutno tačno. Samo što onaj ko ima brdo para uglavnom i ne prolazi kroz takve "vukojebine", već ipak bira konfor. Put oko sveta je put oko sveta Nema tu mnogo izbora da li kroz vukojebine ili preko svile i zlata (osim ako necesh da preletish pola tog sveta) .. Slazem se sa Mikulom, takav put je avantura bez obzira koliko para imao, jer nisu pare uvek presudne i parama se ne moze kupiti bash sve ... Nadglasan sam! Moram da se složim sa većinom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSD 2364 Napisano Jun 8, 2012 Kurblaj Khan, 3245 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: motor, da Prijavi odgovor kao problematičan Da , isti put mora da se prodje, imao milion ili hiljadu, a dal spavao u šatoru ili u hotelu ..nije toliko ni bitno, znam hotele i motele za koje je i šator de lux. Nema šanse da ovakav put ne bude avantura....da ga prodjem avionom ili podmornicom...da ne vidim ništa..za mene bi opet bila avantura. Svaka čast ljudima koji se samo usude, bez obzira na krajnji rezultat. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano Jun 8, 2012 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Kad smo vec kod teme ajde malo da sanjamo. Koji bi vi put izabrali i sta bi voleli da vidite na putu oko sveta? Ja bi sigurno zaobisao zapadnu Evropu kao i Ameriku. Dajte predloge! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSD 2364 Napisano Jun 8, 2012 Kurblaj Khan, 3245 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: motor, da Prijavi odgovor kao problematičan Sigurno ne bih propustio, Južnu Ameriku, Australiju / Novi Zeland i Afriku . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drvodelja 851 Napisano Jun 8, 2012 ., 437 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kad smo vec kod teme ajde malo da sanjamo. Koji bi vi put izabrali i sta bi voleli da vidite na putu oko sveta? Ja bi sigurno zaobisao zapadnu Evropu kao i Ameriku. Dajte predloge! Ono što mene privlači, o čemu maštam odavno, je da posetim severni Pakistan. Tu, u jednoj planinskoj regiji, živi narod Kalaši. Izolovani i manje-više zaštićeni. Ako se ne varam, pakistanska vlada izdaje posebne dozvole za posetu toj oblasti. Radi se o jedinim preostalim izvornim Balkancima, potomcima vojske Aleksandra Velikog, koji su se zadesili tu, na istočnim granicama njegovog carstva. Tu žive vekovima, štujući svoju pagansku religiju i uglavnom se ne mešajući sa drugim narodima. Folklor, nošnje i motivi na njima su slični onima koji još uvek mogu da su nađu na crtežima iz njihove prapostojbine. Prvi put sam nešto na temu Kalaša saznao gledajući pre mnogo godina film Čovek koji je želeo da bude kralj sa neprevaziđenim facama Konerijem i Kejnom. Naravno, u tom trenutku nisam znao da priča ima uporište u realnosti, a kasnije sam saznao da od cele priče ima smisla jedino činjenica da takav narod postoji. Evo nekoliko fotografija, da vidite kako izgleda izgubljeni narod u srcu Azije: Ono što me takođe izuzetno privlači je da posetim Južnu Ameriku. I to odavno. Čini mi se da je i ta želja vezana za posetu bioskopu, tačnije za film Lov na zeleni dijamant. Nekako mi je to deo ove naše planete koji mi je najviše stran. Valjda sam Evropu, Aziju, Afriku i Ameriku više upoznao kroz natpise, emisije i slično. A ovo mi baš deluje kao deo meni nepoznatog sveta. Zapravo naročito me intrigira prašumski planinski deo; Bolivija, Kolumbija i tako to. Okej, Kolumbija malo manje, jer me pomalo stra. Zbog svega što rekoh čežnjivo gledam Bucinu temu i razmišljam dal će mi se ukazati neka prilika kad budem u posedu viška od 5-6-7 iljada evara. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mimi Vinča 2864 Napisano Jun 8, 2012 Hit the Road, 1415 postova Lokacija: vinca, beograd Motocikl: BMW R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Sigurno ne bih propustio, Južnu Ameriku, Australiju / Novi Zeland i Afriku . +1 dodao bih jos i Aljasku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSD 2364 Napisano Jun 8, 2012 Kurblaj Khan, 3245 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: motor, da Prijavi odgovor kao problematičan Sigurno ne bih propustio, Južnu Ameriku, Australiju / Novi Zeland i Afriku . +1 dodao bih jos i Aljasku Da , razmišljao sam o Aljasci, samo što bi moralo da se gađa isključivo letnji period. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Jun 8, 2012 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Uhhh kuda... svukuda Ja bih recimo nesto ovako: Preko Turske, Irana i *stanova, pa preko Indije i Nepala... nekako preko Myanmara a voleo bih i Kinu malo da zakacim. Pa onda Tajland Kambodza i Vijetnam... Filipini i Australija. A onda malo Japan pa Vladivostok pa malo po Sibiru i Mongoliji do Moskve. Odatle bih se prebacio do Juzne Amerike i tu bih manje vise obisao sve. Kroz SAD bih prosao brzo uz obalu do Kanade... tu bih malo prosarao pa natenane odvozio Aljasku dokle god se moze... pa da vidim i gde se vozaju Ice Road Truckeri. A onda bih se kao slag na tortu prebacio u Afriku...pa od Maroka jednom obalom do JAR-a a drugom obalom do Egipta A odatle najkrace do kuce E masta radi svasta... jos da mi je para i da ne moram da radim... Za sve one koji mastaju o ovako necem moja preporuka da procitaju putopis Estonskog para na ADV-u koji su 3 godine putovali... putopis je odlicno napisan sa preteranim fotkama... zove se nesto u fazonu "from estonia with love" 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...