Jump to content

Moto Zajednica

glavni osigurac

Recommended Posts

• U prolazu, 3 postova
  • Motocikl: SUZUKI GSXR750 K7

pozdrav vozim suzuki gsxr750 k7 odjednom u voznji mi je nestalo sve sa instrument table i motor se ugasio i nema nikakvih znakova struje niti reaguje na kontakt,nema verglanja motor je ko mrtav nema struje uopste par motorista je reklo nekakav glavni osigurac crkao ali ja neznam nista o njemu i neznam gdje se nalazi i volio bi znati uzrok crkavanja tog glavnog osiguraca i sta ispratiti da se to ponovo nedesava kad krenem van grada,dobio sam informaciju da bi on trebao biti zelene boje,ja sam podigao sic vozacev imaju samo crveni i plavi u jednoj maloj kutijici ja tog zelenog glavnog ne umijem pronaci,molim iskusne da se jave pozdrav i hvala :zbunjen:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svakom po zasluzi, 12398 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Prati debeli kabl sa + kleme akumulatora koji ide na rele anlasera, obično je taj glavni osigurač od 30 A i nalazi se uz sam navedeni rele.

• U prolazu, 3 postova
  • Motocikl: SUZUKI GSXR750 K7

hvala i pozdrav i ja sam sumljao na bravu ali ispade jeftinije osigurac pozdrav

Pa sledece ako nije to, vidi npr. kontakt bravu.....

• Zainteresovan, 617 postova
  • Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650

Jest moj motor mator i mali, ali ista me stvar namucila. Izbio je osigurac (imam samo jedan pa je on i glavni:) ali njegova zamena dolazi tek na kraju... Prvo je majstor pronasao gde struja izbija na masu, jer zasekao mi se kabl sirene, i to je bio uzrok pregorevanja osiguraca. Odstampao sam majstoru i seme struje, ali posto smo radili na livadi u vukojebini gde mi je stao motor, primenio je nesto radikalniju metodu dijagnosticiranja.

Poneli smo malo više osigurača, namestimo jedan, majstor se odmakne od motora i gleda a ja ga zaverglam - pronašao je mesto gde izbija struja po dimu kad zavarniči. Jest da izgleda malo geački, ali mi je to odradilo posao, kvar nađen i otklonjen (izolir trakom), osigurač više nije pregorevao.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja