burdjan 307 Napisano Jun 9, 2012 Svrati ponekad, 390 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan FJCharlie vec sam postavio firmu koja prodaje pneumatske ventile i takav ventil kosta oko 400 din Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vuk996 34 Napisano Jun 9, 2012 U prolazu, 48 postova Lokacija: Novi Beograd, Blok 45 Motocikl: Yamaha xt125x Prijavi odgovor kao problematičan Ako nekome trebaju ti ventili mogu da kupim i da posaljem s' obzirom da mi je to u blizini Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2644 Napisano Jun 9, 2012 Strucnjak, 1631 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Vuce, ja bih narucio ako moze. Prvo cu u ponedeljak da probam telefonom da se sporazumem sa njima, a ako ne uspem onda cu te zamoliti za uslugu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6315 Napisano Jun 10, 2012 Enduraš, 6365 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ja stavljam ove obicne akvarijumske ventile za stelovanje protoka i nikad do sad nikakav problem sa njima. Kako moze plastika da se istopi od ulja 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4379 Napisano Jun 10, 2012 Advanced Member, 1960 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Pojavili su se u prodaji neki uzasno losi ti akvarijumski ventili. Od tri koja sam kupio dva su pukla nakon jednog ciklusa zavrtanja i odvrtanja, srecom pre nego sto su montirani na motor. Treci radi kako treba, lako se odvrce/zavrce, vec 1200km. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vuk996 34 Napisano Jun 10, 2012 U prolazu, 48 postova Lokacija: Novi Beograd, Blok 45 Motocikl: Yamaha xt125x Prijavi odgovor kao problematičan Vuce, ja bih narucio ako moze. Prvo cu u ponedeljak da probam telefonom da se sporazumem sa njima, a ako ne uspem onda cu te zamoliti za uslugu Dogovoreno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2322 Napisano Jun 10, 2012 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan Ja stavljam ove obicne akvarijumske ventile za stelovanje protoka i nikad do sad nikakav problem sa njima. Kako moze plastika da se istopi od ulja nije se istopio bukvalno al ga je ulje naglizlo dobrano, jer ta plastika nije predvidjena za ulje- koje je agresivno. u pitanju je onaj mali zeleni ventil. momci uzechu i ja jedan, tako da kad krenete u shoping imajte me na umu crevo 6mm unutrashnji 8 spoljashni prechnik. jel to u novom sadu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6315 Napisano Jun 10, 2012 Enduraš, 6365 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan e mozda je u pitanju boja, ja sam uvek kupovao i ugradjivao plave Trenutni koji mi je na motoru je montiran pre 3 godine, sljaka i dalje kao nov. Na normalnu plastiku ulje ne utice (amabalaza za ulje je od plastike), verovatno si naleteo na neki skart od plastike koja je pretopljena 20ti put. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2322 Napisano Jun 10, 2012 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan e mozda je u pitanju boja, ja sam uvek kupovao i ugradjivao plave Trenutni koji mi je na motoru je montiran pre 3 godine, sljaka i dalje kao nov. Na normalnu plastiku ulje ne utice (amabalaza za ulje je od plastike), verovatno si naleteo na neki skart od plastike koja je pretopljena 20ti put. ma ovaj je krshina totalna, chim ga uzmesh u ruke izvalish koliko je plastika ochajna. ima kao iglicu koju uvrchesh i navoj je plastichan, pola sata potopljen u ulju sav smeksha i navoj se pojede... a za ovaj fancu sam prochitao negde na forumu se neko zhalio da ima neke rupice pa ne mozhe da se zavrne do kraja... http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/33957-ugradnja-podmazivaca-lanca/page__st__380__p__1147934#entry1147934 tako da bi trebalo obratiti pazhnju i na to. idem sad do pijace da vidim ima li neki ventilchich za mene.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2322 Napisano Jun 10, 2012 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan da, kao i obichno setim se nedeljom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
burdjan 307 Napisano Jun 10, 2012 Svrati ponekad, 390 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan to za taj ventil sam i ja procitao ali opet sam ga kupio i probao da duvam kroz njega i nije propustao vazduh ne vidim zasto bi onda propustao ulje,mozda je bas kod tog ventila neka fabricka greska Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2322 Napisano Jun 10, 2012 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan to za taj ventil sam i ja procitao ali opet sam ga kupio i probao da duvam kroz njega i nije propustao vazduh ne vidim zasto bi onda propustao ulje,mozda je bas kod tog ventila neka fabricka greska vrlo moguche, shto se mene tiche ja uzimam jedan, osh na pp podatke? i molim te kad budesh kupovao zatvori ga i duni da budem siguran Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr. No 558 Napisano Jun 13, 2012 XXX, 474 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Ajde bas kada stavite taj pneumatski ventil javite da li radi kako treba, mozda je stvarno na mom bila neka greska (mada ga necu ponovo kupovati) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2644 Napisano Jun 13, 2012 Strucnjak, 1631 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan U temama o podmazivacima lanaca ima dosta detalja oko gradnje ali se majstori retko jave da napisu utiske posle odredjenog vremena, a to je svima nama koji smo hteli da pravimo svoj podmazivac trebalo. Evo mog utiska nakon 500km. + Lanac je mnooogo cistiji nego posle 500km sa sprejom + Jako malo zaprljana felna + Ulja je potroseno neprimetno malo. Ovim tempom bice za bar 5000km ako ne i vise od jednog sipanja. + Gumice vlazne sa obe strane + sve stabilno i na mestu + roleri se vrte lagano na najmanji dodir. Ni jedan ne glavi. Lanac savitljiv kao nikad - skupi se dosta ulja oko prednjeg lancanika - ulje kapne sa lanca kad upaljen motor stoji u mestu (povezati ventil na prekidace kvacila i Neutral prekidac) - primetna razlika u zaprljanosti i podmazanosti leve i desne strane. Moze ovako, ali planiram dvostranu kapalicu - potrbno je povecati protok kada je hladnije. Osetno sporije izlazi ulje. Ukupan utisak jako dobar i dalje. Ne kajem se sto sam ulozio trud i preporucujem maksimalno svima. Za nekoliko dana krecem na malo duzi put, pa cu videti kako ce da se pokaze u "realnim" uslovima pa cu ponovo da vas smaram utiscima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2322 Napisano Jun 14, 2012 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan smaraj nas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 348 Napisano Jun 14, 2012 Drug član, 1080 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Da..da...slobodno smaraj ....i srecan put.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2322 Napisano Jun 16, 2012 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan jel mozhe objashnjenje kako ga spajash na svetla recimo? znachi kad upalish svetla palish i ventil... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1638 Napisano Jun 17, 2012 Drug član, 1710 postova Lokacija: Paracin Prijavi odgovor kao problematičan Napraviste nauku, ima klincu da uzmem flasicu, sipam sae 90, okrenem cuclu iznad lanca i zalepim flasicu izolirom za amortizer... )))) 11 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čika Dule 152 Napisano Jun 17, 2012 Самарићанин, 794 postova Lokacija: тамо где Дунав љуби небо Motocikl: коњусина с педес' коњића Prijavi odgovor kao problematičan Napraviste nauku, ima klincu da uzmem flasicu, sipam sae 90, okrenem cuclu iznad lanca i zalepim flasicu izolirom za amortizer... )))) :lol: 'Aj' nemoj da si na kraj srca. Pusti nas da se lepo igramo i da posle budemo zadovoljni rezultatima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PapaStalin 113 Napisano Jun 19, 2012 Zainteresovan, 635 postova Lokacija: Beograd / Smederevo Motocikl: Suzuki DL650 Prijavi odgovor kao problematičan U temama o podmazivacima lanaca ima dosta detalja oko gradnje ali se majstori retko jave da napisu utiske posle odredjenog vremena, a to je svima nama koji smo hteli da pravimo svoj podmazivac trebalo... u pravu si kolega skroz, mea culpa ja sam mnogo vremena proveo citajuci svaku temu o podmazivacima, pa sam na kraju, uveren u svoje tehnicke vestine, odlucio da to sam skarabudzim napravim. elem, da ne smaram mnogo, evo nakon nekih 10k km ok sam zadovoljan. nije to onako kako bih voleo, ali s obzirom da sam sam sve pravio... najvise mi smeta sto ne mogu precizno da nastelujem protok ulja, tako da je motor uvek prepoznatljiv po flekama od ulja po celoj zadnjoj strani, koferu, tablici... ali zato se vise ne akam sa sprejem, lanac operem mnogo redje, jer duze ostane u dobrom stanju i tako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1638 Napisano Jun 21, 2012 Drug član, 1710 postova Lokacija: Paracin Prijavi odgovor kao problematičan PapaStalin zasto ne pokusas sa onim slavinima za akvarijum i mislim da nema potreba da ti je to non stop otvoreno. Recimo otvoris i vozis 10 km da se podmaze a zatim zatvoris sledecih 100 km, narocito ako vozis po dobrom putu, mislim da je to sasvim dovoljno da uvek bude podmazan... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6315 Napisano Jun 21, 2012 Enduraš, 6365 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Poenta sa automatskim podmazivacima je da se zaboravi na podmazivanje lanca. Ako treba svakih 100 km da se otvara/zatvara slavina, onda sve to gubi smisao Ako je akvarijumska slavinica lepo nastelovana, motor i felna ce biti suvi, a lanac ce biti podmazan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 348 Napisano Jun 22, 2012 Drug član, 1080 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Jel ugradjivao neko homemade podmazivac na FZ6... Ne znam gde sakriti ventil...pod sedistem je bolesno toplo.....a jos se i on sam greje...kako li ce to podneti... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 348 Napisano Jun 30, 2012 Drug član, 1080 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Malopre sam dosao sa bubanj potoka i kupio neki elektromagnetni ventil koji na sebi umesto on/off klapnice ima slavinicu kojom se odredjuje protok... Zanima me da li neko od vas zna.....da li sam kupio pogresan ventil ili je to ipak taj koji koristite za podmazivace? Da napomenem da je cena ovog ventila 650 din... A kupio sam i crevce...30 din/M I kanticu za ulje...300 din.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Iron_Floyd 408 Napisano Jun 30, 2012 BIG ENDURO FREAK, 645 postova Lokacija: Novi Sad; Zrenjanin; Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Imam isti takav sa slavinicom LOVATO elektroventil. Radi za sve pare! Pazi samo kad povezujes, na njemu je oznaceno tacno + i - gde je. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...