ZlajoX 47 Napisano Maj 25, 2012 Svrati ponekad, 125 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Suzuki DR600 DJEBEL Prijavi odgovor kao problematičan Kako prilikom rastavljanja blokova i vadjenja radilice na blokovima u kojima su vec vise puta menjani lezajevi pa prilikom izbijanja radilice umesto u bloku lezajevi nam ostanu na radilici, evo ovako. Operacija skidanja tih lezajeva se nikako ne sme vrsiti udaradnjem cekicem ili kajlovanjem sa nekim sekacima, jer usled tog dovodimo u pitanje centricnost polutki same radilice, tako da je vrlo moguce deformisanje radilice koja nam u narednoj montazi vibrira u motoru i dolazi do ostecenja lezaja a i samih blokova. Da bi se to izbeglo napravio sam jedna alat za skidanje tih lezajeva. Alat se sastoji od dve polutke koje stegnemo oko lezaja i svlacim ga. Kako je obicno lezaj skoro prislonjen na telo tega radilice ili ima vrlo malo mesta izmedju nesto oko 2mm, pa nije moguce ubaciti nikakav alat. U tu svrhu sam pocetke ovih polutki naostrio sa brusilicom tj. napravio oblik kajle. Na krajevima polutki sam izbusio rupe, a na jednoj zavario matice i uz pomoc imbus sarafa M8 pritezajuci te polutke one se uz pomoc tog kajlastog dela usecaju izmedju lezaja i tega radilice, a pritom ne ostecavaju nista. I tako dotezajuci do kraja dobijemo ovakav izgled: Kada smo to uradili na red dolazi jedan ovakav alat koji postavljamo na rame odmah iza navoja, da li variomata, da li magneta. Zatim uz pomoc matica M10 kljuc 17 i sarafa koje sam navario na polutke pocinjemo svlacenje lezajeva ovako: Zatim postupak ponavljamo na strani magneta. I tada dobijemo ovo Zatim je sledilo i farbanje i evo izgleda gotovog proizvoda tj. alata. Ako imate alate i strpljenja mozete uraditi ovako nesto jer ce vam sigurno nekad zatrebati ako imate ovakav skuter sa minareli masinom. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Maj 27, 2012 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Kako prilikom rastavljanja blokova i vadjenja radilice na blokovima u kojima su vec vise puta menjani lezajevi pa prilikom izbijanja radilice umesto u bloku lezajevi nam ostanu na radilici, evo ovako. Pa i normlono je da lezajevi kod rastavljanja blokova ostanu na radilici,a i pri sklapanju se lezaj prvo navlaci na radilicu,a pri spajanju se blokovi greju da se otvor za lezajrasiri i udje bez roblema,kad se ohladi lezaj se u otvoru stegne.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...