Jump to content

Moto Zajednica

Aprilia SR50R 2006

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 166 postova
  • Motocikl: Yamaha R6 007 & Yamaha XTX660 007 & BMW F800S

pozdrav svima

interesuje me koliko od prilike vrijedi ovaj motor- aprilia sr50r 2006 god ... plastike nisu bas nesto ocuvane...u motor nema ulaganja osim tih plastika koje bih mozda lakirao ... ima ax auspuh,malosi kais,malosi rolnice i malosi varijator....

i sto m ije najgore od svega..motor je presao nesto preko 28 hiljada ..a 2006 je god ... malo mnogo :)

je li to premnogo za jedan skuter...ima li neko da je presao priblizno ovoliko sa ovakvim skuterom ????

i sta mislite da li bi valjalo da se odradi i izlijepi cijeli motor u karbon 3d foliju - crnu???

nemogu nac nidje na netu..nku sliku ovog motora u carbon foliju...da vidi mkako bi joj stajalo ...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• BJB Maxi Scooter Club, 314 postova
  • Motocikl: Honda PCX 125 2021

Vidi druze,da ti navedem jedan primer iz moje kuce.

Moj otac ima Kymca B&W 50 2t,kupljen je je nov takodje 2006.god,vozio ga je jedino on i to samo kuca-posao i po neka voznja u lokalu do pijace i sl. i evo na satu ima oko 21000km.Redovno je odrzavan i nije imao nikakvih problema,a masina i dalje radi kao sat i nije otvarana.

Prema tome,rekao bih da je kilomatraza koju si naveo realna za skuter tog godista,a jos ako je i redovno odrzavan ne vidim zasto bi imao nekih problema,ipak je to Aprilia koja bi trebala da ima kvalitetnu i izdrzljivu masinu.Da sam na tvom mestu ja bih otisao i probao taj skuter ili ako je moguce oteraj je kod nekog majstora da ti kaze kakva je masina.

Sto se cene tice,ne mogu ti reci nista precizno ali ocekujem da je negde oko 1000-1200evra realna cifra,zavisi u kakvom je stanju i da li ima nekih ulaganja vidljivih na prvi pogled.

Nadam se da sam ti bar malo pomogao i da ce ti odgovoriti jos neko od iskusnijih koji su imali priliku da poseduju i odrzavaju navedeni skuter.

Pozdrav :zdravo:

Hvala na odgovoru druze

ko god pita koje je godiste(2006-dobro je,nije mnogo star) koliko je presao (oko 28 hiljada-auuu sto je to kao da je taxi bio)

i onda me to malo vise brine...jer neznam koliko u proseku mogu da predju ove masine,a da se ne ulaze nesto u njih...jer svakako da ne bih volio da ga uzmem pa poslije par dana da moram ulagat u njega i otvarat masinu i mijenjat sve i svasta...to me najvise brine...

inace motor kao motor je dobar...naravno da ima nesto od ulaganja a to je mozda farbanje plastike i malo da se dotjera da bude tip-top :)) jer ja odma moram to da sredjujem ,ne bi mogao da ga vozim a da mi neka plastika nema sarafa ili da nesto drnda-lupa :)

tako da bi bilo mozda estetskog ulaganja oko plastika i rekao mi je da mu je jedina falinka oko cega se on nije htjeo zajebavat ni vodit kod majstora to da mu uopste ne puni akumulator...sad sta je tu problem..ni ja sam ne znam...mozda neko od vas zna..sta je tu problem ??? i moze li se to rijesit ?

Probao sam juce motor...i motor ide i puni extra(ima malosi kais,malosi rolnice,varijator,auspuh Zx) ide bas dobro..nisam ga cerao pun gas ali do 80-85 puni kao lud :)

i primjetio sam da u pocetku-prilikom krecanja malo podrhtava-vibrira motor...pitao sam nekog majstora sta bi to moglo bit..on kaze da je najvjerovatnije da je lamela i da je treba podesit na vece obrtaje... je li to tako ??

Cijena motora je 800 eura . . . gledao sam mnoge druge i mislim da mu je cijena sasvim realna..za ovo godiste...za te pare se prodavaju gilere runner 2002 god....

ako ima neko ko posjeduje ovaj motor...da mi malo pomogne oko svega ovoga...bio bih mu mnogo zahvalan ;) a i castio bi nedje pice ak ododje na more :takoje:

Tebi druze jos jednom hvala na odgovoru :zdravo:

• Svrati ponekad, 209 postova
  • Motocikl: Beverly 300 ie

I 800 evra je mnogo, skini na 700, ko zna kakav je unutra i šta je rađeno sa njim. Očekuje te bar jedno 100-200 evrica ulaganja, servisiranja, folija. A i onda nije sigurno kako će se ponašati. Razmisli......

Srećno

• BJB Maxi Scooter Club, 314 postova
  • Motocikl: Honda PCX 125 2021

Ja mislim da je 800 evra korektna cena za takav motor pa makar imao i 100-200evra ulaganja jer ako za 1000evra mozes da imas Apriliu u top stanju,isplati se.A sa obzirom da je 2006.god,ako kasnije procenis da si se zeznuo sto si je uzeo,opet ces je lakse prodati.

Sto se tice problema oko punjenja akumulatora,moguce je da je neka banalna stvar u pitanju pa mu na osnovu toga mozda mozes jos malo spustiti cenu ali ja bih ipak insistirao da on to resi ako zeli da ga proda.

Sve u svemu,ako na prvi pogled nisi video neke ozbiljnije nedostatke osim ovih estetske prirode,a dopada ti se skuter u celini i kako ide i kako se ponasa u voznji,dogovorite se da lepo odete do nekog pristojnog majstora koji ce ti reci sta i kako treba da se uradi.Tada ces vec okvirno znati koliko jos treba uloziti u taj skuter i tada se lepo iscenkajte ako treba,ako ne kupuj i uzivaj :moto3:

I pitaj ga sta je uradio sa original auspuhom,varijatorom i ostalim delovima koje je zamenio,ako ih ima sacuvane ne bi bilo lose da ti da kako bi ih imao u rezervi za svaki slucaj.Pozdrav i srecno :zdravo:

Hvala ti prijatelju...tako cu i uraditi...samo moram jos malo da sacekam-nadam se samo jos do kraja sedmice da tom momku stari dodje sa broda....i da zavrsimo sve to..i na kraju da se odlucim sta cu - da li da kupujem ili ne ,ali mislim da hocu jer za te pare kod nas nema mnogo izbora,da mozes da biras izmedju nekoliko skutera..pratim stalno te oglase i raspitujem se o prodaji motora..ali nema nikad nista novo ;)

I to sto kazes..poslije nekog vremena,ako budem htjeo da ga prodajem..mislim da necu moc da izgubim - eto mozda nesto malo...jer je dobro godiste ... jos ako ga sredim,onda ga ostavljam za sebe sigurno :moto3:

Mozda se neko javi i napise nesto na ovu temu od onih koji imaju ovakav skuter ili su ga imali ;)

Hvala i veliki pozdrav :zdravo:

A da li bi je valjalo uradit i presvuc citavu u karbon 3d foliju ?? i stavit na donju plastiku nalepnicu APRILIA-zlatnim slovima...i tako to ???

ima li idgdje slika na net da je neko nasao apriliu sr 50 r da je citava u karbon ????

Jos uvijke se niko ne javlja i ne pise nista na ova moja pitanja i ovu temu ..... hvala Vam u svakom slucaju :neznam:

e sad da li bi neko bio toliko ljubazan da mi kaze gdje ima da se kupe neki dodaci za skutere ,,ali da je firma ili ta prodavnica provjerena i tacna sa isporukama i cijenama ...

zna li neko kako se stavljaju one led diode u farove..sto ima po netu na neke aprilie sr50 ???prelijepo ono izgleda ;)

:Mina:

• BJB Maxi Scooter Club, 555 postova
  • Motocikl: Honda XL600V Transalp

Ne znam koliko ti je pametno da presvlacis ceo motor folijom.. Zasto?? Zato jer zivis u toplim krajevima gde su mnogo velike vrucine dosta dugo.. Moguce je ako ti stoji skuter duze na suncu leti da se folija i odlepi.. Ali vidi to sa covekom koji bi ti lepio motor.. Trazi neku garanciju da se nece odlepiti.. A mislim da bi kombinacija crni karbon sa zlatnim slovima aprilia bila ok..

1zdravo.gif

Hvala druze na nekom savjetu...ali mislim da nece da se odlijepljuje jer je radio dosta nekih stvari na motore i auta pa nikome se nije dizalo i odlijepljivalo..samo treba dobro da se odradi i fenom da se zagrije i zalijepi i nema zime :)

znas li mozda gdje ima da se uzmu neki dodaci kao ove led diode sto sam pomenuo ?? i jos neke druge zajebancije ??

i planirao sam mozda da felne odradim i ispoliram do visokog sjaja...tako da ispadnu kao prohrom ;) ili mozda u mat crnu boju :hej:

• BJB Maxi Scooter Club, 555 postova
  • Motocikl: Honda XL600V Transalp

Podledaj OVAJ sajt. Proverena firma. Imaju sve i svasta za manje skutere. Samo oko isporuke bi trebalo da se dogovoris sa njima. A za diode ne znam ko radi ali lepo izgledaju. Mozda ima da se kupi kompletan far sa fabricki ugradjenim diodama.

1zdravo.gif

@Adrenalin Speed

Jesi li ti pazario neki skuter na kraju,ne hvalis se.Ako jesi daj neku slidzu da je malo vidimo :D

Skoro da jesam :)

kaparisao sam tu apriliu o kojoj sam i pricao 2006 god ... trebalo bi u utorak ili srijedi da je dovedem..pa ce bit slika ;) samo se moram odlucit sta da radim sa njom...da li da je odradim u karbon ili ne...

Podledaj OVAJ sajt. Proverena firma. Imaju sve i svasta za manje skutere. Samo oko isporuke bi trebalo da se dogovoris sa njima. A za diode ne znam ko radi ali lepo izgledaju. Mozda ima da se kupi kompletan far sa fabricki ugradjenim diodama.

:zdravo:

gledao sam na taj sajt i bas imaju dosta opreme za yamahu aerox..za apriliu i nemaju bas ono sto sam trazio...ali cu da se potrudim i pomucim jos malo i trazicu svugdje...

hvala tebi u svakom slucaju,,ako cujes da neko ima ovo sto trazim ..samo javljaj ;)

:zdravo:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja