Jump to content

Moto Zajednica

Kawasaki GTR1000

Recommended Posts

  • Ne silazi, 6914 postova
  • Lokacija: Smederevo
  • Motocikl: TDM 900

Htedoh danas da procitam nesto o ovom motociklu no na forumu ima vrlo malo napisanog o istom, za sta smatram za stetom.

Kawasaki-GTR-1000-2004-700px.jpg

 

Radi se sport-toureru iz 1986. godine koji se proizvodio do 1999. (negde sam nasao podatak 2006.) Baziran je GPZ900R i Ninji 1000, naravno sa optimizovanim agregatom za sport-tourera. Kilometraze od preko 150,000 im nisu strane, pogon preko kardana... Sve u svemu prosta i jednostavna masina, tek 1994. su napravili neke vece izmene na kocnicama, viljusci, instrumentima...

 

Po tadasnjim testovima u poredjenju sa BMWom K100LT, izasao je kao apsolutni pobednik, kazu da je bolji motocikl u svakom aspektu i jeftiniji od BMWa, no ipak, kod nas se GTR1000 i nije nesto posebno primio. Ja sam relativno mlad, mozda ih je bilo vise u proslosti, video sam jednog prosle godine u Pancevu na skupu Kojota, i to je bio prvi i poslednji.

  • Haha 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Hronični Motociklopata, 7124 postova
  • Lokacija: Severna Bačka
  • Motocikl: Banditos 650

ja mislim da je GTR nastao na bazi GPZ 1000RX a on je nastao od GPZ 900R :)

retki su ali video sam par komada, prosle godine jednog crvenog na moto susretu u Adi, zanimljiva masina :takoje:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2422 postova
  • Lokacija: Shabac
  • Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250

mozda je bolji motor ali je dizajn kao da je pravljen u bmw-u. Ok za te godine kad je pocet da se pravi ali je tuzno ako je ostao isti do kraja svoje proizvodnje to jest do te 99 ili koje vec.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2753 postova
  • Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi))
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Jbg, izgled mu je stvarno mana, šteta što ga kao i GPZ500S nisu modernizovali tih godina, mada ovakvi motocikli se puno manje prodaju, pa su vjerovatno odlučili da zadrže izgled i samim tim i cjenu na niskom nivou.

 

Pošto voliš da personalizuješ, nađi neki mehanički dobar pa budži oklope od nekog mlađeg-ljepšeg touringa

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 293 postova
  • Lokacija: Bg

ono malo shto ja znam...pocheo je da se pravi 86 i do 89 imo 110 konja...kasnije ga ushtrojili za tih 10 konja ali nikakav problem da mu se tododa ...otprilike 20-30 evra...do 1999 se prodavao u evropi a do 2006 u USA...sa tim shto se tmo naziva Concours...negde se pominju i primerci koji se vode kao 2008...masjina ista nije se menjala neshto previshe cirka 20 godina shto je pricha za sebe...jeftini delovi i sigurnost na putu,sjajna zashtita od vetra...starinski izgleda ali ko ima problem sa tim i negleda ga...ja sedeo na par mashina pri tom zadnja je bila 2005 god....prekosutra stizem u englesku gde me cheka jedan 1999.god .trebali bi da se zajedno druzzimo jedno 2500-3000km pa cu am preneti utiske iz prve ruke... :zdravo: :zdravo: :zdravo:

  • Haha 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 293 postova
  • Lokacija: Bg

vratih se iz engleske pa da prenesem utiske...Motor je izazvao kod mene razlichita osecanja..prvih par dana na momente se odushevim udobnoshcu putovanja pa se totlno razocharam manevrisanjem pri manjim brzinama i lakat krivinama...to je bukvalno trajalo 2-3 dana pomeshanih osecanja...izgleda je trebalo malo da se naviknemo jedan na drugog...i na levu stranu vozznje po engleskoj...da napomenem da nikada do sad nisam vozio nishta slichno i nikad 4 cilindra..a posle toga :moto3:

motor je jako rastegljiv vozi se iz trece ppri malim brzinama i krivinama do 60-200 u peteoj...mora malo ranije da se ubaci u krivinu obori ali kada udje drzzi je kao da je zagrizao...motor trazzi da se zavrne gas kada si u preticanju...ja se navikokh na veci obrtni momenat kod V motora...ali ko shto rekoh 2-3 dana upoznavanja...nikada udobniji moror nisam vozio a i suvozachica to isto veli...mnogo shtekova dzepova za sitnice na oklopu za naochare ,dokumenta ,i ostae stvari koje nemorate da drzzite po dzepovima mnogo kuka i prostora da zakacite mrezzu i strepove tako da mozzete da ponesete brdo stvari...bozhni koferi su 36 L i ok su kvalitete i nisu komplikovani za nameshtanje kada se ushemish... zashtita od vetra je SJAJNA shto je jako bitno ako vozite po kishi od jutra do sutra kao mi...dok su ostali prijatelji bili mokri i preko kishnjaka meni se malo namochile rukavice :zvizduk::takoje::zvizduk: vrhunska stvar sa fabrichkim vizirom nemogu ni da zamislim da se stavi vishlji...kardan radi za sve pare (opet prvi put vozim kardan)povremeno se oseti krst kardana kada oduzmesh pa zavrnesh gas ali to niodkakvog uticaja nije bilo na vozznju...potroshnja od 6.2 po normalnim putevima do 7L po planinskim...dvoje na motoru i ful natovaren cirka oko 250kg...mana mi je bila velika inercija kada usisa brzinu ali su kochnice fantastichne tako da se to ponishtava...i jebena 16 zadnja guma

  • Haha 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 172 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: BMW R1200GS ADV 2012 Triple Black

Moj cica (stric) ima GTR-a 1000! Motor je '94 godiste i presao je preko 100.000 km i sve i dalje radi kako treba. On zivi u Austriji i kad sam bio tamo vozio me je po onim brdima (pocetak planinskog veca Alpi). Zastita od vetra izvanredna! Iznenadio sam se kad mi je pokazao na 150km/h kako muva (musica) hoda pa unutrasnjoj strani vizira - prednjeg stakla... :lol: Motor je tezi nego sto hoze kaze. Ima 280 kg sa svim tesnostima! :aha: Dao mi je i da ga provozam malo i stvarno je tesko manevrisati ma manjim brzinama ali vec kada se predje neka brzina od 50 km/h moze bez ikakvih problema. Sve u svemu motor je stabilan i udoban! :takoje: Vozio sam se na njemu (kao suvozac) od Beca do Sida (nekih 500+ km) i nisam osetio nista! Kao u fotelji! Masina nije isforsirana i zato je dugotrajan! On je zadovoljan s njim i rekao je kad bi ga menjao menjao bi ga jedino za GTR 1400! :zdravo:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja