Misha Tattoo 111 Napisano Maj 8, 2012 U prolazu, 11 postova Lokacija: Vozdovac Motocikl: Suzuki Bandit 600 s ,Yamaha r6 Prijavi odgovor kao problematičan Mozda je neko nekad imao slicnih problema,pa da neki koristan savet.Da ne lupamo glavu i ja i majstor sta mu je. Sve je pocelo pre nekih mesec dana. U voznji na autoputu se odjednom ugasio.Posle jedno sat-dva momacke voznje gde je vozen uglavnom 150-200. Stao sam na pumpu,skinuo sediste i ugledao akumulator koji samo sto nije pukao.Naduo se kao lopta. A posle odlaska kod majstora ustanovljeno je da je stradao CDI,Regler koji je pravljen,navodno je bio ok,Akumulator i od prevelike struje sprzeni su farovi i migavci. Motor je stajao dosta kod majstora,popravljen je cdi ,kupljen nov original regler,akumulator,sijalice. Motor je proban,izmerena struja,vozen dva dana bez ikakvih problema i onda se opet ugasi u sred voznje. posle 10 min voznje. Na gurku moze da upali,al ide 200-300m bez problema i onda ponovo stane. Dok se ne odmori jedno 10-20min,nema struje ni za tablu. Kada se odmori,moze da svira,rade svetla,tabla,al ne moze da zavergla. Na gurku ponovo moze da upali,al se ugasi i tako u krug... Cuo sam da su se neke r1-inice javljale sa slicnim problemom,pa reko da vidim dal neko ima iskustva. Za sada sumnjam na: 1. CDI 2. komplet instalaciju 3. stator 4. neka glupost 5. neko mi je bacio crnu magiju. Nadam se da je pod broj 4,ili 5 jer ne verujem u vudu magije,al ako neko ima neki predlog,neka pise. pozdrav. p.s. ocitavanje na akumulatoru kada motor radi u leru,pokazuje da vuce malo vise struje nego sto bi trebalo. pozdrav i hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Misha Tattoo 111 Napisano Jun 13, 2012 U prolazu, 11 postova Lokacija: Vozdovac Motocikl: Suzuki Bandit 600 s ,Yamaha r6 Prijavi odgovor kao problematičan Molim sve ljude,koji se i malo razumeju u elektroniku na motorima da daju neki savet,ideju sta bi mogao da bude problem. Poludei sam sa motorom jer sam mu stavio novi regler,cdi,stator,akumulator.motor sada ok puni struju,al problem je sto se regler za 2 minuta stajanja u leru toliko zagreje,da ne mozes u ruci da ga drzis. Promenio sam 3 reglera i svi se ponasaju isto tako da nije do njega. Elektricar je proverio skoro celu instalaciju i sve je super. Motor radi,moze da se vozi,al se plasim da ce mi posle 10 min voznje regler ponovo sprziti sve. Molim vas,ako ima neko ko se i malo razume da da neku svoju dijagnozu il pretpostavku za moguc problem. Sa tim motorom hocu da idem na kosova za Vidovdan,tako da mi je veoma vazno da se problem sto pre sredi. Hvala svima unapred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sergio 2328 Napisano Jun 13, 2012 hoochie coochie man, 1239 postova Lokacija: BG/ZG Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81 Prijavi odgovor kao problematičan Imas na forumu nekoliko ljudi koji se bave strujom. Nisam imao potrebe za njihovim uslugama, ali oni koji jesu hvale ih na sav glas Probaj da kontaktiras clanove: Arakis, Joska, Guja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...