Bojan1984 35 Napisano April 24, 2012 Svrati ponekad, 153 postova Lokacija: Batajnica Motocikl: Plovim drugim vodama Prijavi odgovor kao problematičan Od skora sam vlasnik Aprilie Pegaso 650 Cube. Motor je 1999 godiste sa 24000 km na satu. Trebaju mi savetu oko ulja koje da sipam u motor. Po manualu ide 5\40, a ja se dvoumim izmedju njega i 10\40. Sipacu naravno Bardahl ulje samo ne znam koju gradaciju. Saveti iskusnih aprilijasa su dobro dosli. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Black Adder 223 Napisano April 24, 2012 Zainteresovan, 627 postova Lokacija: Beograd Republika Miljakovac Motocikl: Kawasaki ZZR600E Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam u moju sipao 10W-40, u nekom mom manualu tako piše Za sledeću turu sam spremio bardahl 15w-50, a da me ubiješ ne sećam se koje, još nisam odradio servis. Doduše moj Pegaso je prešao 60k, za sad ne vidim da troši ulje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1189 Napisano April 25, 2012 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1382 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan Bardahl ulje sam sipao ranije ali mi je zapusio davac pritiska posle kratkog vremena,pa sam tada zamenio ulje i sipao Ipon 15/50 posto je motor presao 60k.Do sada vec dve zamene i dobro se pokazalo a sto je najbitnije ne trosi ga ni malo.Posto ti je motor 99 verujem da je presao malo vise od tih 24k pa mozes isto 15/50 da sipas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Black Adder 223 Napisano April 25, 2012 Zainteresovan, 627 postova Lokacija: Beograd Republika Miljakovac Motocikl: Kawasaki ZZR600E Prijavi odgovor kao problematičan Bardahl ulje sam sipao ranije ali mi je zapusio davac pritiska posle kratkog vremena,pa sam tada zamenio ulje i sipao Ipon 15/50 posto je motor presao 60k.Do sada vec dve zamene i dobro se pokazalo a sto je najbitnije ne trosi ga ni malo.Posto ti je motor 99 verujem da je presao malo vise od tih 24k pa mozes isto 15/50 da sipas. Iskreno, ne vidim razlog da ulje, koje je fluid, zapuši davač pritiska. Ajd probaću sad kod sebe na Pegazu, mada slično ulje (isti brand Bardahl) sam sipao i u madisona i dosta po garaži, niko mi se nije žalio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
klaki79 0 Napisano Octobar 5, 2013 U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan Imam Mali problem sa pegasa 650 cube gasi se na ler kad podignem broj obrtaja radi ko sat..Da li su karburatori Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Erceg82 0 Napisano Octobar 14, 2013 U prolazu, 6 postova Prijavi odgovor kao problematičan Imao sa sličan problem,bilo je do vode u benzinu.Meni se čak gasio na semaforu i u vožnji!Otišao do majstora,malo pročistio karburatore,rezervoar i sad nemam problema!Kaži mi kakva ti je potrošnja?Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Black Adder 223 Napisano Octobar 15, 2013 Zainteresovan, 627 postova Lokacija: Beograd Republika Miljakovac Motocikl: Kawasaki ZZR600E Prijavi odgovor kao problematičan @klaki Proveri stanje airbox-a, da nisu mozda grane auspuha progorele i i da se od izduvnih gasova istopio airbox i vuče "falš" vazduh. Naravno, prvo da li je podešen dobro ler gas, kod pegasa cube treba da bude 1400-1600 o/min, ispod toga ne puni dobro akumulator i prazni ga te se i zbog toga može gasiti na leru. Da li je skoro čišćen ili zamenjen filter vazduha, ume i on da pravi probleme Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...