Jump to content

Moto Zajednica

Peripetije oko zabrane

Recommended Posts

• U prolazu, 35 postova
  • Motocikl: Fz8

Dakle, 2010. me navata pandur u G. Milanovcu kako Golfom navodno preticem preko pune linije ( lazh, ali to je sad nebitno) i napise kaznu. Stigne resenje od sudije u novembru 2011. zabrana 3 meseca, 6 bodova 16000 djunti. . U sudskom resenju pise pravosnaznost odluke nakon isteka roka za zalbu koji je nekih 8 dana od dospeca resenja.

Ja se ne zalim, platim kaznu i krenem da brojim 3 meseca ( ok, znam da trebaju da mi uzmu dozvolu, jel mogu ja da je odnesem jok, treba njima da stigne resenje..ok,njihov problem (tu sam ispao kasnije ce se ispostaviti VOLINA1hmm.gif)) Ok, ja kupio motor u septembru, vozio sa L tablom i spremao se da polazhem na prolece( ovo tekuce prolece :) a i spremao se za put do Barse u junu. Uplatio polaganje testova u Vir-u prosle nedelje, 12og mi polaganje kad evo danas stize zahtev da predam vozacku na 3 meseca...MOMENTALNI POPIZD.0ljut2.gif

Zovem saobracajnu upravu, takva i takva situacija, kaze on meni moram da predam. Dobro, al ovde u resenju pise da je pravosnazno od isteka roka za zalbu..

-" Ma to nema veze, kad vam stigne zahtev morate da predate" Na moje pitanje a gde to pishe krece lik iz uprave da se dere

- " Sta gde pise, pise tamo u nadleznom zakonu , nema sta gde pise nego ti moras da predas pa ti vidi"

E sad, sut sa rogatim ne ide, pa su mi varijante :

a) pravim se lud, ne predajem vozacku ali s'obzirom da me ceka polaganje, kad budem polozio sacekace me kod izdavanje dozvole sa zabranom

b) odem tamo da vidim jel mogu da odlozim oduzimanje dozvole ( i da mi pozajme 100 evra kad sam vec tamo1jok.gif)

c) povinujem se, predam, smrdim 3 meseca i onda polazem

d) polazem pa vidim da li ce da mi uvaze polaganje i izdaju mi vozacku kad prodje zabrana

Otvoren sam za predloge, glasanje i onih 100 evra1oda.gif.. jedino me kopka da li ima sanse da ne predam sad, polozim dobijem vozacku i onda se tako pravim blesav do septembra i tad im predam..mada je i meni dok pisem ovo jasno da su sanse ravne nuli.1grr.gif

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 268 postova
  • Motocikl: (Vertemati) Vor EN400 enduro

Prvo 100 evra nemam :zvizduk:, a za ovo ostalo ne znam sta da ti kazem. Ti mozes na polaganje i da kad polozis dobijes uverenje o tome. E sad, kad sa tim uverenjem o polozenom odes u sup, verovatno ce da ti uzmu dozvolu i kazu dodji za 3 meseca. Vidi sa nekim ko radi na salteru da li proveravaju na kompu da li postoji resenje da ti se oduzme dozvola. Ako ne proveravaju, pravi se lud.

Najpre ces da resis situaciju ako znas nacelnika :neznam:. Meni je slucajno u kraljevu bio komsija i ja jedan dan odem kod njega da vidim kakva je procedura za polaganje, a on meni dodeli jednog pravnika koji je sve radio umesto mene oko vadjenja L tablice i ostalih gluposti. Oduzi ga ja, ali nazalost poenta je para(veza) vrti 'de burgija nece.

U sustini grizi, ujedaj, nikako nemoj da sedis skrstenih ruku. 3 meseca u sezoni boli ko prst u oko 0plac.gif

• Šta reći?, 399 postova

Мислим да сад мора да се преда то парче пластике... :(

reci mi da se salis?

meni stigla zabrana 19,marta,i nisam video da pise o predaji dozole...

ako treba da predam,onda do k*rca,otislo mi mesec dana bezveze...

• Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1379 postova
  • Motocikl: K1600GT

Sada cin primis i potpises resenje koje je stiglo od njih dozvola je automatski oduzeta.

Tako ti pise i u resenju da zabrana pocije od dana potpisivanja dostavnice.

• MK SO Zandarmerije, 608 postova
  • Motocikl: KAWASAKI ER5, pre SUZUKI BANDIT 1200, APRILIJA ATLANTIC 500 CLASSIC

nije mi bas jasno,kazes navatali te za punu liniju i kaznili,a posle toga polazes za dozvolu.pa kako te nisu kaznili sto vozis bez dozvole? i kakoda ti uzmu dozvolu kad je nemas?

• Svrati ponekad, 212 postova
  • Motocikl: Yamaha Tracer 7 / Aprilia Sr 50

Decko verovatno polaze za A a uhvatili ga za B. I ne moras da nosis vozacku nigde,samo si unet u sistem bato :nanana:

Ja upravo cekam da mi istekne zabrana,ali i vozim povremeno,ako me provere nekim slucajem na*ebo sam :lol:

Proveri da li ti zabrana vazi samo za B kategoriju,mozda mozes da polazes za A ne vezano sa tim tvojim problemom!

Pozdrav :zdravo:

• Svrati ponekad, 219 postova
  • Motocikl: GSX-R 1000 K4

Nekoliko stvari me ovde buni. Prvo, kažeš nisi preticao preko pune, a pandur ti napisao tek tako? Nije da ti ne verujem, ali u daljem tekstu nisi baš bio ubedljiv u borbi protiv te odluke. Da se meni desilo da mi pandur IZMISLI prekršaj, terao bih sudski ovim redom: žalba, žalba višem sudu, žalba ustavnom sudu, terao bih do Strazbura... A ako bi i tamo izgubio slučaj, policajcu bih iskopao oči. Onda bih bio u pritvoru dok se ne završi suđenje i čekao bih kaznu za nanošenje teških povreda službenom licu. Do pravosnažnosti presude bih pobegao iz zemlje. Ne zajebavam se!

Drugo, ako piše u presudi da tvoja zabrana počinje onog momenta kada prestane žalba, mislim da je sudska presuda amin. Konsultuj se sa nekim advokatom, mogu ti dati čak i neke telefone advokata specijalizovanih za saobraćaj. Ali mislim da sve to definiše zakon o opštem upravnom postupku, on se nije menjao godinama. Pročitaj ga, ili pronađi već kom zakonu pripada takva procedura.

• U prolazu, 35 postova
  • Motocikl: Fz8

@Banconi Konkretna situacija je da je bila noc, ja sam pretekao kamion na isprekidanoj nastavio da voyim i posle 300 metara se pojavi pandur u mraku sa shargarepom mashe i kao pretekao si na punoj..a on stajao iza coska, mogao je da vidi preticanje samo ako je Marvelov super-heroj. Ja dam izajvu, dva svedoka, on svoju i posle jedno godinu dana stize poziv od sudije, ja odem pita me jel bilo kako pandur kaze , ja kazem nije, ona kaze nije ni bitno, odlučuje sud u G. Milanovcu gde je i napravljen prekršaj.. i nakon nekog vremena stiže rešenje kriv si, glup si i tako dalje. Šta piše u presudi je da pravosnažnost presude stupa nakon isteka roka za žalbu, a upisivanje zabrane u vozačku će biti izvršeno od strane nadležnog lica... i to je to.. a u ljermontovoj su rekli da dok ne stigne od njih rešenje ne važi cela priča..eto..

• Svrati ponekad, 219 postova
  • Motocikl: GSX-R 1000 K4

Kao što rekoh, nisam siguran u deo oko iskazivanja rešenja, odnosno oko izvršenja. Trebalo bi da se konsultuješ sa stručnom osobom. Međutim, trebalo bi da promeniš svoj inertni stav o izbegavanju pravne borbe. Ti si, ukoliko sudija nije imao čist slučaj, imao priliku da teraš sudski putem preko žalbe do daljeg.

Ovakva borba nije stvar samo toga da li se tebi više isplati u trenutnku odluke da platiš neki dinar kazne i sačekaš par desetina dana da ti dozvola ponovo postane važeća, jer je to u stvari i deo opšte borbe. Dakle, svako ko ustukne pred okrnjenim srpskim sudskim sistemom, dozvolio mu je da bez borbe može da kinji i druge. Daleko od toga da pozivam na kršenje propisa. Naime, svi ti zakoni su bar idejno pravljeni tako da društvo bude uređeno, a ljudi u svemu bezbedni.Ipak, kršenje pravnog poretka, a posebno od strane ovlašćenih lica, tj. korumpiranih polupismenih pandura, e to je katastrofa za sve nas, ne samo za tebe i tvoju vozačku dozvolu. Zbog toga, drugi put ako ga ikada bude, žalba, žalba i žalba, advokat, pretnja žalbom, pretnja kontratužbom, pretnja tužbom panduru protiv zloupotrebe službene dužnosti itd. Isplati se.

• Podržavam 3

• Bayerische Motoren Werke, 624 postova
  • Motocikl: BMW R 1250 RT

Kao što kaže Banconi moramo se boriti za svoja prava.Ali se nadamo da nećeš imati više ovakvih situacija u budućnosti :zdravo: .

• Svrati ponekad, 148 postova
  • Motocikl: BMW R1150GS

Nismo ista zemlja, ali mislim da se zakoni bitno ne razlikuju.

U BIH, u slučaju da napraviš prekršaj sa autom (vozilom B kategorije) koji ima za posledicu oduzimanja vozačke dozvole (zabranom upravljanja), zabrana se odnosi samo na onu kategoriju sa kojom si načinio prekršaj (u ovom slučaju B kategorija), a ostale kategorije ti i dalje važe (A, C, D i sl.). A procedura oko same vozačke je sledeća: Kada dobiješ presudu, možeš da čekaš da te pozovu da predaš vozačku dozvolu ili možeš da odeš sam da je predaš, stim da ako si imao druge kategorije (A,C i sl.), možeš da tražiš da ti izdaju novu vozačku dozvolu (koju moraš da platiš) na kojoj ćeš imati sve kategorije koje imaš a pored kategorijie na kojoj imaš zabranu će pisati datum od kada do kada ti je zabrana. I ti bez problema možeš da voziš...

Ovo znam iz ličnog iskustva... >:( >:(>:(

Čak posle isteka zabrane ja sam tražio da mi vrate vozačku na kojoj nema zabrana, što su i učinili...

• Svakom po zasluzi, 12419 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

To je pravilno i pametno a ne kao u Srbiji da za neku grešku učinjenu motorom gubiš pravo na sve kategorije i time profesionalcima - vozačima kamiona, autobusa oduzimaš pravo na rad :neznam:

• U prolazu, 10 postova
  • Motocikl: SUZUKI BANDIT 1250

Kao što rekoh, nisam siguran u deo oko iskazivanja rešenja, odnosno oko izvršenja. Trebalo bi da se konsultuješ sa stručnom osobom. Međutim, trebalo bi da promeniš svoj inertni stav o izbegavanju pravne borbe. Ti si, ukoliko sudija nije imao čist slučaj, imao priliku da teraš sudski putem preko žalbe do daljeg.

Ovakva borba nije stvar samo toga da li se tebi više isplati u trenutnku odluke da platiš neki dinar kazne i sačekaš par desetina dana da ti dozvola ponovo postane važeća, jer je to u stvari i deo opšte borbe. Dakle, svako ko ustukne pred okrnjenim srpskim sudskim sistemom, dozvolio mu je da bez borbe može da kinji i druge. Daleko od toga da pozivam na kršenje propisa. Naime, svi ti zakoni su bar idejno pravljeni tako da društvo bude uređeno, a ljudi u svemu bezbedni.Ipak, kršenje pravnog poretka, a posebno od strane ovlašćenih lica, tj. korumpiranih polupismenih pandura, e to je katastrofa za sve nas, ne samo za tebe i tvoju vozačku dozvolu. Zbog toga, drugi put ako ga ikada bude, žalba, žalba i žalba, advokat, pretnja žalbom, pretnja kontratužbom, pretnja tužbom panduru protiv zloupotrebe službene dužnosti itd. Isplati se.

Delimicno delim misljenje ali kad se strvari stave na papir koliko kosta zalba, tuzba, advokat, izgubljeno vreme...dodje mu na isto...

Ovo oko oduzimanje profesionalnih kategorija je takodje veliki problem i ako je napravljen prekrsaj sa nizom kategorijom al to je opet stvar koja bi trebala da se resi na visem nivou npr sundikat vozaca koji u Srbiji ne funkcionise ...

Bio sam u slicnim situacijama probao vise varijanti koje nisu urodile plodom...

Onda sam se uhvatio varijante "zmiju u glavu udarati" svi se oni hvataju zakona koji su delimicno procitali i nabacaju tacke zakona koje ni sami ne razumeju...znaci nauciti bolje od policije sto nije tesko 1oda.gif...cak dok sam vozio po EU, kad sam imao prilike konsultovao se sa nemackom ,francuskom policijom inace jako ljubazni ljudi, a nasi su preuzeli njihive zakone sa malim izmenama, pa sam i tu pokupio dosta informacija o propisima...

Imao sam priliku kod nas prilikom kontrole policije da ukrstimo znanje...ja pobedio1oda.gif...covek nije mogao da izdrzi 15min mog predavanja vratio dokumenta i rekao bezi brate ne mogu vise da te slusam 1lol.gif....

Znaci ako resis stvar na licu mesta prosao si a ako li ode kod sudije... jbg... oni su malo vise isli u skolu 0namigivanje.gif...

Ovo za oduzimanje koliko znam ne upisuje se vise u stare dozvole niti se nose u sup ali je prilikom kontrole skoro svaki put proveravaju pa ako te nahvataju nadrljao si.. krivicna prijava, kazna golema, ponistavanje vozake dozvole... koncentracioni logor1oda.gif

• Bayerische Motoren Werke, 624 postova
  • Motocikl: BMW R 1250 RT

Šone podseti me da malo popričamo o tome kada se sledeći put vidimo u klubu,nije ništa hitno.Pozdrav. :takoje:

• Zainteresovan, 952 postova

To je pravilno i pametno a ne kao u Srbiji da za neku grešku učinjenu motorom gubiš pravo na sve kategorije i time profesionalcima - vozačima kamiona, autobusa oduzimaš pravo na rad :neznam:

Za koji dan će prilika da piscima zakona oduzmemo pravo na rad ali ako vam je dobro onda ništa...

• Podržavam 1

• Ne silazi, 2915 postova

vec je bilo slicnih tema ali nemogu da ih nadjem na forumu,pa se izvinjavam ako se ponavljam.A to je kako izbeci urucivanje zabrane za upravljanje motornim vozilom,cujem da u novom sadu postar nosi 2 puta ako te nema naidje opet dva puta ,pa onda ide sudski pozivar ili murija.Da li MORAS LICNO da primis ili mogu da zeznu nekog od ukucana i kao i meni zatakne mi sudki pozivar poziv za sudjenje za ogradu a prethodnihn nekoliko poziva mi licno urucuje.Kako ja mogu biti obavesten a da je to po nekom zakonu ili propisu a da mi zataknu za ogradu.pOENTA JE ESKIVIRATI DO ISTEKA ZASTARELOSTI ,DELIMICNE ILI APSOLUTNE.Cujem da je to za prekrsaje jedna i dve godine,ili duplo duze od vremenske zabrane.Da li to znaci da se mora istrpeti ako je recimo zabrana 3 meseca od dana kad je prosla mogucnost zalbe pa puta 2 -a to je 6 meseci,a posle ti zabrana ne vazi.Ranije sam procito na forumu da se lik odjavio sa adrese ,kako to funkcionise da li to vredi ako ti i dalje imas nekog na toj adresi a oni njemummogu da uruce i da li se uopste moras negde prijaviti,ili postoje jos neke cake.Meni su pre par meseci u supu zene iz ekspedicije poste rekle da cim posalju krece zabrana zbog eskiviranja-uzmite istinitost njihovog iskaza sa rezervom.Bilo bi dobro da ljudi napisu svoja iskustva a i bajkeri - pravnici da ne bude samo rekla kazala nego i potkrepljeno strucnim misljenjem-i navodjenjem clanova nekog zakona ili pravilnika...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja