Jump to content

Moto Zajednica

Problem sa Punjenjem na KAWASAKIJU ZZR500 !

Recommended Posts

• U prolazu, 1 post
  • Motocikl: KAWASAKI ZZR500 , i ETZ-250

Skoro sam kupio Motor(KAWASAKI ZZR500). Kupio sam ga sa pregorelim Regulatorom Napona, kupio sam novi regulator i stavio ga na motor. Ali sad Je problem Sto se greje istalacija od Alternatora do Regulatora. PA vas molim ako mozete na neki nacin da mi pomognete ili da mi kazete sta da uradim Da bi se Taj problem Resio. Hvala unapred...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• I=U/R, 2061 postova
  • Motocikl: Transalp `97

Kablovi se greju malo,to je sasvim normalno.Jeste li merili napon punjenja?

(meri se na klemama akumulatora sa upaljenim motorom na 3-4000 obrtaja,i sa upaljenim svetlima)

• U prolazu, 7 postova
  • Motocikl: kawasaki zzr 1200

Skoro sam kupio Motor(KAWASAKI ZZR500). Kupio sam ga sa pregorelim Regulatorom Napona, kupio sam novi regulator i stavio ga na motor. Ali sad Je problem Sto se greje istalacija od Alternatora do Regulatora. PA vas molim ako mozete na neki nacin da mi pomognete ili da mi kazete sta da uradim Da bi se Taj problem Resio. Hvala unapred...

Poveri namotaje statora na izlazu, kada je skinut regler treba da daju 3x45v naizmenicne struje pri 3000 hiljade obrtaja, Ako to nije slucaj sigurno su neki namotaji probili. Sa ispravnim alternatorom 14,25V jednosmerne. Statori obicno probiju meduzavojno a moguce je i na masu , provera ide univerzalnim instrumentom, ako niste to dosad radili poverite posao autoelektricaru, , popravka je jednostavna skinuti stator odneti kod dobrog viklera i naviklovati u H klasi , kod mene je bio isti slucaj kada sam imao zzr 600 to je isti alternator, kao i kod zzr 500.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja