pospani 8 Napisano April 7, 2012 Svrati ponekad, 101 postova Motocikl: YAMAHA TT 600 Prijavi odgovor kao problematičan Upomoooooooooc . Pojavilo mi se ulje sa druge strane od mjesta gdje sipam. Ne znam odakle ali konstantno je vlazno citavo to podrucje . od juce je pocelo obilnije ili samo ranije nisam primjecivao. Ne znam u cemu je problem? Da li je moguce da sam predozirao uljem ali cisto sumnjam. Evo i slike. Hitno mi je potrebna pomoc bas mi je frka sta da radim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vacr0 293 Napisano April 7, 2012 Svrati ponekad, 358 postova Prijavi odgovor kao problematičan Drugar, deluje mi da je to dihtung dekle popustio. Probaj da zategnes malo srafice koji je drze, hoce to vremenom da popusti, jer dihtung oslabi, ali najbolje je da uzmes da skines deklu, kupis novi dihtung, montiras i problem je resen. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pospani 8 Napisano April 7, 2012 Svrati ponekad, 101 postova Motocikl: YAMAHA TT 600 Prijavi odgovor kao problematičan Pritegao sam koliko sam mogao. Strah me bilo da ne ostetim sarafe. A sto se tice zamjene dihtunga da li negdje ima post kako se to radi posto to do sada nikada nisam radio ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vacr0 293 Napisano April 7, 2012 Svrati ponekad, 358 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nemas postova o tome, jer to nije komplikovano zameniti, a ni ne treba tu neka pamet. Jednostavno, odsrafis srafice dekle, skines deklu, na dekli se nalazi dihtung (u boji je obicno), dihtung je ta kao gumica koja okruzuje deklu. Odes do prodavnice, kupis novu, pre toga mozes skinuti staru da im pokazes za primer sta ti treba, ili kupis preko neta. Kada uzmes novi dihtung, pre nego sto ga stavis, ocistis deklu gde je bio stari dihtung. E sada trebao bi pre nego sto skines deklu da ispustis ulje u neku cistu posudu, pa tek onda da se pozabavis skidanjem dekle. Posle vratis ulje normalno u motor kada sve zavrsis. Ovaj dihtung mislim da ti treba http://www.ebay.de/itm/Limadeckeldichtung-Yamaha-XT-125-R-X-NEU-/330709215863?pt=Motorrad_Kraftradteile&hash=item4cffce2a77#ht_2267wt_941 Mozes ga naruciti kod Milosa, naseg clana "ebay" koji donosi robu sa ebaya u roku od 14 - 10 dana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pospani 8 Napisano April 7, 2012 Svrati ponekad, 101 postova Motocikl: YAMAHA TT 600 Prijavi odgovor kao problematičan Mnogo ti hvala na savjetu. Ja sam iz Crne Gore tako da ne znam da li ovaj e-bay funkcionise i kod nas. Ali snacicu se vec nekako da nabavim dihtung i zamijenim ga . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano April 7, 2012 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam većinu mojih pravio, posebno ti na poklopcima dekla su smješni, možeš i da uzmeš silikon za visoke temperature i to zaljepiš ili da napraviš brtvu na ovaj način http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/66370-kako-napraviti-brtvu-dihtung/page__p__1087467__hl__dihtung__fromsearch__1#entry1087467 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...