Jump to content

Moto Zajednica

Odakle sad ulje?

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 101 postova
  • Motocikl: YAMAHA TT 600

Upomoooooooooc .

Pojavilo mi se ulje sa druge strane od mjesta gdje sipam. Ne znam odakle ali konstantno je vlazno citavo to podrucje . od juce je pocelo obilnije ili samo ranije nisam primjecivao.

Ne znam u cemu je problem? Da li je moguce da sam predozirao uljem ali cisto sumnjam.

Evo i slike. Hitno mi je potrebna pomoc bas mi je frka sta da radim.

post-23114-0-34758900-1333803228_thumb.jpg

post-23114-0-41593100-1333803375_thumb.jpg

post-23114-0-46589000-1333803387_thumb.jpg

post-23114-0-78059800-1333803400_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 358 postova

Drugar, deluje mi da je to dihtung dekle popustio. Probaj da zategnes malo srafice koji je drze, hoce to vremenom da popusti, jer dihtung oslabi, ali najbolje je da uzmes da skines deklu, kupis novi dihtung, montiras i problem je resen. :takoje:

:zdravo:

Pritegao sam koliko sam mogao. Strah me bilo da ne ostetim sarafe. A sto se tice zamjene dihtunga da li negdje ima post kako se to radi posto to do sada nikada nisam radio ?

• Svrati ponekad, 358 postova

Nemas postova o tome, jer to nije komplikovano zameniti, a ni ne treba tu neka pamet. Jednostavno, odsrafis srafice dekle, skines deklu, na dekli se nalazi dihtung (u boji je obicno), dihtung je ta kao gumica koja okruzuje deklu. Odes do prodavnice, kupis novu, pre toga mozes skinuti staru da im pokazes za primer sta ti treba, ili kupis preko neta. Kada uzmes novi dihtung, pre nego sto ga stavis, ocistis deklu gde je bio stari dihtung. E sada trebao bi pre nego sto skines deklu da ispustis ulje u neku cistu posudu, pa tek onda da se pozabavis skidanjem dekle. Posle vratis ulje normalno u motor kada sve zavrsis.

Ovaj dihtung mislim da ti treba http://www.ebay.de/itm/Limadeckeldichtung-Yamaha-XT-125-R-X-NEU-/330709215863?pt=Motorrad_Kraftradteile&hash=item4cffce2a77#ht_2267wt_941

Mozes ga naruciti kod Milosa, naseg clana "ebay" koji donosi robu sa ebaya u roku od 14 - 10 dana.

Mnogo ti hvala na savjetu. Ja sam iz Crne Gore tako da ne znam da li ovaj e-bay funkcionise i kod nas.

Ali snacicu se vec nekako da nabavim dihtung i zamijenim ga .

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Ja sam većinu mojih pravio, posebno ti na poklopcima dekla su smješni, možeš i da uzmeš silikon za visoke temperature i to zaljepiš ili da napraviš brtvu na ovaj način http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/66370-kako-napraviti-brtvu-dihtung/page__p__1087467__hl__dihtung__fromsearch__1#entry1087467 :zdravo:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja