Jump to content

Moto Zajednica

Sprint Prince 125 - kapanje ulja ispod motora

Recommended Posts

• U prolazu, 18 postova
  • Motocikl: SUZUKI SV 650 N

Imao sam iskustva sa ovim coperom punih 3 sezona i ovog proleca sam resio da ga prodam jer vidim da na oglasima ne stoji sasvim dobro sto se tice cene,pa sam hteo da na vreme izvucem barem upola vrednosti motora i prodao sam ga za 600 eura...Da ne duzim mnogo,motor me je sjajno sluzio,sa njime sam presao svega 2500 km za 3 sezone,posto nisam imao volje negde na vece relacije da putujem sa njim osim na po neki moto skup u krugu od 40-50 km....Naime,nikakav defekt na motoru nisam imao do pre godinu dana kada sam primetio da mi po malo kapne ulje ispod motora.Zagledao sam ispod ali nisam nikad mogao da uocim gde tacno kaplje jer to se uvek desi posle duze voznje,i kada ga ugasim i ostavim na kratko kapnu 3-4 kapke ulja tik ispod motora gde prolazi lanac do zupcanika...Nije problem u rezervoaru za ulje on bi sigurno vise cureo da je probusen ili da je sraf popustio,samo mi nije jasno odakle moze da kaplje kada je sve na svom mestu?Dali je neko imao slican problem?Bilo kako bilo prodao sam ga,i sada vlasnik ima i dalje problem sa tim i zali mi se a ja ne znam ni kako da mu pomognem osim da se raspitam ovde na forumu,jer vrlo malo ovakvih copera ima u mojih okolini tako da nemam koga konkretno da pitam u vezi tog problema.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Hronični Motociklopata, 7325 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder

moguce da je to poreklom od spreja sa pogonskog lanca koji prenosi na prednji lancanik i kad se ugreje topi i curi, zato treba proveriti dali je lepljivo to "ulje" sto curi

• Svrati ponekad, 209 postova
  • Motocikl: versys 650

Сличан проблем на моделу од 250ццм. После замене уља и подмазивања ланца закључио да се заправо уље са ланца наталожи на предњем ланчанику и околини (ланац га набаца) и то онда капље. Уље у картеру је ново и чисто, док је ово које капље густо и црно.

Реци новом власнику да промени уље којим подмазује ланац, нека користи оно што побели на ланцу и овај проблем више неће постојати.

• Svrati ponekad, 358 postova

Сличан проблем на моделу од 250ццм. После замене уља и подмазивања ланца закључио да се заправо уље са ланца наталожи на предњем ланчанику и околини (ланац га набаца) и то онда капље. Уље у картеру је ново и чисто, док је ово које капље густо и црно.

Реци новом власнику да промени уље којим подмазује ланац, нека користи оно што побели на ланцу и овај проблем више неће постојати.

Slicna tema je pokrenuta bas jutros. Evo pogledaj ovde, mozda ti bude od pomoci:

http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/79644-kapljanje-ulja-iz-motora/page__pid__1276488#entry1276488

A taj sprej "sto pobeli lanac", dajem ti preporuku, a zove se Motul Chain Lube Road za podmazivanje, a za ciscenje Motul Chain Clean. Jeste malo skuplje, ali vredi svaki dinar.

:zdravo:

• U prolazu, 18 postova
  • Motocikl: SUZUKI SV 650 N

Ne znam kako da vam zahvalim na savetima i pomoci posto sam bio bez ideje sta zapravo curi i sada mi je jasno :) .Posto sam ja lanac uvek podmazivao nakon zime kada pocne sezona,i uvek sam proveravao ulje u motoru,ali ovo sto curi je sigurno sa lancanika sto se natalozilo od lanca,masno je kada protljam rukom nije kao obicno ulje crno onako da garavi celu saku nego klizi za ruke...Nisam imao pojma za te sprejeve za lanac bas cu da zapisem i da preporucim ovom kupcu sto sam mu prodao coper-a da lepo to sredi,za badava ce se cimati kod majstora a nije nista oko motora.Jos jednom hvala ! :) pozdrav!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja