milos.pirke 3 Napisano Octobar 16, 2007 U prolazu, 42 postova Lokacija: Pirot Motocikl: MZ ETZ 125 Prijavi odgovor kao problematičan Treba da zamenim ulje iz masine na hondi,zanima me dali je ulje u menjacu posebno,i koje vrste ulja treba koristiti za to.Navedite viskozitet i marku ulja,koliko kosta filter za ulje? ??? ??? ??? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Octobar 18, 2007 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Treba da zamenim ulje iz masine na hondi,zanima me dali je ulje u menjacu posebno,i koje vrste ulja treba koristiti za to.Navedite viskozitet i marku ulja,koliko kosta filter za ulje? ??? ??? ??? Trebalo bi da su ti motor i menjač zajedno(u istom ulju) sem ako nešto bitno nije mutiralo u toj Hondi, preporučam polusintetiku 15w/50 raznoraznih proizvodjača(IPON, Bardahl,Selenia,Motul, Silkolene, Motorex, Liqui Moly....) a filter bih trebalo da košta 400-600din zavisi kol'ko te cepe... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1214 Napisano Octobar 19, 2007 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Motul 20-50w sipaš i ne misliš.... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aki 86 Napisano Octobar 19, 2007 Super heavyweight, 641 postova Lokacija: Nis Motocikl: BMW F700 GS Prijavi odgovor kao problematičan I ja sipam Motul ulje , chini mi se da treba da pishe na njemu neka oznaka "api". Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shecki 176 Napisano Octobar 21, 2007 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Honda XLV 750R Prijavi odgovor kao problematičan Fabrika kaze: SAE 10W40, 3,2l bez filtera i 3,5l sa zamenom filtera. A ti kako hoces. Pozz Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1214 Napisano Octobar 21, 2007 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Fabrika kaze: SAE 10W40, 3,2l bez filtera i 3,5l sa zamenom filtera. A ti kako hoces. Pozz Jeste, al' to je brošura za motor koji je bio nov pre 25godina Naravno, ti kako hoćeš Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
md 3 Napisano Octobar 21, 2007 In memoriam, 69 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: GS850G Prijavi odgovor kao problematičan Isprobana sintetika,polusintetika i mineralno ulje raznih proizvodjaca.Ubedljivo najbolje radi sa TOTAL 20W-50 4T mineralno.Licno iskustvo. Za motor i menjac je zajednicko ulje.Ti sipaj sta ti mislis da je najbolje. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milos.pirke 3 Napisano Octobar 27, 2007 U prolazu, 42 postova Lokacija: Pirot Motocikl: MZ ETZ 125 Prijavi odgovor kao problematičan Problem je u tome sto na nasem trzistu ima mnogo fals ulja koja nisu originalna,znate li mozda kako prepoznati laznjaka i koje vrste ulja nisu kopirana na trzistu.Sta mislite o OPTIMI LONG LIFE 20w-50 ili 20w-60,mislim da niko ne kopira optimu... ;D Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Cubric Napisano Octobar 27, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Problem je u tome sto na nasem trzistu ima mnogo fals ulja koja nisu originalna,znate li mozda kako prepoznati laznjaka i koje vrste ulja nisu kopirana na trzistu.Sta mislite o OPTIMI LONG LIFE 20w-50 ili 20w-60,mislim da niko ne kopira optimu... ;D Ne znam da li je long life ulje za motocikle. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dimac 987 40 Napisano Octobar 27, 2007 Drug član, 1372 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih ti preporucio MOTUL 15W50 fulsintetik. Imas ovlascene dilere koji prodaju ulje, tako da kad kupujes kupuj kod njih, nikako od nekih koji prodaju sto marki ulja. Meni na servisu u Yamahi sipaju Motul. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
barkocis 63 Napisano Octobar 27, 2007 Svrati ponekad, 216 postova Lokacija: Vrbas Motocikl: Yamaha XV535 Virago Prijavi odgovor kao problematičan po meni bi se trebao pridrzavati fabrickog uputstva.negde sam procitao da se ulje vece gradacije moze sipati u motore kojima je povecan zazor na lezajima radilice. e,sad kako to znati? ukoliko je masina nepohabana,a ti mu uspes vecu gradaciju ulja,sta se desava? desava se da zbog povecane gustine ulja stavljas pumpi za ulje na grbacu dodatno opterecenje dalje mozes i sam razmisliti Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2839 Napisano Octobar 27, 2007 Drug član, 2754 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan Problem je u tome sto na nasem trzistu ima mnogo fals ulja koja nisu originalna,znate li mozda kako prepoznati laznjaka i koje vrste ulja nisu kopirana na trzistu.Sta mislite o OPTIMI LONG LIFE 20w-50 ili 20w-60,mislim da niko ne kopira optimu... ;D Ne znam da li je long life ulje za motocikle. Nije za motcikle. Nema SG specifikaciju. 4T ulja je imaju. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1214 Napisano Octobar 27, 2007 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Problem je u tome sto na nasem trzistu ima mnogo fals ulja koja nisu originalna,znate li mozda kako prepoznati laznjaka i koje vrste ulja nisu kopirana na trzistu.Sta mislite o OPTIMI LONG LIFE 20w-50 ili 20w-60,mislim da niko ne kopira optimu... ;D He, he, he...da nisi ti iz Pirota kad si resio da sipas optima ulje u motor Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1214 Napisano Octobar 27, 2007 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan ukoliko je masina nepohabana,a ti mu uspes vecu gradaciju ulja,sta se desava? ...desava se da zbog povecane gustine ulja stavljas pumpi za ulje na grbacu dodatno opterecenje dalje mozes i sam razmisliti Motor star 25 i kusur godina pa makar da je radio samo na leru morao je bar malo da se pohaba Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Cubric Napisano Octobar 27, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Problem je u tome sto na nasem trzistu ima mnogo fals ulja koja nisu originalna,znate li mozda kako prepoznati laznjaka i koje vrste ulja nisu kopirana na trzistu.Sta mislite o OPTIMI LONG LIFE 20w-50 ili 20w-60,mislim da niko ne kopira optimu... ;D Ne znam da li je long life ulje za motocikle. Nije za motcikle. Nema SG specifikaciju. 4T ulja je imaju. To sam i mislio, koliko ja znam "long life" je za automobile, i to ga uglavnom sipaju u losija kola. Nije bas nesto cenjeno ulje. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milos.pirke 3 Napisano Octobar 28, 2007 U prolazu, 42 postova Lokacija: Pirot Motocikl: MZ ETZ 125 Prijavi odgovor kao problematičan TOTAL 20w-50 4T mineralno,nisam cuo za to ulje,da nisi mozda mislio na TOTAL QUARTZ... Isprobana sintetika,polusintetika i mineralno ulje raznih proizvodjaca.Ubedljivo najbolje radi sa TOTAL 20W-50 4T mineralno.Licno iskustvo. Za motor i menjac je zajednicko ulje.Ti sipaj sta ti mislis da je najbolje. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1214 Napisano Octobar 28, 2007 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Forum na www.cb1100f.net je verovatno najmerodavnije mesto na svetu (uz naseg kolegu sa foruma MD-a) na kome mozes dobiti bilo kakvu informaciju u vezi hondinih modela 750/900/1100f iz perioda 79-84 Ja sam svojevremeno postavio identicno pitanje i evo kakve sam odgovore dobio http://www.cb1100f.net/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=36512&highlight= Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bozo-Raus 33 Napisano Novembar 1, 2007 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: BMW R1100GS, BMW R1100RT, HONDA CBX 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Honda boldor 750 koristi isto ulje za motor i menjac.Najbolja solucija ti je Motul 20w50 za stare motore i to ulje u sebi ima menjacki aditiv. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bozo-Raus 33 Napisano Novembar 1, 2007 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: BMW R1100GS, BMW R1100RT, HONDA CBX 1000 Prijavi odgovor kao problematičan to je ulje za starije motore ja to sipam u Hondu cbx1000 i prezadovoljan sam Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milos.pirke 3 Napisano Novembar 1, 2007 U prolazu, 42 postova Lokacija: Pirot Motocikl: MZ ETZ 125 Prijavi odgovor kao problematičan Honda boldor 750 koristi isto ulje za motor i menjac.Najbolja solucija ti je Motul 20w50 za stare motore i to ulje u sebi ima menjacki aditiv. Koliko kosta litar,posle koliko predjenih hiljada kilometara treba zameniti? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladica 35 Napisano Novembar 2, 2007 Svrati ponekad, 276 postova Lokacija: Niš, SRBIJA Motocikl: DR 650 Prijavi odgovor kao problematičan Imas u Metro-u u Nisu Castrol 20w-50 za 4T motore, za 580din po litru. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1214 Napisano Novembar 2, 2007 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Honda boldor 750 koristi isto ulje za motor i menjac.Najbolja solucija ti je Motul 20w50 za stare motore i to ulje u sebi ima menjacki aditiv. Koliko kosta litar,posle koliko predjenih hiljada kilometara treba zameniti? Menjaj na svakih 6000km kaze knjiga A ovde ti je i link za skidanje "user manuala" po poglavljima u pdf formatu - ukupno 59 mb http://www.cb1100f.net/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=955 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bozo-Raus 33 Napisano Novembar 6, 2007 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: BMW R1100GS, BMW R1100RT, HONDA CBX 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Honda preporucuje i servis to jest proveru na svakih 6000km predjenih nije lose pridrzavati se toga,bar ja tako to gledam i postujem.Mirnija ti glava posle a i uzivas u voznji znas da je sve ok. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Novembar 7, 2007 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Problem je u tome sto na nasem trzistu ima mnogo fals ulja koja nisu originalna,znate li mozda kako prepoznati laznjaka i koje vrste ulja nisu kopirana na trzistu.Sta mislite o OPTIMI LONG LIFE 20w-50 ili 20w-60,mislim da niko ne kopira optimu... ;D Mora da se šališ :o :o :o Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Novembar 10, 2007 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Problem je u tome sto na nasem trzistu ima mnogo fals ulja koja nisu originalna,znate li mozda kako prepoznati laznjaka i koje vrste ulja nisu kopirana na trzistu.Sta mislite o OPTIMI LONG LIFE 20w-50 ili 20w-60,mislim da niko ne kopira optimu... ;D Mora da se šališ :o :o :o Za vašu informaciju, OPTIMA ulja se takodje VEOMA falširaju i lažiraju, uprkos uvreženim mišljenjima neobaveštenih! Inače taj long life je KRŠ od ulja koje se sipa samo u izdahnule ili skoro-izdahnule agregate, koji više troše ulja nego bilo čega drugog! Za 450-600din/litar može da se nadje VEOMA zadovoljavajući kvalitet moto-ulja ili mineralni MOTUL ili polusint- Selenia pa nema potrebe za ''Optimiziranjem'' Boldorke... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...