Jump to content

Moto Zajednica

Vstrom 650, problem masa instrument table [info]

Recommended Posts

• U prolazu, 63 postova
  • Motocikl: sta na'vatam

Kompletna masa rasvete i instrumenata na prednjem delu (viljuska) na malom stromu (mislim da je na svima ista izvedba bez obzira na godiste, moj je 2005.) je spojena preko samo jednog pina (kontakta) na sirokom konektoru koji se nalazi zasticen gumom u prednjem oklopu.

Kvar je poceo da se manifestuje tako sto pre davanju zmigavaca pocinju da trepte pozicije i instrument tabla se resetuje (ugasi se pa se ukljuci ponovo) a prednje zmige jedva da rade.

Po otvaranju konektora nista se nije istopilo ali je jedan kontakt taman (u njega ulazi crno/bela zica (crna zica, beli trejser - linija) deblja od ostalih. Ista je boja i sa strane motora kao i sa strane viljuske.

Resenje je u blankovanju zice sa obe strane (ja sam zalemio spoj sa novom zicom, dobro izolovao) i dodao jos jedan konektor samo za masu - da mogu da razdvojim viljusku ako bude potrebe bez secenja zica. Bukvalno sam "premostio" postojeci kontakt.

Mislim da je ovo propust konstruktora jer 2 H4 sijalice, zmige ( kad su ukljucena sva 4) i instrument tabla sa pozicijom trosi u jednom trenutku i do 15A i sva ta struja prolazi preko jadnog kontakta od 2,5mm prema masi....

;)

PS. crveno je oznacen konektor a crno sam vod mase, zeleno je oznacen dodatni vod

post-15622-0-39228600-1333011986_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 251 postova
  • Motocikl: zrx1200

ukoliko primetim bilo kakve simptome znam kome ću se obratiti, a već planiram da ubacim neke sijalice od bar 100w i utičnicu za upaljač :lol: , tako da ću potrošnju svakako skoro uduplati.

• U prolazu, 63 postova
  • Motocikl: sta na'vatam

Obrati paznju na snagu koju trosis sa alternatora jer mu je maksimum 350W. U normalnom rezimu voznje trosi 250W i imas samo 100W da se igras s njima, preko te cifre pocinjes da trosis akumulator i onda cvrc.

110W prednja kratka svetla

100W motronika (samo paljenje je 60W)

40W instrument tabla i poziciona svetla sa povremenom kocnicom ili zmigavcima (prosek)

Resenje je u ugradnji LED pozicija i zadnjeg svetla, zatim u HID prednjim svetlima (22W+22W) gde ti onda ostaje oko 180W za trosenje a imas i vrlo lepih LED dodatnih svetala (grubo prevedeno LED svetlo od 10W daje istu kolicinu svetlosti kao 100W sa vlaknom tj. klasicna sijalica) ...

;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja