Jump to content

Moto Zajednica

Paznja! Ulje na Iriskom vencu

Recommended Posts

• Strucnjak, 1631 postova
  • Motocikl: CRF300L

Uspon ka iriskom od novog sada.. Brzina (srecom) 30-ak jer sam prvi put vozio sa tank torbompa mi je bilo neugodno. Krivina. Iza krivine zgazena kanta/flasa od ulja i preko cele leve trake (obe su za isti smer) bara od ulja. Ispravljam motor, kocim, dolazim do fleke, pustam kocnicu, opustam se i osecam da mi je kliznuo prednji na kratko, a zatim odmah i zadnji malo duze. Srecom, pogodio sam baru skoro 100% uspravno i na nekom uzem delu. Ne znam kako se motor ispravio i kako nisam pao. Stao sam, i vidim debelo isprskan zadnji blatobran i fleke od ulja na obe gume. Stize me jeza. Narednih 100km voznje sam vozio krut toliko da sam se izmorio kao da sam vozio 300km.

Posle par km, skoro na vrhu fruske, stizem putare. Stajem i pitam ih jesu li videli. Kazu da nisu, ali su me odusevili reakcijom. Zabrinuto i prilicno hitro su resili da odu i odmah saniraju fleku.

Ono sto me najvise iznerviralo je sto NIKO ni biciklisti, ni motorista (najvece razocarenje) ni kola ni kamioni, nisu putarima nista rekli a prosli su pored njih. Ne mogu da verujem da ljude toliko boli k za ostale. Bitno je da su oni prosli a za ostale... Najvece razocarenje je zapravo za kolegu motoristu. Mozda se i prepozna ako vidi poruku na forumu.

Cuvajte se fruske, bice ostataka te fleke tu jos sigurno

• Podržavam 11

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 268 postova
  • Motocikl: (Vertemati) Vor EN400 enduro

Dobro si prosao...

Lepo sto si obavestio putare a i ovde pokrenuo temu da se neko ne bi zeznuo.

ps. ima raznih ljudi

• motordzija opste prakse, 700 postova
  • Motocikl: Tomos, Sprint (Jonway) Explorer 150, Yamaha TDM 850

To je bila prosuta flasa, a uspon od strane Novog Sada prema Iriskom Vencu je kompletno zamrljan celom duzinom u desnoj traci. Mora se voziti stalno levom (brzom) trakom. To su kamioni ostavljali uljani potpis na usponu. >:(

• Svrati ponekad, 354 postova
  • Motocikl: BMW F650GS twin (800)

Generalno,Venac je zeznut sto se tice puta.Prolazi puno kamiona koji nose sve i svasta pa im iz prikolice ispada na put tako da neznas sta te ceka iza krivine.Najbolje neka umerena voznja i nema problema.Idealan put koji sam vozio na Fruskkoj gori je put ka Letenci,bez rupa,ulja i prasine,lepe krivine idealno za voznju-preporuka.

• Svrati ponekad, 216 postova
  • Motocikl: GSXR K9 1000 ccm

Posle par km, skoro na vrhu fruske, stizem putare. Stajem i pitam ih jesu li videli. Kazu da nisu, ali su me odusevili reakcijom. Zabrinuto i prilicno hitro su resili da odu i odmah saniraju fleku.

:takoje:

• Cuore Sportivo, 1338 postova
  • Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure

Generalno,Venac je zeznut sto se tice puta.Prolazi puno kamiona koji nose sve i svasta pa im iz prikolice ispada na put tako da neznas sta te ceka iza krivine.Najbolje neka umerena voznja i nema problema.Idealan put koji sam vozio na Fruskkoj gori je put ka Letenci,bez rupa,ulja i prasine,lepe krivine idealno za voznju-preporuka.

Pa ti imaš super motor za te stvari.

Baš je do jaja kad nemaš pojma šta te čeka iza krivine vožnja je uzbudljivija, to ti je kao kad se kresaš s devojkom u kući njenih roditelja a puna kuća rodbine.

• Svrati ponekad, 354 postova
  • Motocikl: BMW F650GS twin (800)
:lol: :lol: e jesi lud,meni su gume na izdisaju i klizao sam par puta pravi drift ali to je to što kažeš pravi motor za krivine ali za druge baš i nije.Dva druga su mi pala prošle godine sa trkalicama pa su sjebali motore.Još malo i kupujem nove gume :moto3:

• bez čvaraka, 1212 postova
  • Motocikl: Naked u najavi

Treba obratiti pažnju i na radar kad se spušta sa Venca prema Novom Sadu. Te krivine dobro poznajem i volim da ih vozim, a nisam dugo išao na tu stranu pa sam se opustio. Ograničenje je 60, a mene su dok sam vozio kola upecali na 85.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja