koba 2 Napisano Mart 23, 2012 U prolazu, 19 postova Lokacija: kragujevac Motocikl: honda Prijavi odgovor kao problematičan ovako ljudi,evo sta mene intersuje...nisam nasao na forumu. konacno sam kupio motor koji mi se svidja restaurirao i naravno potrosio pare za polaganje za A... ocu da polazem i sve to nego dok se kes ne skupi mislim da ga vozim po sporednim putevima do sela i off road,nikako gradska voznja e sad...nedaj boze ako me drugovi u plavom nahvataju bez registracije i bez polozene A kategorije kakva je i kolika kazna??? u evrima i jel ima corke?za to krivicno delo... i jos nesto,posto imam B i C jel mogu da mi tresnu zabranu i na to? sestra kaze da su nekog klinca na skuteru navatali bez dozvole i osisali za 80 000 din unapred hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Mart 23, 2012 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Zabrana po novom ide na dozvolu, ne na kategoriju. Evo ti tabele sa kaznama, pa biraj: http://www.informisanje.info/stanje-na-putevima/kazneni-bodovi-zobs/ 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SrdjanTT 114 Napisano Mart 23, 2012 Svrati ponekad, 268 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: (Vertemati) Vor EN400 enduro Prijavi odgovor kao problematičan Meni se to desilo u stara dobra vremena(pre 6 godina) ali je kazna bila 10000, a moglo je i na rate. Sada im je malo zafalilo para, pa bi za takav prekrsaj morao da izdvojis: Za upravljanje vozilom bez dozvole 1. 100 000 do 120 000 dinara 2. 14 kaznenih poena 3. zabrana 8 meseci( cini mi se kad ti lupe zabranu to vazi za sve kategorije, tj. celu dozvolu); Za upravljanje neregistrovanim vozilom: http://www.amss.org.rs/index.php?option=com_content&view=article&catid=79%3Asaobraajni-propisi&id=193%3Akazneni-poeni-prekraji-i-kazne-po-novom-zobs&Itemid=91 potrazi ovde, ali sigurno nije malo. Jos ako nisi registrovan to znaci da nisi ni osiguran, pa ako ne daj boze napravis neko sranje, nema ko da nadoknadi stetu drugom ucesniku. Ne bi se ja zezao sa tim. Za ove pare mozes da kupis jos jedan motor pa da ga vozis samo na stazi . Ja sam ovo sve znao, pa sam se do pre dve godine opet vozio nelegalno, nisam mogao da izdrzim. Ipak ti preporucujem da se strpis malo, pa da to sve ide svojim tokom. Napisao sam svasta, ali je na tebi da odlucis! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
koba 2 Napisano Mart 23, 2012 U prolazu, 19 postova Lokacija: kragujevac Motocikl: honda Prijavi odgovor kao problematičan o breeee...mnogo, hvala na odgovoru braco,pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
radelet 8 Napisano Mart 23, 2012 U prolazu, 76 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: nesto savrseno :) Prijavi odgovor kao problematičan Bolje nemoj da experimetises, jel moze taj experiment skupo da te kosta ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
koba 2 Napisano Mart 23, 2012 U prolazu, 19 postova Lokacija: kragujevac Motocikl: honda Prijavi odgovor kao problematičan ljudi stvarno hvala na pomoci ne samo oko ovog pitanja nego oko svega,ja sam teski pocetnik u vezi motocikala... Biker-Boy...drndo bi ja njih ko volove samo da znam profi da vozim,al ne znam inace moje motorce je bilo full kross idealno za bezaniju preko njive,dok ga ja nisam sredio pa sad ima i zmigavce i sve ostalo,a i kako da bezim nisu oni bas toliko pametni a nisu ni glupi,ja kontam da u svakom naselju imaju svoje ljude koji ce da jave ko ima sve krosere i mogu da me nadju. opet to moze da bude moje nisam a njihovo jesi,pa ko sa njima na kraj da izadje kako god moracu da se pazim dok ne registrujem,kazne su drakonske pozdrav ljudi i hvala jos jednom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale125 680 Napisano Mart 23, 2012 Svrati ponekad, 363 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Varadero XL1000V '09 Prijavi odgovor kao problematičan Evo ja da ti kazem iz Licnog iskustva, i po NOVOM zakonu. Ne sedaj na motor ni do kraja ulice, ma ni iz dvorista, nek bude vezan za banderu ili u garazi, to je najbolje. Ukoliko nemas neku debelu vezu za to, ne igraj se. Kazna za ne registrovano vozilo ti je oko 15.000 din, i vuce 6 bodova, za voznju bez kategorije ti je minimalna kazna 100.000 din (da, sto hiljada dinara). Mene su uhvatili kad sam kupovao motor, dok sam ga testirao tu po kraju. Haos. Izvukao sam se nekako kod sudije za prekrsaje zbog toga sto sam ga tad kupovao, uzeci u obzir da nisam imao prekrsaja, itd. Stigla mi je presuda na 60.000 din, 11 meseci zabrane upravljanja, i 18 bodova. S tim sto je MUP ulozio zalbu na presudu, kao malo me je cepio i te fore. Ja tih 60.000 mogu da zamenim sa 2 meseca zatvora, ali bas i ne bi u corku na 2 meseca, da je nedelju dana pa ajde, al 2 meseca nema sanse. I to cu platiti u ratama, po 5-10.000, tako da, ne igraj se. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SrdjanTT 114 Napisano Mart 23, 2012 Svrati ponekad, 268 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: (Vertemati) Vor EN400 enduro Prijavi odgovor kao problematičan To je bas bilo iz prve ruke. Kada bi malo vise ucili na tudjim, a ne na svojim greskama prosli bi dosta jeftinije. Nadam se da ce kolega koba izvuci neku pouku iz ovih postova. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Inspektor Nagib 58 Napisano Mart 24, 2012 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki GSF 650S Bandit (ex Kawa ER5) Prijavi odgovor kao problematičan Samo polako, bice vremena za voznju... Bolje prvo regulisi kategoriju, registruj motor, nabai opremu i tek onda na drum. Veruj mi da nije bas neki osecaj voziti motor i strahovati da te ne upecaju iza neke krivine ili raskrsnice... Iz licnog iskustva. Poz! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
XXXL 645 Napisano Mart 24, 2012 Svrati ponekad, 141 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki VZR1800, Svipul of Darraðarljóð Prijavi odgovor kao problematičan Da ne postavljam novu temu, uklapa se u ovu... Ako se motor vozi samo off-road, bez bukvalno ikakve voznje po putu, da li je u tom slucaju potrebna dozvola i registrovano vozilo ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Mart 25, 2012 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Da ne postavljam novu temu, uklapa se u ovu... Ako se motor vozi samo off-road, bez bukvalno ikakve voznje po putu, da li je u tom slucaju potrebna dozvola i registrovano vozilo ? Naravno da je potrebna i dozvola i registracija, prva pomoc i sve sto sleduje ! U zakonu o bezbednosti saobracaja postoji stavka koja se zove "NEKATEGORISAN PUT " - e tu ti spada i off-road. ( Tako sam ja platio kaznu - doduse samo za neregistrovan motor ). Kad sam pitao sudiju gde onda da vozim kros motor - rekao mi je : "Samo na stazi za moto-kros, moze i po sumama, livadama il njivama - ako je voznja organizovana, teren obelezen, obezbedjen . . . ili da vozis po svom privatnom posedu ". Znaci ako te uhvate bilo gde - vozio si po nekategorisanom putu ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Mart 25, 2012 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan onda treba; nekategorisan put - dozvola bez ikakve kategorije, (kakav put takava i dozvola) http://goo.gl/3aAig Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...