zvjezdan 11 Napisano Mart 18, 2012 U prolazu, 52 postova Prijavi odgovor kao problematičan Prošle sezone si osvojio titulu prvaka RS u klasi 1000 SS . Kakav je osjećaj osvojiti titulu ? Titule sam osvajao i prije do sada tako da nije novina, ali svaka titula je posebna na svoj način. Žao mi je samo što je još uvijek nemoguće napraviti priču da vozimo za prvenstvo BiH na nekoj stazi van BiH i Banjaluke. Na prvoj trci za prvenstvo RS u Zalužanima , koja se ujedno bodovala za prvenstvo Srbije , imao si problema sa motorom Nažalost na prvoj trci u Banjaluci motor mi je zakazao.Poslije izvrsnih kvalifikacija i super vremena na drugim kvalifikacijama 1.12,806 motor je zakazao u nedelju na warm up-u.Otkačio mi se osigurač od ventila u glavi motora i napravio kuršlus. Bio sam super raspoložen taj vikend, nikada do sada ozbiljnije nisam pristupio trci u Banjaluci nego taj vikend i vjerujem da bi u nedelju na trci išao i brže od kvalifikacija ali jednostavno nisam imao srece.... Kada smo otvorili poklopac ventil dekla vidjeli smo da nema spasa. Jos jednom bi se zahvalio svima onima koji su mi nudili svoje agregate i motore da vozim.... Vozio si trku na Batajnici za prvenstvo Srbije . Osvojio si odlično drugo mjesto Batajnica je jedina staza u Srbiji koja može da se vozi bez puno rizika. Trka je loše počela za mene, nisam startao kako inače startam, pa sam u jednom trenutku bio na šestoj poziciji, i dok sam se iz kruga u krug probijao Željko Staničić i Janez Prosenik su mi pobjegli na 7-8 sekundi. Janez je pred sam kraj trke pao na jednoj šikani i tako je mene zapala druga pozicija. Sve u svemu bio sam zadovoljan vožnjom, jer sam odvezao sve i jedan krug u 4 deseta dijela sekunde. U avgustu su se u Zalužanima vozile dve trke za prvenstvo RS. Dve trke i u obe velika borba sa Miroslavom Milojevićem Mironom Poslednje dvije trke u Banjaluci za prvenstvo BiH su protekle u super borbi sa Mironom, to ja zovem trkom, kad se neko sa nekim nadmeće do poslednje krivine. Obe trke sam startao dobro s tim što sam vozio na Pirelliu i na gumama iz razvoja, pa nisam bio na čisto kakve su gume i koliko mogu da izdrže. Gume su brze ali ne mogu da izdrže puno krugova u nekom brzom ritmu oko 1.13,500. U prvoj trci je došlo do kontakta između mene i Mirona jer je pokušao u poslednjem krugu u Banjalućkoj krivini da me obiđe sa unutrašnje strane, nije uspio izguubio je kontrolu i izletio sa staze. A drugu trku sam poslije 5 ili 6 krugova popustio sa ritmom jer sam vozio sa gumama sa kvalifikacija koje su bile poprilično potrošene. Motor je jednostavno klizao i na kočenju i na otvaranju gasa, tako da je to bila nemoguća misija. Vozio si trku izdržljivosti na Grobniku . Kakav si rezultat postigao ? Željko Pavlović i Ja smo u međuvremenu između ovih nasih trka vozili i trku izdržljivosti na Grobniku sa Švajcarskim vozačima i osvojili smo drugu poziciju, a ja sam imao najbži krug utrke 1.34,800. Kako vidiš stanje moto sporta u RS i može li se očekivati napredak ? Situacija je sve teža i teža, ali mi je drago kad odem na našu stazu pa vidim neke nove vozače i nove motore pa mi je nekako lakše na trenutak, ali generalno je loše. Svi bi se mi trebali potruditi ko koliko može da doprinese svojim radom razvoju moto sporta u RS i BiH. 2011 godine još jednom sam se potrudio za dobrobit moto sporta, tako da je u septembru osnovan Motociklistički Savez BiH na nivou države, koji je za sad podržan od Balkanske Moto Unije, a cilj je da budemo jedini legalni moto savez u UEM-u i u FIM-u. SAMS-RS i MSFBiH su osnivači Moto saveza BiH-a. Do početka moto sezone bi se trebale znati pojedinosti kao što su : kako postati član Saveza, kolika je članarina, koliko košta licenca itd... Koja ti je najdraža staza na kojoj si vozio tokom karijere ? Najznačajnija staza je Le Mans ( Francuska ) sa najviše istorijskih značenja kako u moto tako i u auto sportu. Pogotovo jer mi je to bila prva trka za Svjetsko prvenstvo u World Endurance Championship-u na kojoj smo predstavljali Srbiju u timu "Max Serbian Racing Team" . Nismo uspjeli na trci jer je tim menadzer neozbiljno prišao organizaciji i pripremi motocikla koji nas je doveo samo do prvih kvalifikacija na svjetskom prvenstvu. Motor smo popravljali cijelu noc i prepakivali ga ali nismo stigli na vrijeme da ga sastavimo i da izađemo na druge kvalifikacije.... Kako ocjenjuješ stazu u Zalužanima ? Staza Zalužani poslije Grobnika u Hrvatskoj je jedina staza u ex Jugosllaviji koja zadovoljava potrebe jedne staze. 2008 godine 1700 metara dužine i prosječne sirine 7 metara staze je presvučeno. Kupili smo cetiri ili pet stambenih kontenjera i toaleta. Ali naravno čim su se pojavila sredstva za sanaciju pojavile su se i pijavice koje su htjele da se ogrebu i da uzmu dio kolača!!! Borba je trajala dvije godine a toliko godina je i trpio moto sport zahvaljujući sada gospodi iz AMK Banjaluka. Zalužani imaju ogroman potencijal ali dok se na stazi bore AMD Banjaluka koji imaju dokument da je staza dodijeljena njima i sa druge strane AMK Banjaluka koji nemaju pravo da uđu na stazu , a kamoli da nešto naplaćuju na njoj , nema namnapretka!!! Tokom karijere , sigurno si se sretao sa padovima . Koji ti je bio najteži ? Dosta puta sam padao, lomio sam najviše ruke i noge, a najteži pad mi je bio poslednji 2008 pred domaćom publikom kada sam sa Yamahe R6 pao na ulazu u lakat pri brzini od 180 km/h. Dislokacija ruke iz ramena i fraktura humerusa nadlaktične kosti, ali bas je boljelo, jaaaoooo..... Poslije tri mjeseca sam vozio trku u Beogradu, hahahaha Ne treba napominjati da je motociklizam skup sport . Kako izlaziš na kraj sa finansijama ? Motociklizam je preskup sport, baš boli po novčaniku!!! Za odlazak na Svjetsku scenu sam imao podršku od Ministarstva Sporta RS, a za naše trke, Srbije i Hrvatske se sam snalazim. To je stvarno ogromno odricanje za odlazak na jednu trku jer računajte da samo za jednu trku trebaju vam dvije zadnje i jedna prednja guma, a to je već 600-700 evra, gdje je gorivo, prevoz, spavanje, hrana , piće , mehaničari i ne daj boze pada jos????!!!! Otkud ljubav prema motorima ? Sa koliko godina si počeo da voziš motore ? Još kao klinac sam se ložio na motore i trke, a prvi motor koji sam vozio je bio od mog tate Mome poni expres Puch, imao sam jedno 5-6 godina, jedva da sam mogao da dohvatim nogama pod , a moj prvi komšija koji je bio stariji od mene 15 godina je imao Tomos BT 50 i onda smo nas dvojica rastavili oklope i ofarbali ga u crnu boju, stavili lipnik rezonanciju i bili glavni u Banjaluci.... Koja je bila prva trka koju si vozio ? Prva moja trka je bila u Banjaluci 2002 godine . Tada sam vozio Suzuki VX 800 motor sa dva cilindra, i ja sam sa tim motorom vozio svoju prvu trku u nekoj izmišljenoj klasi.... Tada sam se zapalio za trke i od tada nisam propustio ni jednu sezonu u moto sportu...... Nakon te trke pa do danas , vozio si veliki broj trka . Koja od njih ti je posebno ostala u sjećanju ? Svaki sportista, svako u svom sportu pamti vrh svoje karijere i najbolje rezultate a ja pamtim da smo mi bili na Svjetskom prvenstvu i da smo u Qataru zavrsili na 10. mjestu , a u Bahreinu na 5. mjestu na SVIJETU!!! Tako da mogu reći da su ove dve trke nešto što ću pamtiti i dugo se prisjećati na dobar rezultat, dobrar provod i dobro drustvo, Zex, Kule, Mistode, Alex, Kole itd........ Jedino što nam je falilo na Bliskom Istoku je bila naša publika.......... Voziš Suzuki GSX-R 1000 . Kakve si promjene uradio na njemu ? Zadnja tri motora koja sam vozio su bili Suzuki GSX-R 1000. Na ovom sad motoru ja lično nisam ništa radio, kupio sam ga od Miloša Milovanovića koji je sa njim vozio prvenstvo Srbije i par trka Alpe Adrie. Motor je baš dobar bio dok mi nije crkao agregat koji je rađen kod Bishofa u Njemackoj. Urađen je za Njemački Super Stock : - Trkačka struja Yoshimura - Akrapović full sistem - Zupin Ohlins catrige prednja vila - Ohlins TTX Zupin zadnji amortizer - Ohlins amortizer upravljača - Totalno serijski agregat koji ima 180 konja na točku. Zbog čega koristiš broj 7 na motoru ? Suzuki K7. Sedam je srećan broj tako da je to jedini razlog!!!! Ko ti je vozački uzor ? Obožavam Rossia, jer je pravi vozač, originalan je sa svojim proslavama i ima najviše titula u svim kategorijama u MotoG-u . World Superbike , Carlos Checa i Troy Bayles. A najviše respekta dajem vozačima Engleskog i Irskog prvestva, gdje ljudi voze oni su carevi!!! Motociklizam je fizički zahtjevan sport . Koliko često treniraš i od čega se sastoji tvoj trening ? Mrzim teretanu pa me tamo nema . Trčanje, biciklizam, plivanje, moto cross. Zimi snow board i skijanje. Čime se još baviš u životu ? Ja sam u Ronilačkom klubu Buk od 1999 godine, prije dvije godine sam položio za Instruktora ronjenja, u upravom odboru kluba sam već četiri godine i poslodavac/vlasnik sam u klubskom kaficu. 2010 godine otvorio sam i radnju motoopreme u Banjaluci pod nazivom Motoshop#7, tako da je ovo otprilike neki moj izvor finansija za trke. Kakvi su ti planovi za ovu sezonu ? Plan za ovu sezonu je da vozim sve što budem mogao finansijski da podnesem, a volio bih da odem sa svojom ekipom na trku Istočnoevropskog Šampionata u Tursku na Istanbul park, jer sam tamo gledao prvu trku MotoGp 2005 godine. Vjerovatno naše trke Nacionalnog šampionata, Prvenstvo Srbije, i par trka Istočnoevropskog Šampionata. I volio bih otići na neku trku na Grobnik, jer volim tu stazu. pozzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alex r6 193 Napisano Mart 18, 2012 Drug član, 1192 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R6 Prijavi odgovor kao problematičan svu srecu i uspeh ti zele burazeri,sale i djole Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...