Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha majesty 250

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 123 postova
  • Motocikl: tdm 850, gtr1000

pa onda preracunaj put je oko 120 km. da bi izaso iz bg 10 do 15 plus pus pauze zadrzavanjem na pumpi da kazemo 30. znaci ostaje ti 90 minuta voznje. od toga imas 20 km od kuzmina do sida (seoski lokalni put ogranicenje 50). sto znaci da se kreces oko 110 km/h i uhvatis prosek od 90. prosle sezone sam 4 puta prosao jednom kolima i tri puta na dva tocka, i svaki put sam kretao dva sata ranije od kuce da bi stigo na vreme.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Enduro, 569 postova
  • Motocikl: Husaberg TE250 2013

Poenta je u samom putovanju, a ne stizanju na cilj. Bar po meni. Da samo treba da stignem negde isao bih autom.

Oko 80-90km/h mi je neka max putna brzina, bez obzira sto motor moze jos skoro duplo brze da ide. Samo u slucajevima kada baaas zatreba ubrzam preko 130, 140.

I kad god sam u mogucnosti izbegavam autoput i biram neke lokalne puteve. Jednostavno volim sto vise stvari da vidim, gde god nesto zanimljivo ima ja skrenem i obidjem to. A pored autoputa mogu samo pumpe da vidim :)

• Podržavam 2

• Svrati ponekad, 101 postova
  • Motocikl: HONDA VFR 800

Da se i ja javim. Sad i ja vozim Y majestiy 2002 250cc i da budem iskren nisam do sada vozio ovako nesto i svidja mi se. Skuter sam kupio prosle godine i bukvalno sam ga doneo u dzakovima. Medjutim hteo sam da zaradim ali kada sam ga sklopio mislim da od zarade nema nista.Predhodni vlasnici su padali,udarali u autobus.... dok na kraju nisu ostali bez ulja i pokrivili radilicu,klipnjacu,klip i puko je i cilindar. Moj burazer je auto mehanicar i on me nagovori da sami sve odradimo jer tako je najjeftinije.I bi tako.Sklapanje je trajalo oko godinu dana sa usponima i padovima. Mislim za rezevne delove je moto klinika odlicna ali me je covek iz kragujevca odusevio.I pre jedno mesec dana moj majstor i ja za noc sklopimo ceo agregat I napakaujemo na skuter. Sutradan sipam tekucine i na prvu voznju bez oklopa. Ali na prvoj voznji autobus udje u moju traku i ja da ga izbegnem uletim u rupu u samoj krivini i pocepam gumu i polomim felnu. Trazenje polovne felne je nemoguca misija tako da sam ovu moju zavario. I nije lose. Ne baca slusa u krivinama ja kao zadovoljan.Naslusao sam se raznih prica od majstora do majstora. Ali normalan gas redovan servis i to je to.Za sad mi se moje skuterce svidja i zadovoljan sam. Sipam mu evro bezolovni i potrosnja je ispod 4 gradske voznje. Ostalo mi je jos zadnji disk i na par mesta da se neka plastika zalepi.Sve u svemu lep skuter i jako udoban.Evo i nekih slika

post-13323-0-36221200-1366166099_thumb.jpg

post-13323-0-00918300-1366166143_thumb.jpg

post-13323-0-50601600-1366166168_thumb.jpg

post-13323-0-21825700-1366166205_thumb.jpg

post-13323-0-77673800-1366166287_thumb.jpg

post-13323-0-63960800-1366166317_thumb.jpg

post-13323-0-01981800-1366166340_thumb.jpg

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 123 postova
  • Motocikl: tdm 850, gtr1000

zzoza da predjes mnogo kilometara. inace imas u velikom mokrom lugu jedan servis koji ima dosta polovnih delova. pa ako ti treba da probam da nadjem neki kontakt

zzoza da predjes mnogo kilometara. inace imas u velikom mokrom lugu jedan servis koji ima dosta polovnih delova. pa ako ti treba da probam da nadjem neki kontakt

Hvala drug aj nebi bilo lose kad bi nasao taj broj ali ja mislim da sam ga vec zvao. Jako je tesko naci tu zadnju felnu i disk.

• BJB Maxi Scooter Club, 2090 postova
  • Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац

Па то би требала да је мото-клиника

• Svrati ponekad, 402 postova
  • Motocikl: Ducati 944 000012....i od neki dan jedan Ducati ST4s

ako ti zatreba bilo sta od delova za masinu,novo u pola cene,original yamaha direktno iz fabrike,slobodno pitaj...pozdrav ;)

• Moto servis, 592 postova
  • Motocikl: Yamaha Majesty 250DX, Burgman 650 EXE

To je moto klinika.

Majesty 250 98 ili 99 god ima kod lika koji se nalazi na putu ka malom mokrom lugu...nastavak bulevara, pa negde od prilike na pola puta od ustanicke do one pumpe jugopetrolove na vrhu je taj decko sa desne strane. Tu ima autoperionica, nazalost nemam nikakav kontakt ali znam gde je...

Moto klinika je u zemunu koliko ja znam a za tog iz mokrog luga sam cuo i cini mi se da sam ga zvao ali dobro lepo je znati. Jos da nadjem zadnji disk i to je to. Mada ako se potraznja oduzi vracam stari i pun gas :) Jel ima ko iskustva sa varenjem plastika a i neke zabice mi fale....hvala

Moto klinika je u zemunu koliko ja znam a za tog iz mokrog luga sam cuo i cini mi se da sam ga zvao ali dobro lepo je znati. Jos da nadjem zadnji disk i to je to. Mada ako se potraznja oduzi vracam stari i pun gas :) Jel ima ko iskustva sa varenjem plastika a i neke zabice mi fale....hvala

Moto klinika je tamo gde sam rekao, magacin mu je u zemunu. Varenje sam ja veoma uspesno zavrsavao lemilicom i plastikom istog tipa . Ako se dobro odradi drzi skoro kao da nije ni lomljeno.

• Integrisan, 9410 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

kolega Majesty 250DX moram te ispraviti, na lokacij koju si opisao nalazi se Srdjan i to nije Moto - klinika

Do Moto - klinike se dolazi Bulevarom K. Aleksandra iz pravca Ustanicke ka V.M.Lugu ( kod JP produziti za V.M.L. )

posle pravca ( par stotina metara ) nailazi se na nadvoznjak ( ispo kog je Auto-put Beograd - Nis ) cim se predje nadvoznjak odmah se skrene levo i vozi se uz Auto-put ( oko 200m ) zatim krivina u desno, lezeci policajac i sa leve strane moze se ugledati brdo skutera ili ti Moto - klinika ( Micko ).

• Svrati ponekad, 402 postova
  • Motocikl: Ducati 944 000012....i od neki dan jedan Ducati ST4s

a taj otpad,mislim da se momak zove Goran ili Igor.imao sam negde i broj telefona....ali nikad bio tamo....

Dobro verovatno polemika ce se razvuci oko moto klinike ali nema veze imam broj pa ako nekom treba ostavicu. Sto se plastika tice probao sam ja sam da lemim i drzalo je par nedelja i opet je pukla. Mada deo koji je pukao nalazi se iznad migavca i jako je mali deo. Cuo sam da neki ubacuju i neku mrezicu pa bolje drzi. Planiram ponovo da ga rastavim pa cu probati opet da lemim. Dali je neko probao da stavi iridijumsku svecicu (mislim da se tako zove). I ako jeste kako se ponasa motor i koliko kosta

• U prolazu, 72 postova
  • Motocikl: Yamaha majesty 250

Evo telefona plasticara Marka 064-1294-007, meni je lepio plastike i lepo ih je zalepio a i nije skup, mada sam ga jedva nagovorio, jer inace radi plastike za kola. I da napomenem njega mi je preporucio Ivan sto pravi vizire. Toliko od mene.

Pozdrav

• Zainteresovan, 627 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZZR600E

Dobro verovatno polemika ce se razvuci oko moto klinike ali nema veze imam broj pa ako nekom treba ostavicu. Sto se plastika tice probao sam ja sam da lemim i drzalo je par nedelja i opet je pukla. Mada deo koji je pukao nalazi se iznad migavca i jako je mali deo. Cuo sam da neki ubacuju i neku mrezicu pa bolje drzi. Planiram ponovo da ga rastavim pa cu probati opet da lemim. Dali je neko probao da stavi iridijumsku svecicu (mislim da se tako zove). I ako jeste kako se ponasa motor i koliko kosta

Može iridijumka, lakše pali, lepša varnica na višim obrtajima, ja vozio. Karburator treba da bude podešen, osetljiva na bogatu smešu, preporuka da zameniš i filter vazduha malosijevim red sponge

Može iridijumka, lakše pali, lepša varnica na višim obrtajima, ja vozio. Karburator treba da bude podešen, osetljiva na bogatu smešu, preporuka da zameniš i filter vazduha malosijevim red sponge

tako nesto sam i ja cuo ali me zanima gde bi mogao to da nabavim i koliko bi ta igranka mogla da me kosta bar okvirno

Evo telefona plasticara Marka 064-1294-007, meni je lepio plastike i lepo ih je zalepio a i nije skup, mada sam ga jedva nagovorio, jer inace radi plastike za kola. I da napomenem njega mi je preporucio Ivan sto pravi vizire. Toliko od mene.

Pozdrav

hvala druze pozvacu ga,videcu sta ce reci

kolega Majesty 250DX moram te ispraviti, na lokacij koju si opisao nalazi se Srdjan i to nije Moto - klinika

Do Moto - klinike se dolazi Bulevarom K. Aleksandra iz pravca Ustanicke ka V.M.Lugu ( kod JP produziti za V.M.L. )

posle pravca ( par stotina metara ) nailazi se na nadvoznjak ( ispo kog je Auto-put Beograd - Nis ) cim se predje nadvoznjak odmah se skrene levo i vozi se uz Auto-put ( oko 200m ) zatim krivina u desno, lezeci policajac i sa leve strane moze se ugledati brdo skutera ili ti Moto - klinika ( Micko ).

Ja nigde nisam ni opisao gde se nalazi moto klinika vec taj decko kojem ne znam ime, ali eto razjasnili smo verovatno da je taj Srdjan :) A moto klinika Je tu gde si opisao, mada si malo sturo opisao, ali nije ni bitno :)

• Svrati ponekad, 190 postova
  • Motocikl: 2002 Suzuki GSF1200S Bandit, 2005 Yamaha Majesty 400

Evo da se i ja prikacim na temu posto smo zeni jesenas pazarili 2005 Majesty 400. Bio je izlupan sa svih strana, ali jos se drzi zajedno, jeftino smo ga platili i sve na njemu radi kako treba. Presao je 22.000Km.

Evo sta sam mu zimus uradio:

- Promenio svecicu, ulje u masini i transmisiji, filter za ulje.

- Promenio rashladnu tecnost.

- Sva tri filtera za vazduh (3) zamenio sa UNIfoam sundjerom.

- Stavio "shorty" rucice da zamenim krive i nepodesive originalne. Velika razlika.

- Instalirao grejane rucice.

- Instalirao stitnike za ruke sa V-Strom-a.

- Dodao "zabice" ispod rukohvata zadnjeg sedista za kacenje prtljaga.

- Originalne rolnice zamenio sa Dr. Pulley klizacima.

- Originalni kais jos u dobrom stanju (29mm). Rezervni ceka da stari rikne ili da se ja uplasim, sta prvo dodje.- Kompletno rastavio, ocistio i podmazao transmisiju, kvacilo i tsl.

- Instalirao USB napajanje za GPS (DC/DC konverter) i steker za upaljac.- Prikljucak za Battery Tender i ojacanje za napajanje ekstra uredjaja.

- Skracen (isecen) zadnji blatobran.

BTW, mikrofilm za 400 moze da se nadje ovde: http://www.yamahapartshouse.com/oemparts/a/yam/5003aed6f8700212fc83c0bb/front-wheel

Sve u svemu, kao visedecenijski vozac uglavnom standardnih motorcikala ja sam veoma zadovoljan. Planiram visednevne voznje sa zenom ovog leta, a u medjuvremenu ga arcim do posla i natrag. U poredjenju sa Banditom, Majesty je prava milina za gradsku voznju, a nije za bacanje ni na autoputu (ne buni se do 130, brze ga nisam jos terao jer to ovde moze da bude vrlo skupo).

Opaske za odrzavanje:

- Filteri za vazduh se brzo zapuse. Savet je da se menjaju sa svakom zamenom ulja.- Variator, kais, kvacilo i ostali delovi u okolini traze malo paznje. Ako ga ne arcis dovoljno je otvoriti i pregledati svakih 20.000Km. Uz ulaganje u Dr. Pulley klizace, J Costa variator i/ili bolje kvacilo Majesty moze da se pretvori u osetno startniju spravu koja uz to "tecnije" radi.

Amerikanci imaju prilicno dobar forum posvecen ovom skuteru : http://majestyusa.com/forums

Evo ga nekoliko dana posto smo ga kupili (cuva ga komsijin macak Miel). Sad izgleda drasticno bolje:

Toronto-20120929-00100.jpg

• Zainteresovan, 627 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZZR600E

tako nesto sam i ja cuo ali me zanima gde bi mogao to da nabavim i koliko bi ta igranka mogla da me kosta bar okvirno

već se zna gde se mogu nabaviti, da ne reklamiram, cena okvirno od 1400-1800din bez troskova dostave

Evo da se i ja prikacim na temu posto smo zeni jesenas pazarili 2005 Majesty 400. Bio je izlupan sa svih strana, ali jos se drzi zajedno, jeftino smo ga platili i sve na njemu radi kako treba. Presao je 22.000Km.

Evo sta sam mu zimus uradio:

- Promenio svecicu, ulje u masini i transmisiji, filter za ulje.

- Promenio rashladnu tecnost.

- Sva tri filtera za vazduh (3) zamenio sa UNIfoam sundjerom.

- Stavio "shorty" rucice da zamenim krive i nepodesive originalne. Velika razlika.

- Instalirao grejane rucice.

- Instalirao stitnike za ruke sa V-Strom-a.

- Dodao "zabice" ispod rukohvata zadnjeg sedista za kacenje prtljaga.

- Originalne rolnice zamenio sa Dr. Pulley klizacima.

- Originalni kais jos u dobrom stanju (29mm). Rezervni ceka da stari rikne ili da se ja uplasim, sta prvo dodje.- Kompletno rastavio, ocistio i podmazao transmisiju, kvacilo i tsl. - Instalirao USB napajanje za GPS (DC/DC konverter) i steker za upaljac.- Prikljucak za Battery Tender i ojacanje za napajanje ekstra uredjaja. - Skracen (isecen) zadnji blatobran. BTW, mikrofilm za 400 moze da se nadje ovde: http://www.yamahapartshouse.com/oemparts/a/yam/5003aed6f8700212fc83c0bb/front-wheel Sve u svemu, kao visedecenijski vozac uglavnom standardnih motorcikala ja sam veoma zadovoljan. Planiram visednevne voznje sa zenom ovog leta, a u medjuvremenu ga arcim do posla i natrag. U poredjenju sa Banditom, Majesty je prava milina za gradsku voznju, a nije za bacanje ni na autoputu (ne buni se do 130, brze ga nisam jos terao jer to ovde moze da bude vrlo skupo). Opaske za odrzavanje: - Filteri za vazduh se brzo zapuse. Savet je da se menjaju sa svakom zamenom ulja.- Variator, kais, kvacilo i ostali delovi u okolini traze malo paznje. Ako ga ne arcis dovoljno je otvoriti i pregledati svakih 20.000Km. Uz ulaganje u Dr. Pulley klizace, J Costa variator i/ili bolje kvacilo Majesty moze da se pretvori u osetno startniju spravu koja uz to "tecnije" radi. Amerikanci imaju prilicno dobar forum posvecen ovom skuteru : http://majestyusa.com/forums Evo ga nekoliko dana posto smo ga kupili (cuva ga komsijin macak Miel). Sad izgleda drasticno bolje: Toronto-20120929-00100.jpg

Druze mozemo li videti te stitnike za rucice od V storm-a na nekoj slici, ja sam nesto planirao da stavim ali nisam znao od cega moze...

• Svrati ponekad, 190 postova
  • Motocikl: 2002 Suzuki GSF1200S Bandit, 2005 Yamaha Majesty 400

quote name='Majesty 250DX' timestamp='1366323559' post='1479743']

Druze mozemo li videti te stitnike za rucice od V storm-a na nekoj slici, ja sam nesto planirao da stavim ali nisam znao od cega moze...

Naravno da moze :)

V-Strom handguards on majesty 400

IMG_2790.JPG

Instalacija nije bila nikakav problem. Trebaju ti samo duzi srafovi za osovinu poluge kocnice, nekoliko sajbni i malo seckanja plastike da ne udare u kocioni rezervoar. Pozeljno je i zameniti krajeve guvernala (bar ends) necim sto moze bolje da se podesi da ne steze rucice, narocito gas. To je projekat za sledecu sezonu, u medjuvremenu se OEM krajevi drze sa malo Loctite :).

Sinoc sam se provozao autoputem kroz prilican pljusak i stitnici su odigrali vrlo pozitivnu ulogu u odbijanju kise sa mojih prstica :).

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja