Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha majesty 250

Recommended Posts

• BJB Maxi Scooter Club, 1083 postova
  • Motocikl: sprint explorer, Malaguti Madison S250, Suzuki Burgman 400

Vaximo944 i ja bi se prikljucio u tu pricu za neke rezervne delove ako nesto zatreba :zvizduk:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 402 postova
  • Motocikl: Ducati 944 000012....i od neki dan jedan Ducati ST4s

slobodno prijatelju...pricamo samo o delovima masine,ostalo mogu samo u radnji da kupim samo sto mi je to malo problem jer nemam bas nesto previse vremena pa moze da potraje....

• U prolazu, 13 postova
  • Motocikl: majesty 250

Pročitao sam na forumu da se kod njih filter od ulja opere i ponovo vrati, da li je tako i na mom skuteru?

Koji tip kacige treba da se koristi, može li ona najmanja kaciga kao kačket?

Ali što se tiče motora sigurno znam ko ga je vozio u Srbiji, ali neznam kako ga je vozio? Poznajem motor lično od kad je uvežen.

Voleo bih kad bi mogao da dobijem ocenu od vas posle vašeg pregledamotora.

• Svrati ponekad, 258 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500

Fanky, verovatno misli na braincap ili police moto helmet....

Vladimire, moj ti je savet da malo pretrazis forum, ima dosta korisnik tema vezano za kacige,

Jet kacige su za leto bolje u smislu da manje opterecuju glavu, malo bolje cirkulise vazduh, laganije su, veca je preglednost, ali zato kao velika i presudna mana je manja bezbednost. Ne daj boze sa njom da padnes na recimo bradu, dzaba ti takva kaciga. Integralna kaciga je najbezbednija. Nesto izmedju integralke i jet kacige je flip up i to je mozda i najbolji kompromis. Kada se odlucis koji tip kacige hoces, dolazi na red velicina kacige, pa da li odgovara tvom obliku glave itd. Zato je mozda najbolje da odes u neku od specijalizovanih radnji i isprobas par modela i samo ce ti se kazati. Na kraju krajeva, koliko para, toliko muzike.

I da, nema veze koji motor vozis, da li ima 50ccm ili 1000, kaciga cuva tvoju glavu, ne motor.

• Podržavam 1

• Drug član, 1056 postova
  • Motocikl: Majesty 250, Burgman 400

tako je kralju pravi odgovor na pitanje. Inace mala kaciga takozvana kurtonka ili ti kacketic je zabranjena prema novom zakonu o saobracaju i neophodno je da kaciga stiti deo obraza. Moj savet fulface kaciga sve ostalo je rizik samo ona stiti sa svih strana a inace i flipap je vrh al kao zatvorena :lol: tako da se opet vracamo na fulface ili ti integralnu kacigu :takoje: Moje misljene :takoje:

• Enduro, 569 postova
  • Motocikl: Husaberg TE250 2013

O, evo ga jos jedan Sapcanin, da imam drustvo kad krecem iz Sapca na voznje :D

Za kacigu su ti vec rekli, zbog SEBE a ne policije uzmi fullface kacigu. Pre nekih pet godina kaciga mi je spasila zivot kad mi je iz sporedne ulice izleteo auto i presekao put.

Kad se budes vozao navrati do mene da pregledamo masinu :zdravo:

• Svrati ponekad, 223 postova
  • Motocikl: Yamaha Majesty 250

Da li neko u okolini Bgd-a farba plastike, konkretno od Majestyja 250, 1999 god., koliko bi kostalo i da li moze da se salje brzom postom i sl?

• Svrati ponekad, 113 postova
  • Motocikl: Piaggio Beverly 250ie

I mene zanima ova prica oko kacige, malo sam trazio na netu i nigde ne pise jasno da kaciga mora da bude i preko lica, traze samo da bude homologovana:

Član 91

Vozač i putnik motocikla, mopeda, tricikla i četvorocikla moraju za vreme vožnje nositi na glavi zakopčanu homologovanu zaštitnu kacigu, na način propisan deklaracijom proizvođača kacige.

Vozač bicikla, mopeda, tricikla, odnosno motocikla, ne sme da prevozi lice koje je pod uticajem alkohola, odnosno psihoaktivnih supstanci ili iz drugih razloga nije sposobno da upravlja svojim postupcima.

Bliže propise o uslovima koje moraju da ispunjavaju zaštitne kacige koje koriste vozači, odnosno lica koja se prevoze na motociklu, mopedu, triciklu i četvorociklu, donosi ministar nadležan za poslove saobraćaja.

Kako se tretiraju ove kacige recimo, jer ovo nije kacket:

acc_imagebis_4100.jpg

Kurtonka?

Bože!!!

Kakvo je to izražavanje jednog predstavnika zakona? :lol: :lol: :lol:

Ahahahahhaha ja tebe obozavam :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

I mene zanima ova prica oko kacige, malo sam trazio na netu i nigde ne pise jasno da kaciga mora da bude i preko lica, traze samo da bude homologovana:

Član 91

Bliže propise o uslovima koje moraju da ispunjavaju zaštitne kacige koje koriste vozači, odnosno lica koja se prevoze na motociklu, mopedu, triciklu i četvorociklu, donosi ministar nadležan za poslove saobraćaja.

Kako se tretiraju ove kacige recimo, jer ovo nije kacket:

acc_imagebis_4100.jpg

Ova kaciga ti je ok. Nigde neces naci da bas pise nesme to i to al se ta mala kaciga kod koje su otkrivene usi smatra slemom i nemoze biti homologovana

• BJB Maxi Scooter Club, 1083 postova
  • Motocikl: sprint explorer, Malaguti Madison S250, Suzuki Burgman 400

Mislim da postoji brdo tema o kacigama, skapirao sam ja sta je batica pitao, ako mislis na svoju bezbednost normalno da ces da uzmes full face ili flip up, kao sto ces da uzmes jaknu, pantalone i rukavice sa protektorima da bi se maksimalno zastitio a ako ne vodis racuna o tome onda na glavu mozes da stavis sta oces, ima i jako kvalitetnih jet kaciga i super su za grad, ali moje misljenje flip up je idealna i za grad i za van grada, jeste da sisti, bruji, zuji al se naviknes, veoma je bitna kaciga koja ti stiti lobanju da kad je stavis na glavu i zategnes da u tom momentu dok drzis korman postane deo tebe, zato odes u neku od radnji gde se prodaju kacige probas SVE modele i marke koje imaju i nadjes koja ti najbolje prijanja na glavu iz razloga sto npr. odes na voznju od nekih 200km i kaciga treba da ti je za to vreme na glavi a isto tako mora da bude udobna, da ne zulja, ne steze, da se ne klima i normalno treba da bude homologovana sto znaci da je prosla neke rigorozne testove i dobila pecat odedjene sigurnosti. Hiljadu puta sam na forumu procitao KACIGA GLAVU CUVA i to trebas da shvatis najozbiljnije i kao najosnovniji deo opreme kad sedas na motor, nebitno dal je 50 ili 1500 kuba

• Podržavam 4

vidi sad...sta je bre majstori,palo malo snega pa opet svi u zimski san...ajde,zivlje malo...pisite nesto...

subler pa izmeri...a mozes i na oko ili ti prsticem ;)...da nema bregove na ivicama....

• Svrati ponekad, 223 postova
  • Motocikl: Yamaha Majesty 250

Molim nekoga ko ima sajlu za kilometrazu i zadnji disk za Majesty 250 dx, 1999.god, neka me kontaktira, treba mi.

Sajla obavezno ,disk moze i da saceka a i ne mora. Hvala.

a sto sajlu ne napravis...ako imas staru,napravi ti istu takvu....ili tu kod tebe nema nikog ko to radi...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja