Jump to content

Moto Zajednica

PROBUSENA GUMA

Recommended Posts

• U prolazu, 89 postova

Dosta sam citao o tome ovde na forumu ali se nazalost desi i meni.Ali verovatno bolje i tako nego da mi je ispustila negde u voznji pa bi bilo guraj bato!Jutros udjem u garazu kad imam sta da vidim ispustila skroz.Veceras je dobro napumpam cisto da bih video gde i zasto ispusta,stavim ga na stender i okrecem tocak,i naravno nadjem eksercic.Mrzelo me da se petljavim sa vadjenjem ali po glavi bih zakljucio da nije duzi od 2cm sto je nazalost i vise nego dovoljno da i dalje ispusta.Guma je tubeless i presao sam sa njom samo 2500km,pa mi zao da je odmah menjam a i Bridgeston-ka je,extra je -GSR-ovci znaju najbolje ;).A i cena nije mala iako naravno ne moram da uzmem bas nju,a povrh svega je maltene i kraj sezone.E sad moje pitanje je moze li sa njom nesto da se uradi.Negde sam citao moze,neki kazu ne moze pa da stvarno vidimo ima li nekih resenja i koliko su dugotrajna.Citao sam o nekom Ultrasealu,kao navodno se sipa u gumu i drzi do ...Ne nije neki sprej,kao sto ce neki pomisliti nego nesto slicno ali izgleda nesto dugotrajnije.Da vidimo sta vi mislite.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 837 postova
  • Motocikl: Trenutno bez :/

ja imam na autu tubeless i nije nikakav problem da se zapusi rupa,bilo koji vulkanizer bi trebalo to da uradi...e sad da li ce nesto da smeta u voznji na dva tocka neznam...

• Svrati ponekad, 140 postova
  • Motocikl: CBR 600 F4i Sport

matori dok sam vozio skuter gumu sam busio jedno 4 puta i stalno sam isao da mi stavljaju  CHEP kod vulkanizera i mogu ti reci da je to drzalo extra.

• Svrati ponekad, 308 postova
  • Motocikl: Honda Helix CN250

Svaki vulkanizer ima i set za krpljenje tubeless guma bez skidanja točka (poželjno nositi sa sobom na putovanjima). Možeš i sam da kupiš i odradiš kod kuće. Vulkanizer uzima ~ 300 dindži. Neke velike razlike nema, ako voziš do 150 km/h (prednja guma) . posle se već malkice i oseti.

• Svrati ponekad, 116 postova

'Bem ga, ali ja ne osećam razliku preko 150 km/h a imam u zadnjoj gumi najveći mogući čep. Uspomena na kišnu turu po Resavi  ;D

• Drug član, 1520 postova
  • Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640

Svaki vulkanizer ima i set za krpljenje tubeless guma bez skidanja točka (poželjno nositi sa sobom na putovanjima). Možeš i sam da kupiš i odradiš kod kuće. Vulkanizer uzima ~ 300 dindži. Neke velike razlike nema, ako voziš do 150 km/h (prednja guma) . posle se već malkice i oseti.

A, sta da radimo mi koji nemamo tubeless gume. Da sednemo i da placemo pored probusene gume ili da nosimo montirace i da krpimo gumu pored puta? Ili ima neko resenje i za nas ? Da li pomaze sprej u to slucaju ?

• U prolazu, 89 postova

Guma "cepovana" a kako ce dalje stvar da se razvija videcemo,inace majstor tvrdi da su jednom testirali metod posle "cepovanja" i motor vozili 180-200km/h jednu deonicu auto puta i da tad,a ni dan danas,nije pustila.Videcemo,jbg ne daje mi se 150-180 evrica za gumu a ova je prakticno nova.Ako neko ko vozi neke slicne gume:180/55 R17(73w) i  ima jos neko iskustvo neka podeli sa nama kako se zavrsilo.Pozdrav svima

• Svrati ponekad, 308 postova
  • Motocikl: Honda Helix CN250

A, sta da radimo mi koji nemamo tubeless gume. Da sednemo i da placemo pored probusene gume ili da nosimo montirace i da krpimo gumu pored puta? Ili ima neko resenje i za nas ? Da li pomaze sprej u to slucaju ?

Pobratime moj po istoj muci, jedino pale 2 pajsera, "tip-top" :-[ flekice i "Tigar" lepak, kao i ključevi za skidanje točkova  >:( >:(>:(, ako u blizini nema vulkanizera :-\m, mi smo ga nagrabusili >:(.

• Zainteresovan, 633 postova
  • Motocikl: Honda Africa crf 1000

Guma "cepovana" a kako ce dalje stvar da se razvija videcemo,inace majstor tvrdi da su jednom testirali metod posle "cepovanja" i motor vozili 180-200km/h jednu deonicu auto puta i da tad,a ni dan danas,nije pustila.Videcemo,jbg ne daje mi se 150-180 evrica za gumu a ova je prakticno nova.Ako neko ko vozi neke slicne gume:180/55 R17(73w) i  ima jos neko iskustvo neka podeli sa nama kako se zavrsilo.Pozdrav svima

nemas druze potrebu za brigom,vozim vec 4000 km na cepu,u zadnjoj gumi,isao sam sada i na more snjom,i nema nikakve razlike

provereno i na brzinama preko 200 ;)

• U prolazu, 72 postova

negde  na forumu je bilo reci da neko u beogradu ubrizgava nesto u gume,  kosta mislim 10e ako se dobro secam

zaptiva rupe, pa cak i u voznji

deluje interesantno potrazi malo nacices sigurno

• Zainteresovan, 981 postova

Aman, idi kod vulkanizera, i to prvog i stavi cep. Nikakve razlike neces osetiti 100%. Ja cak taj komplet za krpljenje nosim ispod sedista. I nije neka nauka...

• U prolazu, 89 postova

Ne znam sta sam pogresno napisao,i to kod PRVOG!

• Svrati ponekad, 264 postova

Ovo je ozbiljno pitanje. :D :D :D

Problem.Probusila se guma. :D :D :D

Ispod sedista uvek nosim sprej.

Imam cep u gumi i vozim kao da ga nema.(brzina nije bitna)

ps.Zamisli da svaki put,kad probusis gumu.Odes u prodavnicu i kupis drugu. ;):D

• U prolazu, 89 postova

Ovo je ozbiljno pitanje. :D :D :D

Problem.Probusila se guma. :D :D :D

Ispod sedista uvek nosim sprej.

Imam cep u gumi i vozim kao da ga nema.(brzina nije bitna)

ps.Zamisli da svaki put,kad probusis gumu.Odes u prodavnicu i kupis drugu. ;):D

Jbg znas kako mi neiskusni motoristi moramo da pitamo vas  ;) -super iskusne!

• Svrati ponekad, 264 postova

Jbg znas kako mi neiskusni motoristi moramo da pitamo vas  ;) -super iskusne!

Meni je drago ako sam ti pomogao.

Imam 23 godine,staza na motoru.I zelim da prenesem svoje znanje i iskustvo drugima. ;)

Nemam nameru,da nekoga uvredim ili prozivam.Mozda si ti to tako shvatio. ;)

• Drug član, 2314 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600

Pozoves Srleta69 i resio si problem :) :)

evo kako sam se ja snasao...

http://www.bjbikers.com/smf/index.php?topic=8640.0

• U prolazu, 95 postova
  • Motocikl: Varadero XL125

Kupio sam nedavno LAMPA sprej za krpljenje gume. Šta mislite kolko to vredi i do kojeg to pritiska može naduvati gumu. Nešto sam sumnjičav da će mi ta boca napumpati gumu na 2,2 bar-a. Ima li ko iskustva?

post-2812-12878997453493_thumb.jpg

• U prolazu, 95 postova
  • Motocikl: Varadero XL125

Kupio sam nedavno LAMPA sprej za krpljenje gume jer je cena 400din što nije puno u slučaju da odradi posao. Šta mislite kolko je to efikasno i do kojeg  pritiska može naduvati gumu. Nešto sam sumnjičav da će mi ta boca napumpati gumu na 2,2 bar-a. Ima li ko iskustva?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja