Jump to content

Moto Zajednica

Superbike 2012

Recommended Posts

• Drug član, 2736 postova
  • Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM

Times (Monday-Tuesday)

1 66 Sykes T. (GBR) Kawasaki ZX-10R 1'31.648

2 7 Checa C. (ESP) Ducati 1098R 1'31.652

3 96 Smrz J. (CZE) Ducati 1098R 1'31.800

4 65 Rea J. (GBR) Honda CBR1000RR 1'31.913

5 3 Biaggi M. (ITA) Aprilia RSV4 Factory 1'32.034

6 33 Melandri M. (ITA) BMW S1000 RR 1'32.232

7 34 Giugliano D. (ITA) Ducati 1098R 1'32.319

8 2 Camier L. (GBR) Suzuki GSX-R1000 1'32.320

9 50 Guintoli S. (FRA) Ducati 1098R 1'32.347

10 91 Haslam L. (GBR) BMW S1000 RR 1'32.397

11 17 Lascorz J. (ESP) Kawasaki ZX-10R 1'32.540

12 84 Fabrizio M. (ITA) BMW S1000 RR 1'32.605

13 59 Canepa N. (ITA) Ducati 1098R 1'32.746

14 4 Aoyama H. (JPN) Honda CBR1000RR 1'32.910

15 121 Berger M. (FRA) Ducati 1098R 1'32.911

16 86 Badovini A. (ITA) BMW S1000 RR 1'32.948

17 87 Zanetti L. (ITA) Ducati 1098R 1'33.136

18 19 Davies C. (GBR) Aprilia RSV4 Factory 1'33.358

19 44 Salom D. (ESP) Kawasaki ZX-10R 1'33.385

20 67 Staring B. (AUS) Kawasaki ZX-10R 1'33.418

21 25 Brookes J. (AUS) Suzuki GSX-R1000 1'33.623

22 18 Aitchison M. (AUS) BMW S1000 RR 1'34.169

23 35 De Rosa R. (ITA) Honda CBR1000RR 1'34.341

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 13018 postova
  • Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750

On je dokaz da je talenat glavni faktor. Ni na skuter nije seo pre 18-e i odma šampion. Posle godinu dana je uzeo production prvenstvo Italije a sledeće godine Evropsko u 125. ČUDO!!!

• Ne silazi, 6516 postova
  • Motocikl: konzerviran

Jes' da je tema 2012, al' evo par noviteta, tacnije predloga u razradi za 2013.

Znaci od 2013 Superbike motocikli ce imati farove :zvizduk:

Naravno nece biti pravi, vec ce na mestu gde bi oni trebalo da stoje biti stavljene nalepnice. To je cuveni tim TenKate vec radio,a sve u zelji da se barem spolja trkacke sprave sto vise priblize izgledu "normalnog" motocikla.

Razmatra se i ugradnja led crvenog svetla na zadnjem kraju, koje bi bilo vezano za stop aparat, kao i na regularnim spravama.

Jos jedna interesantna vest je da se razmislja da nekoliko trka,vec od sledece godine, budu u duhu Endurance takmicenja. Predlaze se 200 milja Imole i Bol d'Or na Magny-Coursu.

Postojalo bi i pravilo Pit-stopa i deluje da su timovi prilicno zainteresovani iako to sa sobom povlaci i totalno drugaciju pripremu sprava i takmicara.

Na istom sastanku koji je odrzan u prosli petak u sedistu Infront-a, razradjen je i plan testiranja novih Pirelli guma od 17". Od sledece godine one ce biti zvanicne i obavezne za sve, pa ce timovi moci sa njima da se upoznaju i uporede ih sa sadasnjim 16,5"...2. jula na pisti u Aragonu, posle takmicarskog vikenda

• Svrati ponekad, 402 postova
  • Motocikl: Ducati 944 000012....i od neki dan jedan Ducati ST4s

ma brate samo filozofiraju da bi zadrzali interes publike i potencijalnih klijenata...nije potrebno ni ovo ni ono,potrebni su piloti sa petljom kao sto su bili pre 10-15 godina,pravila ima vec na pretek,masina isto...ako ubace te novotarije,sjebace dva sampionata...

• Ne silazi, 5470 postova
  • Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS

Pa dobro, ove naljepnice i stop svjetla i nisu neke radikalne promjene, to mogu da progutam, ali pit stop i Endurance varijanta, to je vec mac sa dvije ostrice. Pa nisu oni ni blizu DORNE, nisam siguran da im to sada treba. Pa i sada imas pilota sa petljom, koliko ti volja, ako mi ne vjerujes, pogledaj BSB. :D

• Ne silazi, 6516 postova
  • Motocikl: konzerviran

To su samo predlozi, hoce li toga biti to je pitanje.

Ima jos par noviteta.

Radi se na tome da se u kalendar takmicenja ukljuci i New Delhi i to vec od 2013.

Onda bi doslo do nekih izmena koje bi trebalo da smanje troskove timovima. Sampionat bi po obicaju poceo u Australiji, zatim Indija pa onda pista Sentul u Indoneziji...pa posle svega toga trkanje po Evropi bez vracanja na azijski kontinent pred kraj sezone.

Radi se i na tome da se pokrene trkanje na juznoamerickom kontinentu,ali ne u skorijoj buducnosti. Za sada se pominju Argentina i Brazil. Brazil uz postojanje vise staza interesantan je kao stratesko trziste. Najveca van evropska fabrika Pirelli nalazi se u Brazilu, uz to brazilska ekonomija uz indijsku i kinesku, vec godinama belezi samo uspon i stanovnistvo vec postaje potencijalna "musterija". Koliko god da volimo i uz to ne delimo misljenje sa organizatorima raznih takmicenja, motociklizam je powersport koji zahteva puno "paznje", pa je i logicno da se takmicenje seli tamo gde je publika "pazljivija". Evropljani su postali prilicno ne pazljivi....catch my drift?

• Integrisan, 13018 postova
  • Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750

Da li je moguce da neko ko voli trke ne bi voleo da gleda trku ili dve u trajanju od dva sata?!?

Uzgred... Infront i Dorna su u vlasnistvu iste firme.

• Ducatista, 2904 postova
  • Motocikl: beše Ducati 998

Kako to da ja do sada nisam video ovu temu ? :zvizduk:

Iskreno, mene bas i preterano ne interesuje trka od 2 sata. Trenutni format mi bas pasuje. Ne znam sto ne bi malo ustrojili masine ? Sto ne izbaciti taj pun kufer elektronike, egzoticnih materijala i tako tih stvarcica ? Kolko sam upucen Ducati 1199 R ce imati KERS na sebi (to ce stvarno smanjiti droskove do 00).

Mada, zanimljiva ideja na endurance - ne znam da li je neko gledao australijski V8 sampionat ali tamo ima jedna (ili mozda par trka) koje se voze na endurance principu ali tako sto timske kolege voze jedan auto. To bi mozda bilo zanimljivo videti, ali opet to nije ovo sto gledamo.

E sad, ono sto se tice nalepnica koje imitiraju farove... To mi se svidja, za TenKate sam navijao u WSS jer sam ih video sa tim nalepljenim farom (posto je na mestu drugog fara bila bela podloga za broj) na CBR F4. A stopaljka - cemu to ? Koje trke imaju stopaljke ? Da li cak i endurance automobili / motori imaju to jer se ja iskreno nesto ne secam da sam to vidjao.

Suma sumarum, smanjite elektroniku i skupe materijale i bice to to, a varijanta da se ide na druga mesta da bi se popularizovale trke... Da, to je upalilo i u F1, zar ne ?

Ja tedoh samo da se zapljunem u temi al se raspisah za medalju :lol: :lol: :lol:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja