Kum_Mixer 117 Napisano Februar 9, 2012 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Srpska Crnja Motocikl: Honda Transalp 600v Prijavi odgovor kao problematičan Evo tema o mom motoru tako da svaki predlog ili bilo sta drugo je dobro doslo. I nadam se da mi sad nece neko prebacivati kako mesam teme. Ove moze sve . Evo dve slike mog motora koje je jos prethodni vlasnik slikao kada ga je prodavao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Februar 9, 2012 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Jao kako je jedan drugar bio ispaljen(isto je hteo da kupi ovog mz-a) isti dan kad si kupio tog MZ-a izgleda da si prvi dosao i posto vlasnik Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kum_Mixer 117 Napisano Februar 9, 2012 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Srpska Crnja Motocikl: Honda Transalp 600v Prijavi odgovor kao problematičan Ko pre devoci njemu 2 Kazi drugaru da ima u Kleku, mesto pored Zrenjanina slican MZ samo zelene boje i jeftiniji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Crni Igor 26 Napisano Februar 9, 2012 MZ Rider, 105 postova Lokacija: Beocin Motocikl: mz ts 251\1 Prijavi odgovor kao problematičan Jako lep primerak,u zdravlju ga vozao 100 godina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kum_Mixer 117 Napisano Februar 9, 2012 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Srpska Crnja Motocikl: Honda Transalp 600v Prijavi odgovor kao problematičan Hvala. '84 godiste je. Imam u planu da mu zamenim sve sajle, rucke, kupim nov akumulator, mozda ofarbam i tako... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Februar 9, 2012 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan odlicno! znas koliko sam mu saveta ispisao, za kupovinu, sram te bilo , ali je otisao kod nekog da ga mazi i pazi.. Inace drugar je iz NS, vozi JAWU TS. Inace svi te podrzavamo!! i naravno ocekujemo slikovita objasnjenja.. buducih radova Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kum_Mixer 117 Napisano Februar 9, 2012 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Srpska Crnja Motocikl: Honda Transalp 600v Prijavi odgovor kao problematičan Hehe, jbg sta da ti kazem. A samo da grane malo sunce pa cu i ja poceti da caprkam malo. I naravno bice slika, ali dotle evo malo pa gledajte moje bivse crveno magare Sta je taj sve prosao i gde je stigao, ajaoooo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Februar 10, 2012 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan U zdravlju da teras...! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikola 250 3 Napisano Februar 17, 2012 U prolazu, 66 postova Lokacija: Obrenovac Srbija Motocikl: MZ 250 etz Prijavi odgovor kao problematičan Samo pun gas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kum_Mixer 117 Napisano Februar 17, 2012 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Srpska Crnja Motocikl: Honda Transalp 600v Prijavi odgovor kao problematičan Evo, poceli radovi E recite mi samo sto se tice prenosa, trenutno mi je 19-48, da li da stavim od 20 ili od 18napred? Ako stavim od 20 dobicu vecu krajnju brzinu, tako? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Februar 17, 2012 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Evo, poceli radovi E recite mi samo sto se tice prenosa, trenutno mi je 19-48, da li da stavim od 20 ili od 18napred? Ako stavim od 20 dobicu vecu krajnju brzinu, tako? Ako stavis 20 dobices(da izvines) Ku...c stavi 18 ( ja vozim 17 pa imam sasvim solidnu krajnu brzinu) Maksimalna brzina ne znam kolika je bila ali 5-tom nije mogao preko 4000 obrtaja.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Februar 17, 2012 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan jos nesto centrali fak koji stoji ipod aupuha(ispod mesta gde se safi auspuh u clindar) se ne skida sve dok ne rasturas masinu na 2-4 dela.. (odnosno vadis radilicu - polovis masinu) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Februar 17, 2012 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Srecno sa radovima, i cestitam na "brzoj" kupovini tog MZ-a... Inace, ja sam taj o kome je Sumi pricao i kome si pokupio motor "ispred nosa"... Naravno, ne ljutim se, jer mi je drago da je otisao nekom ko ce ga fino paziti... Nadam se da ces ga srediti i da ces se fino navozati sa njim... A ako sta treba od saveta (mada se ne razumem puno o MZ-u, vise znam o Jawama) tu sam... Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kum_Mixer 117 Napisano Februar 17, 2012 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Srpska Crnja Motocikl: Honda Transalp 600v Prijavi odgovor kao problematičan Aha, ti si taj znaci Pa jbg, sta da ti kazem. Eto ako se vidimo dacu ti jedan krug, hehe, salim se. Hvala ti u svakom slucau. Si ti kupio neki mz ili sta? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ealbert 7 Napisano Februar 17, 2012 U prolazu, 83 postova Lokacija: novo milosevo Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Odnos snage motora i brzine je obrnuto srazmeran,što znaći ako povećavaš brzinu smanjuješ snagu.Da bi dobio odgovarajući odnos snaga brzina moraš uzeti u obzir snagu agregata.Ako do bezsvesti povećavaš odnos transmisije dobićeš kontra efekat.A gde je ovde šlajferica? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kum_Mixer 117 Napisano Februar 17, 2012 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Srpska Crnja Motocikl: Honda Transalp 600v Prijavi odgovor kao problematičan Ima vremena za slajfericu, tek sam ga danas razmontirao. Reci mi koji je najbolji prenos, rekli su mi 17-18 : 48. Time smanjujem brzinu a povecavam snagu,tako? Da li bi motor isao ok u 5. brzinu sa 20:48 prenosom? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ealbert 7 Napisano Februar 17, 2012 U prolazu, 83 postova Lokacija: novo milosevo Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Ja ti to ne mogu reći,pošto ja nemam MZ.Nato pitanje ti odgovor mogu dati mnogo iskusniji.Ja trenutno jurim neku zamenu ,skuter za MZ pa ako uspem onda ću valda nešto više znati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Februar 17, 2012 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Aha, ti si taj znaci Pa jbg, sta da ti kazem. Eto ako se vidimo dacu ti jedan krug, hehe, salim se. Hvala ti u svakom slucau. Si ti kupio neki mz ili sta? Ne, ja imam Jawu TS, a hteo sam i MZ-a da kupim... Za sada cu ostati samo sa Jawom, a za nesto drugo cemo videti dogodine... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Februar 17, 2012 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Ima vremena za slajfericu, tek sam ga danas razmontirao. Reci mi koji je najbolji prenos, rekli su mi 17-18 : 48. Time smanjujem brzinu a povecavam snagu,tako? Da li bi motor isao ok u 5. brzinu sa 20:48 prenosom? Citas ti moj post?? Naravno da nevaljaaaaa, ovako cim vidis brdo(ti ne MZ-a) odma ce posceti da kenjaa... tj da gubi snagu, odnosno brzinu, a na voznju suvozaca uz vece uspone zaboravi, bices srecan ako i tebe iznese. MZ radi od 3000 do 6000rpm. znaci ako se nadjes u brdu 1 brzina(naravno 20z) i spadnu obrtaji ipod 3000, zaboravi da ces izaci na motoru.. :lol: Dok kod mene vuce i na 2000 obrtaja 1 brzinom, posto imam 17z, naravno po sto vozim po vukojebinama meni to treba, nikad mi se nije pozalio na neki uspon bilo da sam sam ili sa suvozacem, + jos potpuno natovaren! Sve ovo govorim iz licnog iskustva. Jedino da stavis tocak 16 pozadi i onda bi imao skoro isti odnos kao sa tockom 18 i zupcanikom 18. MZ 251 ima tocak 16 i fabricki 21z, prenos 20 bi mu bas ekstra bilo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kum_Mixer 117 Napisano Februar 18, 2012 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Srpska Crnja Motocikl: Honda Transalp 600v Prijavi odgovor kao problematičan Inace ja sam iz Vojvodine, ovde nema tako brda i uspona Onda mi je najbolje da ostavim 19:48 i kraj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Februar 18, 2012 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan nema veze, moj po ravnom nije mogao da ide u 5, jedva sam preticao.. 19 je fabrika stavila. valda su znali zašto.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kum_Mixer 117 Napisano Februar 19, 2012 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Srpska Crnja Motocikl: Honda Transalp 600v Prijavi odgovor kao problematičan Ej ljudi, sta mislite da li bi mogao ovo da se postavi na moj MZ, naravno uz prepravke ali ne velike? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Februar 19, 2012 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan rep od k(h)onde? moze, uz izmene, inace ima za MZ-a ceo oklop,.. Potrazi u oglasima, prodavao se.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kum_Mixer 117 Napisano Februar 19, 2012 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Srpska Crnja Motocikl: Honda Transalp 600v Prijavi odgovor kao problematičan Honda 400N, bas sam sad gledao nesto u oglasima ali nisam pronasao oklop na prdodaji. Znas li mozda ti ko je prodavao ili tako nesto? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jigoro cano 234 Napisano Februar 19, 2012 Zainteresovan, 978 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif Prijavi odgovor kao problematičan Ej ljudi, sta mislite da li bi mogao ovo da se postavi na moj MZ, naravno uz prepravke ali ne velike? a da li te ineresuje original "bura" ili kako ko vec to zove za taj model ( ETZ 250) ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...