novajlija 2 Napisano Septembar 27, 2007 U prolazu, 77 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan Interesuje me, a ne znam da li cu se lepo i tacno izraziti, koje je resenje zadnjeg ogibljenja kod motocikla. Naime, od kad pratim motore, vidim da se davnih dana polako preslo sa duplih amortizera na unitrak, sto je meni kao laiku ako nista drugo izgledalo kao lepse, a i definitivno su proizvodjaci presli na ta resenja jer je verovatno i bolje, sto se vidi u najrigoroznijim uslovima-na stazi. Medjutim, danas i pored toga sto vecina motocikala ima unitrak, i dalje ima onih kao sto su ZRX,XJR1300,GSX1400, CB1300...koji i dalje imaju nazad duple amortizere. Zasto je to tako? Koji su plusevi tog resenja, te ih jos uvek srecemo cak i na novim motorima, a koji su i minusi u odnosu na novije resenje? Nadam se da sam bio jasan, jer nisam bas vican moto-tehnoloskoj terminologiji. Na ovo pitanje me tera cista redoznalica, jer u poslednje vreme dosta gledam naked-e, i podjednako mi imaju smeka i ultra-moderni-FZ,Hornet,GSR; a i ovi gore pomenuti sa klasicnim old-fashion dizajnom. Hvala ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlaxxdee 7 Napisano Septembar 27, 2007 Svrati ponekad, 369 postova Lokacija: Cacak Prijavi odgovor kao problematičan Na novim motorima sa klasicnim,starijim dizajnom i dalje se koristi takvo ogibljenje,vise zbog smeka koji prati starije motocikle u novom,savremenom pakovanju.Takvim motorima nije ni potreban jedan zadjni amortizer koji je sigurno bolje resenje,a ljudi koji se odluce za takav model nemaju potrebu za nekim vrhunskim ogibljenjem.U svakom slucaju i starija varijanta sa dva amortizera sigurno je sada dosta unapredjena i mnogo bolje funkcionise nego ranije.Imas i veliki izbor skupljih i vrhunskih firmi kao sto je npr. ohlins,iako su dva komada u pitanju,sa mnogo vise mogucnosti podesavanja tj.stelovanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1216 Napisano Septembar 27, 2007 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Na novim motorima sa klasicnim,starijim dizajnom i dalje se koristi takvo ogibljenje,vise zbog smeka koji prati starije motocikle u novom,savremenom pakovanju.Takvim motorima nije ni potreban jedan zadjni amortizer koji je sigurno bolje resenje,a ljudi koji se odluce za takav model nemaju potrebu za nekim vrhunskim ogibljenjem.U svakom slucaju i starija varijanta sa dva amortizera sigurno je sada dosta unapredjena i mnogo bolje funkcionise nego ranije.Imas i veliki izbor skupljih i vrhunskih firmi kao sto je npr. ohlins,iako su dva komada u pitanju,sa mnogo vise mogucnosti podesavanja tj.stelovanja. Vlade kad to sroči svako dalje pitanje je suvišno Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...