Jump to content

Moto Zajednica

VFR/VTR tema za vlasnike i ljubitelje

Recommended Posts

• Vinyl rider, 824 postova
  • Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина

E upravo sam ovaj hteo da uzmem ali je jako zatvoren, čuje se kao fabrika.

A ni taj FOR RACING ONLY nije preterano glasan, jer u njemu čak i grana ima u sebi kao neki prigušivač a plus imam katalizator.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1245 postova

Momci sto se tice frajlaufa na rc24, ja sam pre neki dan narucio reparacioni kit iz wemoto-a i stigao mi je za 5 radnih dana, cena 30 funti. Sastoji se od 3 valjcica, 3 opruge i 3 pipka koji idu na opruge.

Motor sada hladan posle dugo stajanja pali na prvo verglanje. Svaka preporuka, mnogo je bolje nego neko kucno majstorisanje. Za rc36 mislim da nije isti frajlauf :)

EDIT: evo sad gledam, za 92-93god je isti frajlauf kao za rc24 http://www.wemoto.com/bikes/honda/vfr_750_fn_fp_rc36/92-93/picture/starter_clutch_repair_kit/

verujte mi, ne vredi odlagati zamenu, unistava se akumulator i prilicno nervira kad pocne da krlja :D

• Svrati ponekad, 200 postova
  • Motocikl: vfr750f rc24,rc-36

Momci sto se tice frajlaufa na rc24, ja sam pre neki dan narucio reparacioni kit iz wemoto-a i stigao mi je za 5 radnih dana, cena 30 funti. Sastoji se od 3 valjcica, 3 opruge i 3 pipka koji idu na opruge.

Motor sada hladan posle dugo stajanja pali na prvo verglanje. Svaka preporuka, mnogo je bolje nego neko kucno majstorisanje. Za rc36 mislim da nije isti frajlauf :)

EDIT: evo sad gledam, za 92-93god je isti frajlauf kao za rc24 http://www.wemoto.com/bikes/honda/vfr_750_fn_fp_rc36/92-93/picture/starter_clutch_repair_kit/

verujte mi, ne vredi odlagati zamenu, unistava se akumulator i prilicno nervira kad pocne da krlja :D

Rolnice,federi su isti i na rc24 i rc36.Jos i kuciste je isto,samo onaj pertlovani lim je drugaciji.Valjda drugacije daje impuls paljenju.Mada ja mislim da moze da se u kombinuje frajlauf sa rc36,na rc24.Treba zameniti davace impulsa.

• Drug član, 1869 postova

Ima li neko od vas iskustva sa metzeler sportec M5 gumama...?

Nameracio sam se da ih kupim, pa reko da izvidim malo dok nije kasno

Imao sam ih ja na GSX-R 750  K4, super gume.

Fotka iz 2011g.

XQty0zo.jpg

Koliko si presao sa njima, do zamene?

Prešao sam 8000, sa zadnjom, prednja je još mogla par hiljada, pošto sam ga prodao sa prednjom. Zadnja guma, zadnjih par hiljada kliza, ali kontrolisano. Odlične su i po mokru, samo gas.

• Svrati ponekad, 101 postova

Prešao sam 8000, sa zadnjom, prednja je još mogla par hiljada, pošto sam ga prodao sa prednjom. Zadnja guma, zadnjih par hiljada kliza, ali kontrolisano. Odlične su i po mokru, samo gas.

Ufff, pa malo je to nesto..... ja presao 15000 prosle godine... ti mora da imas neki mnogo agresivniji stil voznje ili su gume ipak mnogo meke....

Ufff, pa malo je to nesto..... ja presao 15000 prosle godine... ti mora da imas neki mnogo agresivniji stil voznje ili su gume ipak mnogo meke....

Vozim agresivno, a gume se duvaju po propisu, prednja 2.5 a zadnja 2.9. Ovaj Suzuki je imao 150ks, dobro je išao.  :moto2:

Prije Metzelera imao sam pozadi Mišelin Pilot Power 2, ona nije mogla preći ni 8, već je na 6000 bila gotova.

Ne znam koji je kod tebe motor, ni koje si gume imao, ali sportska guma na R nema šanse 10000 da pređe, mislim na zadnju.

• Svrati ponekad, 101 postova

Vozim agresivno, a gume se duvaju po propisu, prednja 2.5 a zadnja 2.9. Ovaj Suzuki je imao 150ks, dobro je išao.  :moto2:

Prije Metzelera imao sam pozadi Mišelin Pilot Power 2, ona nije mogla preći ni 8, već je na 6000 bila gotova.

Ne znam koji je kod tebe motor, ni koje si gume imao, ali sportska guma na R nema šanse 10000 da pređe, mislim na zadnju.

Vozim VFR 750, 100ks, ali mislim da imamo malo drugacije kriterijume po pitanju istrosenosti gume :) Verovatno ja vise stedim na tome, sto priznajem nije pametno ali eto.... svako ima svoj izbor. Ove stare gume su Bridgestone batlax gume, i presle su nepunih 20000km, a  2008 god. Tako da sve ti je sad jasno :) 

Verovatno cu da prodisem sa novim sada 

• Podržavam 1

Evo da se ja pohvalim malo, posle Dunlop sportmax, ponovio sam moj moped sa novom gumom.

Prosle godine sam bio prinudjen da zamenim prednju gumu pa sam pazario neku Metzeler ili Mitas, bem li ga, a sada sam uzeo zadnju Michelin Pilot Road 4 Trial. Videcemo kako ce se pokazati. Sve ispod 15 000km sa mojim stilom voznje smatracu da je guma losa :D

Inace, dobre cike su mi objasnile da ovo Trial znaci da je guma namenjena tezim motorima, a da li to znaci da je i tvrdja, ostace misterija :)

A imam i jedno pitanje za ove malo iskusnije. Na vilama, vec 3 puta sam menjao semeringe, jer mi uvek propisa semering na levom stapu. Da li neko ima bilo kakvu ideju sta bi moglo to da uzrokuje, a da razlog nije kriv stap ili da treba da se poliraju stapovi? :)

post-6674-0-74253400-1458994881.jpg

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 240 postova
  • Motocikl: Crveni...opet!!!

@Zille-nbg

Da li si ti licno menjao semeringe? Pitam zbog sledeceg pitanja... U kakvom stanju su stapovi? Da li imaju riseve, udubljenja ili vec neko slicno ostecenje?

Da da, sam servisiram svoja vozila. Nisam bas neki duduk :D Nemaju riseve i prilicno su ok. Jeste da je motor star 27god, ali Boze moj :D

Salu na stranu, nemaju riseve, ima samo jedno maaaalooo ostecenje nekih 2cm pre donjeg trougla, ali ne znam bas da li je realno da se vile toliko sabiju :)

Razmisljam da skinem sve i da odnesem kod coveka koji ispravlja vile da ih pregleda, pa ako ustanovi da nisu krive da nadjem nekog da ih polira, da zamenim semeringe i sta mi Bog da :D

• Hronični Motociklopata, 7340 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder

A da li si pored semeringa menjao i onaj prasinar? jer ako je on los, mnogo prljavstine prepusta semeringu da se izbori s njom, i onda brze strada

• Svrati ponekad, 240 postova
  • Motocikl: Crveni...opet!!!

@Zille-nbg

Da nesto radis pogresno verovatno bi ti propisao i desni semering. S'obzirom da se sve desava na levom stapu, proveri da nije stap malo uvijen i izmeri mu spoljni precnik na vise mesta u delu koji prolazi kroz semering. Uporedi mere sa desnim. Idealno bi bilo da koristis mikrometar.

Evo da se ja pohvalim malo, posle Dunlop sportmax, ponovio sam moj moped sa novom gumom.

Prosle godine sam bio prinudjen da zamenim prednju gumu pa sam pazario neku Metzeler ili Mitas, bem li ga, a sada sam uzeo zadnju Michelin Pilot Road 4 Trial. Videcemo kako ce se pokazati. Sve ispod 15 000km sa mojim stilom voznje smatracu da je guma losa :D

Inace, dobre cike su mi objasnile da ovo Trial znaci da je guma namenjena tezim motorima, a da li to znaci da je i tvrdja, ostace misterija :)

A imam i jedno pitanje za ove malo iskusnije. Na vilama, vec 3 puta sam menjao semeringe, jer mi uvek propisa semering na levom stapu. Da li neko ima bilo kakvu ideju sta bi moglo to da uzrokuje, a da razlog nije kriv stap ili da treba da se poliraju stapovi? :)

Jeli to 160 guma :) Kako si je upresovao na 3.5 jota felnu? Moja rc24 ima 130 fabricku meru,i dosta smesno izgleda.Mada se jako lepo obara u krivinama sa tankim gumama.Pogledaj da na stapovima imas neko ostecenje.Kolegi ima cb450,na stapu je bila jedna tacka(kao da je neko kirnerom obelezio),i stalno mu je vremenom prokidala simering.

Pogledacu, mislim da i ja imam jednu takvu tackicu. Kako se to resava, poliranjem?

Guma je 150/70 i lepo je upasovana posto je fabricka za rc24 88-89 140/80. Razmisljao sam i 160 da stavim, ali mi je vulkanizer savetovao da stavljam samo "broj" vecu od fabricke. :)

Skoro da zaboravih.Bura odneta na popravku,plus posle farbanje.Ovaj put ce beo biti motor.Nekako volim bele motore a i rc24 mi je u beloj boji.E sad jes da nije Remus,ali lepo je legao i ovaj Laser  :jee1: Zvuk....Opet imam fabricki motor :stabre: ....Moracu ga malo doraditi  ;)

post-27589-0-57272800-1459025980.jpg

post-27589-0-53094400-1459026005.jpg

• Podržavam 1

Pogledacu, mislim da i ja imam jednu takvu tackicu. Kako se to resava, poliranjem?

Guma je 150/70 i lepo je upasovana posto je fabricka za rc24 88-89 140/80. Razmisljao sam i 160 da stavim, ali mi je vulkanizer savetovao da stavljam samo "broj" vecu od fabricke. :)

Trebas probat ispolirat to mesto gde je ostecen stap.Pa da kod tebe su 17 coli tockovi.Na mojoj su 18-16 cola.Mada jotaza je bitna.3.5 jota u 17 ili 18 cola je uglavno isto.Najbolje bi bilo nabaviti felnu od cbr600 f2,i onda moze da stane 160  :) Sad cu ti poslati jednu sliku gde vfr ima felne i prednju viljusku od cbr600 f2.Ja bi voleo ovako preraditi moju rc24-ku.

post-27589-0-63612800-1459026565.jpg

• Hronični Motociklopata, 7340 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder

@Wiking, ne vidim nitne na auspuhu, kako ga raspakovati bez seckanja?  :ups:  
Ma samo kad je friski Joskin regler preziveo sudar  :takoje:  :)

Menjanje cele viljuske i felne je, po meni, skupa zajebancija za motor koji vredi realno 700-1000e. To je bar neko moje misljenje.

Meni je najbitnije da motor radi ono za sta je namenjen, a za ovoliko mator motor sve radi savrseno :D

Menjanje cele viljuske i felne je, po meni, skupa zajebancija za motor koji vredi realno 700-1000e. To je bar neko moje misljenje.

Meni je najbitnije da motor radi ono za sta je namenjen, a za ovoliko mator motor sve radi savrseno :D

Al zato priznaj da ti je malo fantazija proradila  ;) Slazem se da je skupa prepravka,ali meni bi samo to pomoglo.Jako mi je tesko naci polovne gume 18 i 16 cola.Ima nove,ali po paprenoj ceni.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja