sci 27 Napisano Septembar 24, 2007 Drug član, 1414 postova Lokacija: Beograd (zvezdara) Prijavi odgovor kao problematičan Koji su koferi po vama bolji alu ili plasticni i zbog cega (mane i vrline)? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
koma 736 Napisano Septembar 24, 2007 Zainteresovan, 795 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Koji su koferi po vama bolji alu ili plasticni i zbog cega (mane i vrline)? Evo posle malo duzeg i ozbiljnijeg puta mogu dati svoj komentar na ovo. Alu koferi su jako dobri ako se uputis na neki put gde ne znas kako ces da prodjes. Razlog je sto ces verovatno negde da padnes, a onda su oni zakon. Uzmes malo kamence i iskucas na prvobitni oblik. Ako ih bas razvalis u komade kao sto smo mi uradili, onda dodas malo lima, pop nitne i eto opet kao novi. Mozda ce poceti da pustaju vodu ali su zato tu kese. Alu kofer nema sanse da vratis da bude idealan jer se alu isteze pri deformaciji i postaje kofer malo veci hahaha. Jako sam zadovoljan, ovi Tauratec sta su preziveli niko ne moze da shvati, cudo od kofera i vrede svaku paru. A daaaaa, mozes i da ih zakljucas i ne mislis na njih dok malo lutas okolo. Plastikenci su dobri za grad i neka normalna putovanja po dobrim putevima gde ocekujes da neces pasti. Ako padnes sa njima odose stvari u njivu i vise ih nikada neces u njega vratiti. Dvojica su imali ove kofere u Mongoliji i kada su pali samo su napravili monjumente od njih. Dakle lepi su, zakljucavaju se, lagani, ali ne smes da padnes i nisu za off road. Jos jedan razlog zasto nisu za offroad. Velika su tresenja i sile i plastika puca na mestima gde ih kacis. Puca i aluminujum koji je ojacan a kamoli plastika. Ono sto je meni jako zanimljivi posle ovog puta su vodonepropusne vrece. Jako su mi se svidele ali imaju naravno i svoje mane. Kade treba da ih stavis i skines prodje mnogo vremena. Isto tako kada hoces nesto da uzmes na brzinu, da ubacis, stalno zajebancija. Ali prednost im je pri nekom off road padu kada ne ides brzo. One apsorbuju silu i nemas veliki udarac na ram, jenostavno motor padne na jastuk i lepo mu je. Kod alu kofera taj udarac je dosta izrazeniji i zna da zaboli . Ali ako u nekoj brzini padnes onda od njih ostadose samo kaubojske resice. Dakle tesko je reci sta je najbolje. Treba videti zasta ti treba i prema tome kupiti. Ako se vozis do Zlatibora ne treba ti alu kofer ni najmanje. Mislim da sam pomogaomalo oko ovoga. Moj izbor je alu kofer ili vrece, prednost ipak ima malo vise alu kofer zbog komfora na putu hahaha. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sci 27 Napisano Septembar 25, 2007 Drug član, 1414 postova Lokacija: Beograd (zvezdara) Prijavi odgovor kao problematičan Evo nama najkompetentnijeg odgovora iz dalekog Vladivostoka:o Hvala, majstore, pa se vidimo uskoro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Septembar 25, 2007 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan Covek je rekao sve !!! aloooo magarac, kad stizes kuci ??? da sljemo ekipu za izvlacenje ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Jun 5, 2008 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan ...pa, i nije bas rekao sve. ;D Mene zanima kakvi su alu u odnosu na plasticne kofere u voznji. Velike, ravne ceone povrsine prosto garantuju veliki otpor. Vidim da su na nekim motorima koferi postavljeni nakoso sto mi se cini kao dobra ideja da se malo smanji ceoni otpor ali opet... Negde sam citao o razlici u voznji sa i bez top kofera, verujem da je kod bocnih razlika jos izrazajnija. Dali je neko probao obe varijante... alu i plasticne? Kakva su generalno vasa iskustva u voznji sa montiranim koferima? Kako se motor ponasa u krivini? Sta je sa tezistem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Jun 5, 2008 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan ...pa, i nije bas rekao sve. ;D Mene zanima kakvi su alu u odnosu na plasticne kofere u voznji. Velike, ravne ceone povrsine prosto garantuju veliki otpor. Vidim da su na nekim motorima koferi postavljeni nakoso sto mi se cini kao dobra ideja da se malo smanji ceoni otpor ali opet... Negde sam citao o razlici u voznji sa i bez top kofera, verujem da je kod bocnih razlika jos izrazajnija. Dali je neko probao obe varijante... alu i plasticne? Kakva su generalno vasa iskustva u voznji sa montiranim koferima? Kako se motor ponasa u krivini? Sta je sa tezistem? Stari GS+ vario koferi (plasticni) = 200 bez problema, krivine isto. (fabrika preporucuje do 130km/h) GS ADV + Alu koferi = 200 isto bez problema, krivine jos bolje ! (fabrika preporucuje do 180km/h) oba motora bez kofera mogu da idu 220km/h Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Jun 5, 2008 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Znaci, tvrdis da samo utice na smanjenje brzine, ne i na upravljivost motora odnosno sigurnost u voznji? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Jun 5, 2008 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan Znaci, tvrdis da samo utice na smanjenje brzine, ne i na upravljivost motora odnosno sigurnost u voznji? na malim brzinama je svakako teze, ali u voznji, sto kaze Hitman "masnije" legne u krivinu ! ;D Do sada nisam imao nekih problema ili primetio da mi smetaju ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Jun 5, 2008 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Mikka, hvala na odgovoru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Jun 5, 2008 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan ...pa, i nije bas rekao sve. ;D Mene zanima kakvi su alu u odnosu na plasticne kofere u voznji. Velike, ravne ceone povrsine prosto garantuju veliki otpor. Vidim da su na nekim motorima koferi postavljeni nakoso sto mi se cini kao dobra ideja da se malo smanji ceoni otpor ali opet... Negde sam citao o razlici u voznji sa i bez top kofera, verujem da je kod bocnih razlika jos izrazajnija. Dali je neko probao obe varijante... alu i plasticne? Kakva su generalno vasa iskustva u voznji sa montiranim koferima? Kako se motor ponasa u krivini? Sta je sa tezistem? Stari GS+ vario koferi (plasticni) = 200 bez problema, krivine isto. (fabrika preporucuje do 130km/h) GS ADV + Alu koferi = 200 isto bez problema, krivine jos bolje ! (fabrika preporucuje do 180km/h) oba motora bez kofera mogu da idu 220km/h Mora da nisi dobro razumeo "navodilo za uporabo"...pa si vozio koliko si mogao... ;D ;D ;D ;D ;D E daaa...volim ovaj tvoj termin "stari GS".... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...