orange 0 Napisano Januar 11, 2012 U prolazu, 5 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hteo bih da kupim neku kacigu, pa sam gledao po prodavnicama. "HJC ZF-10 Rubbertone" mi deluje interesantno. Sta mislite o tim HJC kacigama? Ne bih trosio vise od nekih 100-ak evra, sem ako je bas velika razlika. Nosim naocare, pa mi treba neka koja to uzima u obzir. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
unas 786 Napisano Januar 11, 2012 (promenjeno) Zainteresovan, 823 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBF1000FA Prijavi odgovor kao problematičan Neces pogresiti, odlicna kaciga u tom cenovnom rangu i to jos na popustu kod Gevare. Sto se tice bezbednosti, postigla je sasvim dobar rezultat na Sharp- crash testu (4 od 5 zvezdica, http://sharp.direct....atings/hjc-zf10). Za ostale kriterijume ti ne mogu 100% pomoci, jer nemam taj model, vec FG-15 koji je u klasi iznad. Ali s obzirom da nije u mnogo visoj klasi od ZF-10 pretpostavljam da su neke karakteristike slicne: Dobra ergonomija, komforna, lako se skida i stavlja na glavu, relativno tiha, dobra ventilacija, vadiva unutrasnjost, vizir se lako menja i ne magli se (ako se pridrzavas uputstva za ciscenje), pouzdano kopcanje sa duplim D-prstenom, dobra zavrsna obrada... Za 119 Evra neces naci bolju, u to sam uveren. Ali: Nista dok sam ne probas kako ti lezi na glavi. Svako ima drugaciji oblik glave, a kaciga od koje te u toku voznje boli glava i dekoncentrise te, je opasna. p.s. HJC je juznokorejska firma i najveci je svetski proizvodjac (vec godinama je lider na trzistu SAD) Promenio Januar 11, 2012 član unas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
unas 786 Napisano Januar 12, 2012 Zainteresovan, 823 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBF1000FA Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...