srle69 56 Napisano Septembar 17, 2007 Svrati ponekad, 453 postova Lokacija: Petrovac na Mlavi Motocikl: imao Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Od pre neki dan na mom KLE-u pocelo je da se cuje neko krcanje u motoru (ili mozda menjacu) ali samo kada mu oduzmem gas i to samo u voznji.Normalno pali,radi na leru,prima turazu,vuce.Ovo krcanje se izgubi cim mu malo dodam gas. Mislio sam da nisu vibracije od neke plastike ili oklopa,ali nisu.Definitivno se cuje iz bloka motora. Meni ovo lici na zvuk istegljenog lanca u motoru ali nisam bas siguran jer se obicno cuje nesto vise kao zveckanje.Ovaj zvuk je poceo da se cuje tek od skoro i postaje svakim kilometrom sve jaci.Ja mislim da kada se lanac istegli ovo krcanje nije odmah toliko izrazeno,vec se prvo cuje manje pa sve vise i vise ali u vecem vremenskom periodu (ovo znam iz iskustva sa lancima na automobilima). A mozda i nije lanac?Motor ima predjenih 33.500 km i cini mi se da je neko pominjao ovde na forumu da je jedino sto je menjao na ovom motoru je bas taj lanac,mada je to individualna stvar. Vasa misljenja... Hvala, Srle Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobmaxx 6 Napisano Septembar 17, 2007 U prolazu, 16 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan a koliko ima godina taj tvoj KLE? meni mashina na tengaiju zvuchi tako da imam utisak da se vishe chuje sam motor nego ono shto izbacuje auspuh...i poprilichno zvechi...a nije lanac...mozhda bi trebao da odesh kod nekog majstora da ga doshteluje...inache ce konstantno da zvechi kao ovaj moj KLR650... da ne bih mudrovao,to ti je najpametniji potez koji bio mogao da uradish... pozzz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Septembar 17, 2007 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan To ti se cuju zbice sa prednjeg tocka, polako pucaju i ostale... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srle69 56 Napisano Septembar 17, 2007 Svrati ponekad, 453 postova Lokacija: Petrovac na Mlavi Motocikl: imao Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan a koliko ima godina taj tvoj KLE? meni mashina na tengaiju zvuchi tako da imam utisak da se vishe chuje sam motor nego ono shto izbacuje auspuh...i poprilichno zvechi...a nije lanac...mozhda bi trebao da odesh kod nekog majstora da ga doshteluje...inache ce konstantno da zvechi kao ovaj moj KLR650... da ne bih mudrovao,to ti je najpametniji potez koji bio mogao da uradish... pozzz KLR je jednocilindras i kod mog drugara radi kao dresh ali to ide i tako radi.Nije bitno koliko mi je star motor,ali evo 96. je godiste.Bitni su kilometri i to sam naveo.Ne moze se uporedjivati sa KLR-om zato sto je ovo paralelni dvocilindras i on radi drugacije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...