Jump to content

Moto Zajednica

R1100R: Demontaza akumulatora?

Recommended Posts

• Šljivotres, 72 postova
  • Motocikl: BMW R1100R

Pokusao sam pre neki dan da izvadim akumulator iz mog BMW-a (R1100R) misleci "ma sta, dignem sic, odvrnem dva srafa kao na mojoj staroj Yamahi, izvadim akumulator, unesem u kucu i to je to..." kad prc nece biti bas tako :stabre:, mora rezervoar da se uklanja... ili ne mora? POOOOOOOOOOOOOOMOOOOOOOOOOOOOOOC! :care:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Šljivotres, 72 postova
  • Motocikl: BMW R1100R

Evo kako (po uputstvu Deda Daneta) skinuti akumulator sa BMW R1100R (R850R).

1. odsrafiti i skinuti bocne i prednju lajsnu (oko rezervoara) da se ne bi izlomile prilikom podizanja rezervoara.

2. skinuti sediste pa skinuti kleme sa akumulatora (akumulator se nalazi ispod rezervoara) , meni je bila potrebna kratka gedora za ovu akciju i krstasti nastavak).

3. izolovati izolir trakom "+" i "-" kontakte akumulatora, da ne napravite kurcslus ako bi slucajno prilikom izvlacenja akumulatora dotakli neki od metalnih delova motora.

4. odsrafiti sivi nosac rezervoara, sraf sa desne strane ispod kraja rezervoara (pazite da ne izgubite gumice).

5. pridignite rezervoar desnom rukom taman koliko treba da se izvadi akumulator. (stajao sam sa desne strane motora)

6. skinite gumu koja drzi pricvrscen akumulator sa gornje strane ( ja sam je samo svukao iz akumulatora).

7. levom rukom izvucite akumulator.

8. vratite sve na svoje mesto (sem akumulatora naravno :hej:) .

9. dopunite akumulator i cuvajte po uputstvu proizvodjaca!

Ako sam nesto propustio ispravljajte me, ima skoro mesec dana kako sam odradio operaciju!

Pozdrav svima :zdravo:

p.s. nisam slikao, pa nema ni slika :zvizduk:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja