Jump to content

Moto Zajednica

Kupovina akumulatora, pitanje

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 138 postova
  • Motocikl: NSU Pretis custom

Imam NSU Pretisa 175 i hteo bih da kupim akumulator, potrebno je 6V. Našao sam kod nas u Vršcu Ultracell od 6V i 12Ah za 1700din i Triax 6V i 7Ah za 1300din. Interesuje me da li vredi da to kupujem za motor jer prodavac kaže da nisu namenski pravljeni za motocikle ali da ljudi kupuju za tu namenu. Koja amperaža je dovoljna? Postoji i poseban punjač za te akumulatore jer kažu da ih nevalja puniti sa običnim punjačem.

Našao sam na netu o Ultracell akumulatorima.

Da li neko ima iskustva? Da li da kupujem ili ne?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3121 postova
  • Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207

Ja bi' rek'o da su ovo akumulatori za ona kolca "na struju" sto se klincurija vozika po sokacima...

Kupi ti blago meni akumulator za motor-sto prostiji to bolji jer vozis motor koji, kada je pravljen nije bilo ni pomena o "suvim" akumulatorima, dakle akumulator sa klasicnom kiseliniom sa sto vecom amperazom... Ja sam koristio na MZ-a 6v 7Ah 4 godine i momak koji ga je kupio koristi ga jos uvek...doduse, MZ nema alnaser koji ce da "muze" struju ali opet traje!!

Vazno- Akumulator od 6v punis punjacem za 6 v!!!!

Procackaj na netu ima ih sigurno, ako ne ima Gabor Sagmajster sigurno!!

Pozdrav!

Znam to za punjač, ali ovi ne mogu da se pune ni sa klasičnim punjačem za 6V, već posebnim.

Na žalost, kod nas u Vršcu kada treba da kupiš nešto za motor kao da tražiš delove sa svemirski brod. Slaba je ponuda.

Ja sam ranije imao Jawu 350 i koliko se sećam imao sam isto neku suvu bateriju i funkionisalo je. Sad neznam, videću.

• Drug član, 1043 postova
  • Motocikl: Honda NT650V deauville

Vozio sam 4 godine il 5 (bem li ga kako bese) ovakve suve baterije na Yamahi RD250 sa takvom baterijom je i prodata, vozio sam jawu CZ175 sa ovakvom baterijom, jos uvek je na njoj, vozio sam kineza sa ovakvom baterijom dve godine dok nije crkla, tako da nemam neka losa iskustva, jedina zamerka je to sto crkne nenajavljeno tj odjedared je mrtav ne daje znake da ce da crkne kao olovni kiselinski.

Vozio sam 4 godine il 5 (bem li ga kako bese) ovakve suve baterije na Yamahi RD250 sa takvom baterijom je i prodata, vozio sam jawu CZ175 sa ovakvom baterijom, jos uvek je na njoj, vozio sam kineza sa ovakvom baterijom dve godine dok nije crkla, tako da nemam neka losa iskustva, jedina zamerka je to sto crkne nenajavljeno tj odjedared je mrtav ne daje znake da ce da crkne kao olovni kiselinski.

Kaži mi molim te čime si ih punio, da li običnim punjačem ili posebnim (koliko se sećam i ja sam akumulator-bateriju na Jawi punio sa običnim). Imam utisak da u radnji hoće da mi uvale taj punjač.

Ja imam neki amaterski napravljen punjac koji koristim za punjenje tih akumulatora manjeg kapaciteta a on ima snagu cini mi se od 0.5 ili 0.8A, mada sam u nedostatku istog punio i sa klasicnim adapterom sa buvljaka od 500 mili ampera s tim sto sam bateriju punio 14,5 sati (7,5 Ah je bila) jedino nisam punio obicnim auto punjacem jer je struja punjenja valjda oko 3A sto je ipak mnogo

Takodje sam video kod par likova da koriste napajanje od kompjutera kao punjac, jer isto ima izlaze od 12 i od 5V a amperaza je takodje mala, tako da mozes da probas da nejdes neki adapter (za bezicni telefon ili deciji sintisajzer koji ce da ti zavrsi posao) ili da se bacis na trazenje nekog napajanja za komp

To je samo pitanje kapaciteta, tj kada nakacis potrosac na nju ova od 7 ce trajati za trecinu krace od ove od 12Ah

tj ako zakacis sijalicu od 1A onda ce ona svetleti 7 ili 12h na tom akumulatoru dok ga ne isprazni potpuno

E sad, ti nemas neke potrosace koji vuku udarno, tj nemas anlaser, tako da ti je manje vise sve jedno, ako imas kinte uzmi 12 ako ne 7icu, mada ja uvek kupujem najjaci koji fizicki moze da stane, rezerva kapaciteta nije na odmet :zvizduk:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja