Jump to content

Moto Zajednica

Kako "radi" ovakav stender

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 159 postova
  • Motocikl: Varadero(Krmaca) 1000

Video sam stender i opasno mi se svidja,imam i znanja i alata da ga izradim ali ne mogu da izvalim kako radi tj.gde je zakacen za ram??? Ima li ko slican pa da prikaci fotografije na kojima se jasnije vidi! Mnogo mi je da dam stotku kad vec za 20 moze da se zavrsi :moto3:

Stender: http://oglasnik.bjbikers.com/ads/stender-za-sve-r-motocikle/

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1888 postova

Radi tako sto takvi motocikli, bar oni koje sam ja video-vozio imaju rupe u aluminijumskom ramu pa tu lepo uguras osovine od ovog stendera, i polugom sve to lepo podignes

evo video

Sveti You tube :lol: Hvala prijatelju,sada je sve mnogo jasnije! U ponedeljak zapocinjem izradu pa kada bude gotov stavljam slike! Nadam se da me onaj Shvabo nece tuziti posto cu mu ukrasti par ideja :D

Ujbt sada videh cenu 359 evra!!!

• Vinyl rider, 828 postova
  • Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина

Pravio sam ih do sada par komada i do jaja su ljudima koji se trkaju i trebaju im ovi BRZINSKI štenderi. Praktični su , ne zauzimaju puno prostora , veoma lako i brzo podizanje i spuštanje ali po meni suže samo za šminkanje motora i podmazivanje lanca, odvrnuti neki dooobro stegnut šraf je nemoguća misija jer se ljulja ko barka na uzburkano more. Veoma smeta ako nešto radiš baš tu gde ti je on postavljen i nema šanse da ga izmestiš, on uđe samo tu i nigde više.

Nit sam skroz ZA niti skroz PROTIV ali prvo popuštanje svih šrafova na zemlji pa onda dizanje i ostali rad.:takoje:

Slazem se sa tobom! Ali za one intervencije koje bih ja odradjivao je idealan:podmazivanje/ciscenje lanca i skladistenje zimi da se gume ne deformisu!

• Vinyl rider, 828 postova
  • Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина

Slazem se sa tobom! Ali za one intervencije koje bih ja odradjivao je idealan:podmazivanje/ciscenje lanca i skladistenje zimi da se gume ne deformisu!

Za te stvari više nego idealan. Napraviš štender ali da bude UNI, pa kad jednog dana prodaš motor onda samo po novom motoru ispremeštaš klinove i opet na dizanje.

Poslednji koji sam pravio za GSXR nije mi se sviđao, maksimalna dozvoljena dužina klinova je bila mala pa je to dodalo nestabilnosti motora pogotovo tokom samog dizanja. Klinovi kratki a nisam ih pogodio baš u nulu i dok dižeš motor klinovi stoje nabijeni do kraja, dižeš motor i prvo se odigne zadnji točak i kao da počinje da klizi sa nosača, sklizne sa klinova za par milimetara i zatim se digne i prednji točak i tad stoji kao zakucan - ali generalno nisam bio zadovoljan dok je kupac skakao od sreće.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja